rajský protlak
Krémová polévka s divokou zeleninou
Poslední na zimu uskladněná zelenina a první jarní rostlinky byly základem pro tuhle lahodnou polévku. Kopřiva, česnáček a lesní pažitka ji krásně doplnily, fialka...
Cizrna na rozmarýnu s křupavými noky (bez lepku)
Cizrna na rozmarýnu je vydatné, ale zároven lehké jídlo, které není náročné na přípravu, ani na ingredience. Čerstvý rozmarýn pokrm krásně ovoní a v...
Sytá zahřívací polévka
Sytá hustá polévka, která díky kombinaci uzené papriky a kokosového mléka překvapí svou lahodnou chutí. S kouskem kváskového pečiva skvěle zasytí.
Jáhlovo-luštěninová sekaná se sušenými rajčaty
Další varianta na výbornou bezlepkovou sekanou, která lze skvěle vytvarovat a po upečení krájet. Jistě potěší i nejednoho masožravce.
Pikantní smetanové kernotto s červenými fazolemi
Když není čas nebo chuť stát u plotny, rychlý recept přijde vždy vhod. Díky smetaně je kernotto krásně krémové a jemné, ale v kombinaci...
Cuketový „tatarák“
Cuketové zelí a cuketové bramboráky jsou už nuda. Ale co takový cuketový tatarský biftek?! Je téměř k nerozeznání od klasického, je bez masa i...
Zelené cizrnové kari
Jednoduché, pikantní jídlo z jednoho hrnce, takové je toto kari s cizrnou a zeleninou.
Sicilské arancini (bezlepkové)
Tyto skromné veganské arancini jsou opravdu výborné a chuťově se velmi podobají těm klasickým s masem. Hodí se na slavnostnější stůl. Je s nimi...
Mexická fazolová rýže
Levné, rychlé a bezmasé kořeněné jídlo v mexickém stylu. Výborné i jako náplň do tortill nebo jiných placek.
Cizrna v „rajčatové“ omáčce
Cizrna ve zdravé rajčatové omáčce je zase další varianta, jak uvařit Jinak tuto velmi chutnou luštěninu.