Domů > Zdravé recepty > Slané chuťovky

Cong you bing – čínské palačinky (foto postup)

Uvařeno

Tato čínská palačinka může být podávána jako příloha nebo jednoduše jako svačina, která doprovází misku polévky. Může se také podávat k snídani, důležité je vždy mít po ruce nějakou omáčku, do které jde namáčet. Palačinky mají speciální postup při výrobě – je to jednoduché, držte se foto návodu.

Ingredience
4 kusy
  • 250 g špaldové nebo pšeničné polohrubé mouky
  • 170 ml vařící vody
  • sůl
  • slunečnicový olej
  • čerstvá cibulka
  • mouka k podsypávání těsta

Jím Jinak pro mně objevila moje kamarádka, když jsem když jsem měla potíže s trávením, s vysokým tlakem, s autoimunit...

Jak připravit čínské palačinky s cibulkou

  1. Do mísy dejte mouky, smíchejte se solí a opatrně přilévejte vařicí vodu. Míchejte vidličkou, aby vniklo drolivé těsto. Nechte 5 minut odpočinout, a pak rukama propracujte elastické, pružné těsto. Přikryjte a nechte tak 30 minut odpočívat.
  2. Po 30 minutách rozdělte těsto na 4 kusy.
  3. Každý kousek rozválejte na tenkou dlouhou placku. Rozvalujte hodně tence. Pak placku potřete olejem, osolte a posypte nasekanou cibulkou.
  4. Srolujte delší stranou do ruličky a každou rolku ještě zatočte do šneka. Pak dlaní šneka zmáčkněte a rozválejte tak na 2 mm tenkou palačinku.
  5. Do pánve dejte olej a rozehřejte jí. Smažte palačinky asi 2 minuty z každé strany. Hotové palačinky jsou zlaté s hnědými puchýřky.
  6. Po upečení palačinky rukama zmáčkněte do středu, jako byste je chtěli rozmačkat. Každou placku pak nakrájejte na 4 části. Podáváme s ochucenou sojovou omáčkou.

Praktické

  • Každá mouka nasává jinak vodu, mějte to na paměti a upravte si množství vody podle použité mouky.
  • Při rozvalování těsta podsypávejte moukou.
  • Podáváme teplé.

Obměna

  • Můžete udělat i bez cibulky.
  • Jakákoliv omáčka, dip nebo salsa je určitě vhodná jako obměna místo sojové omáčky.

Děti

  • Vynecháme li sůl, vhodné i pro větší děti.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

21 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Vierko dnes zase..:)), jak mám cibulku, tak peču…:))

mila.skopova
24. 7. 2023

V bodě 6 výše uvedeného receptu je napsáno podáváme s ochucenou sojovou omáčkou. Zajímá mě čím tu sojovku můžu ještě ochutit. Nebo to špatně chápu? Děkuji za odpověď.

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Malajské Roti Jala

Je to velmi jednoduchý recept a když člověk pochopí, jak to funguje, začne vytvářet krásné krajkové palačinky. Připravte si nějaké dobré kari a namáčejte d...

Miljeonbyeong jinak

Tahle perfektní “drobenka” udělá z celozrnných palačinek luxusní jídlo. Dá se připravit předem a do zásoby. Dala jsem ji do Miljeonbyeongu, do ...

Tchýniny jazyky

Jednoduchý a rychlý recept na slané pohoštění jsme si typický pro piemontskou gastronomickou tradici. Na rozdíl od originálního receptu zde není použito dr...

Galetky s bylinkami a cizrnou

Jarní verze oblíbených galetek. Je to i výborná zdravá svačina, kterou si snadno sbalíte i s sebou na cesty. Skvěle se hodí také jako netradiční pohoštění ...

Jarní palačinky bez lepku

Tyto bezlepkové palačinky jsou snadné na přípravu a můžete si je přikrášlit podle toho, co máte po ruce. Jděte na zahradu a do přírody, poohlédněte se okol...

Květák Manchurian gobi

Opravdu pikantní indo-čínský recept, jehož pálivost si samozřejmě můžete doladit sami podle své chuti. Ideální zahřívací jídlo pro chladné dny.