Domů > Zdravé recepty > Slané chuťovky

Cong you bing – čínské palačinky (foto postup)

Uvařeno

Tato čínská palačinka může být podávána jako příloha nebo jednoduše jako svačina, která doprovází misku polévky. Může se také podávat k snídani, důležité je vždy mít po ruce nějakou omáčku, do které jde namáčet. Palačinky mají speciální postup při výrobě – je to jednoduché, držte se foto návodu.

Ingredience
4 kusy
  • 250 g špaldové nebo pšeničné polohrubé mouky
  • 170 ml vařící vody
  • sůl
  • slunečnicový olej
  • čerstvá cibulka
  • mouka k podsypávání těsta

Zdeněk měl v plánu shodit 5 kg za půl roku – břicho mu totiž překáželo při sportu. Nechal si poradit s jídelníč...

Jak připravit čínské palačinky s cibulkou

  1. Do mísy dejte mouky, smíchejte se solí a opatrně přilévejte vařicí vodu. Míchejte vidličkou, aby vniklo drolivé těsto. Nechte 5 minut odpočinout, a pak rukama propracujte elastické, pružné těsto. Přikryjte a nechte tak 30 minut odpočívat.
  2. Po 30 minutách rozdělte těsto na 4 kusy.
  3. Každý kousek rozválejte na tenkou dlouhou placku. Rozvalujte hodně tence. Pak placku potřete olejem, osolte a posypte nasekanou cibulkou.
  4. Srolujte delší stranou do ruličky a každou rolku ještě zatočte do šneka. Pak dlaní šneka zmáčkněte a rozválejte tak na 2 mm tenkou palačinku.
  5. Do pánve dejte olej a rozehřejte jí. Smažte palačinky asi 2 minuty z každé strany. Hotové palačinky jsou zlaté s hnědými puchýřky.
  6. Po upečení palačinky rukama zmáčkněte do středu, jako byste je chtěli rozmačkat. Každou placku pak nakrájejte na 4 části. Podáváme s ochucenou sojovou omáčkou.

Praktické

  • Každá mouka nasává jinak vodu, mějte to na paměti a upravte si množství vody podle použité mouky.
  • Při rozvalování těsta podsypávejte moukou.
  • Podáváme teplé.

Obměna

  • Můžete udělat i bez cibulky.
  • Jakákoliv omáčka, dip nebo salsa je určitě vhodná jako obměna místo sojové omáčky.

Děti

  • Vynecháme li sůl, vhodné i pro větší děti.

PS: Z práce do práce, život letí a vy nic nestíháte?

Pokud před sebou stále jen hrnete všechny ty povinnosti, které život přináší, je čas se zastavit. 🛑 Je tohle život, který chcete? O tomto jste snili? Asi ne. V přírodě začíná nový biologický rok, nový začátek a i my to letos můžeme udělat jinak. Právě tomu se v Jarní Očistě také věnujeme a máme dokonce připravený silný závěrečný aktivační rituál, aby se vaše záměry mohly uskutečit. Zdaleka v očistě nejde jen o vyvážený jídelníček. Pojďte si ujasnit touhy, naberte zas energii a pojďte se cítit ve svém těle lépe. Začněte s námi 8 týdenní Jarní očistu. Pročistíme tělo, zlepšíme jídelníček, postavu i psychiku.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? Nic neriskujete, můžete jen získat..Moje desatero: 1. Jsem vegan, vařím vegansky. 2. V kuchyni se nechci nudit proto vařím pestře. 3. Stále se učím. Chci poznávat nové ingredience, nové potraviny a chutě. 4. Používám UFO ingredience. Kdo se bojí nesmí do lesa. 5. Dbám na kvalitu potravin. To nejlepší co si můžu dovolit v bio kvalitě pokud to je možné. Na jídle rozhodně nešetřím. 6. Vařím a jím sezonně. 7. Co můžu to si vypěstuji. Baví mě to a vím co jím. 8. Vařím pro mě a pro rodinu. Musí to chutnat nám a popřípadě mým blízkým. Je mi jedno co si o mém jídle myslí ostatní na Facebooku, Instagramu a jiných sociálních sítí. 9. Vařím pro radost, ne z povinnosti. Fantazie a zábava je ingrediencí číslo jedna. 10. Inspiruje mě ajurvéda, makrobiotika, asijské weby, ale hlavně moje hlava. Z mých receptů má někdo strach, zdají se složité a plné neznámého. Pokud patříš do této kategorie, stačí se poohlédnout po něčem jiném. Děkuji za pozornost Člověk sám nemůže změnit svět, ale každý člověk může šířit poselství, které ten svět změní..

21 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Vierko dnes zase..:)), jak mám cibulku, tak peču…:))

mila.skopova
24. 7. 2023

V bodě 6 výše uvedeného receptu je napsáno podáváme s ochucenou sojovou omáčkou. Zajímá mě čím tu sojovku můžu ještě ochutit. Nebo to špatně chápu? Děkuji za odpověď.

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Malajské Roti Jala

Je to velmi jednoduchý recept a když člověk pochopí, jak to funguje, začne vytvářet krásné krajkové palačinky. Připravte si nějaké dobré kari a namáčejte d...

Miljeonbyeong jinak

Tahle perfektní “drobenka” udělá z celozrnných palačinek luxusní jídlo. Dá se připravit předem a do zásoby. Dala jsem ji do Miljeonbyeongu, do ...

Tchýniny jazyky

Jednoduchý a rychlý recept na slané pohoštění jsme si typický pro piemontskou gastronomickou tradici. Na rozdíl od originálního receptu zde není použito dr...

Galetky s bylinkami a cizrnou

Jarní verze oblíbených galetek. Je to i výborná zdravá svačina, kterou si snadno sbalíte i s sebou na cesty. Skvěle se hodí také jako netradiční pohoštění ...

Jarní palačinky bez lepku

Tyto bezlepkové palačinky jsou snadné na přípravu a můžete si je přikrášlit podle toho, co máte po ruce. Jděte na zahradu a do přírody, poohlédněte se okol...

Květák Manchurian gobi

Opravdu pikantní indo-čínský recept, jehož pálivost si samozřejmě můžete doladit sami podle své chuti. Ideální zahřívací jídlo pro chladné dny.