Tato čínská palačinka může být podávána jako příloha nebo jednoduše jako svačina, která doprovází misku polévky. Může se také podávat k snídani, důležité je vždy mít po ruce nějakou omáčku, do které jde namáčet. Palačinky mají speciální postup při výrobě - je to jednoduché, držte se foto návodu.

Ingredience
4 kusy
  • 250 g špaldové nebo pšeničné polohrubé mouky
  • 170 ml vařící vody
  • sůl
  • slunečnicový olej
  • čerstvá cibulka
  • mouka k podsypávání těsta

Jak připravit čínské palačinky s cibulkou

  1. Do mísy dejte mouky, smíchejte se solí a opatrně přilévejte vařicí vodu. Míchejte vidličkou, aby vniklo drolivé těsto. Nechte 5 minut odpočinout, a pak rukama propracujte elastické, pružné těsto. Přikryjte a nechte tak 30 minut odpočívat.
  2. Po 30 minutách rozdělte těsto na 4 kusy.
  3. Každý kousek rozválejte na tenkou dlouhou placku. Rozvalujte hodně tence. Pak placku potřete olejem, osolte a posypte nasekanou cibulkou.
  4. Srolujte delší stranou do ruličky a každou rolku ještě zatočte do šneka. Pak dlaní šneka zmáčkněte a rozválejte tak na 2 mm tenkou palačinku.
  5. Do pánve dejte olej a rozehřejte jí. Smažte palačinky asi 2 minuty z každé strany. Hotové palačinky jsou zlaté s hnědými puchýřky.
  6. Po upečení palačinky rukama zmáčkněte do středu, jako byste je chtěli rozmačkat. Každou placku pak nakrájejte na 4 části. Podáváme s ochucenou sojovou omáčkou.

Praktické

  • Každá mouka nasává jinak vodu, mějte to na paměti a upravte si množství vody podle použité mouky.
  • Při rozvalování těsta podsypávejte moukou.
  • Podáváme teplé.

Obměna

  • Můžete udělat i bez cibulky.
  • Jakákoliv omáčka, dip nebo salsa je určitě vhodná jako obměna místo sojové omáčky.

Děti

  • Vynecháme li sůl, vhodné i pro větší děti.

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

Netušila jsem, že se dají uvařit takové mňamky, jaké jsou tady na JJ

Spenito: Ahojky Eví a holky, jsem tady taky poprvé...

Nechápu, jak jsem přežila, když jsem jedla, jak jsem jedla

Eva: Díky! A jinak celé menu opravdu skvělé... s...

Konečně zdravý jídelníček

Ilona71: 2,5 kg dole. Jsem moc rada za tento...

Webové stránky JJ jsou návykové!

Annabirke-semerakova: Také já nyní, po ukončení kurzu, děkuji Evičce,...

Zhubla jsem a nejspíš se zbavím i cukrovky (Milena, 70 let)

Milena: Ahoj Evi, když tady čtu ostatní, připadám si tady...

,,Kouzelný hrneček“

Ráda bych poděkovala za výborný nápad vytvořit a spustit...

Hltám všechny informace

Lenka B.: Ahoj Evi, děkuji za perfektně zpracovaný článek....

4 kg a 8 cm přes břicho pryč (Marketa)

Markéta: Chtěla bych s vámi posdílet moje dnešní překvapení,...

Priateĺ si sám od seba dáva dni bez masa (Michaela)

Michaela: Čo na to okolie? Keď rozprávam rodičom, čo...

Po 6 dnech 2 kila pryč a jako bonus spousty energie (Radka)

Radka: Díky rýžovému dni jsem si vyzkoušela a uvědomila,...

Vaše videorecepty jsou úžasné, každý den se zdokonaluji

Iva: Ahoj! Od 21.12. nepiju kávu, od 25.12. nejím...

Synovi se zlepšilo dýchání a je mu líp (Ingrid)

Ingrid: Synovi se zlepšilo dýchání, začal se víc pohybovat...

Prožívám období života, kdy vlastně nic nemusím (Lída)

Lída: Přeji všem krásné dny. Neuměla jsem si představit,...

Jsem moc ráda, že jsem do sebe za kurz investovala

Giana: Váš kurz se mi moc líbí. Jídla jsou...

Už nechci vařit klasiku, kterou jsem dříve vařila

Pavlivlmaeorua: S pomocí dcery jsem se dostala k programu...

Už nevyžírám v noci ledničku a ustupují mi bolesti kloubů (Monika)

Pani Eva velmi pekne vam ďakujem! Zmenila som stravu...
  1. Hoky zkoušela jsem placky z poloviční dávky, 125 mouka a 85ml voda, rozkrojila na díly, posypala a vznikly mi miiiini placičky. Jak je známa hláška “ nevím, kde soudruzi z NDR udělali chybu ?“ Smažila jsem tyto mini placičky a nenafoukly se, můžete poradit? Jo stejně jsem je snědla…Laďka

  2. Vyzkoušeno, moc dobré, nic nezbylo:-) Dala jsem šalotku a spoustu petrželové natě, které jsem měla zrovna ranec, a moc mi chutnalo a placky byly srandovní se zelenými kousky. Proč se dává ten olej na potření placky? Aby byly více šťavnatější?

    • To mě těší, děkuji, proč ten olej po pravdě řečeno nevím, takto zní originál čínský recept ;-)

  3. Vynikající! Namočené do Tamari a salát k tomu chutnají opravdu výborně! Děkujeme za výborný tip na večeři.

  4. A ještě se tedy k tomuto receptu zeptám, zda by šlo placky péct v troubě,nebo třeba celé ty šneky ještě nerozválené? nechce se mi vše smažit na oleji…

    • To se bude muset vyzkoušet. Tohle je recept, jak se to dělá klasicky, řekněme..originál..Jakákoliv změna se musí vyzkoušet.

      • Tak Viero, dnes jsem dělala tyto placky, na oleji..a jelikož jsem měla hlad a už nestíhala moc vařit, tak jsem k tomu měla mrkvovou polévku, která se po přidání fazolí a rozmixování změnila v omáčku , a chutnala jak svíčková..:) a já se asi přejedla..:), placky jsou skvělé, já mám všechny takové ráda…

  5. Ahoj Evo, psala jsem dotaz do podpory, to bylo asi blbě, tak se ptám třeba u tohoto receptu, jelikož se mi moc líbí..:)
    zda je na vašich stránkách někde možnost si dávat některé recepty do nějaké složky např. oblíbené, teď mě to tak napadlo, že občas jdu pro inspiraci a pak se mi stane, že se k receptu chci někdy vrátit a nějak už nevím, jak ho najít…

    • Ahoj, nelepší je dotazy posílat do poradny v Klubu, tam odpovídám přednostně, takhle pod recepty se mi dotazy ztrácí, to nestíhám sledovat, co se kde kdo ptá :-) Do složky oblíbené si určitě můžeš dávat v internetovém prohlížeči,já to tak dělám taky. Jinak Roman hledá nějaké elegantní řešení pro klubáky, aby to mohli mít přímo na stránkách. Na hledání je super ta lupa, když víš aspoń část názvu enbo ingredience, tak je vypíšeš a zaškrnteš „jen v receptech“ a vyjedou ti recepty, které to splňují.

      • Evo díky, já se omlouvám, ale právě já jsme vůbec tu poradnu nenašla, nějak jsem se v tom tady ztratila, a myslela jsem, že ta poradna funguje jen když jsem v nějakém programu, už to vše chápu a vidím…:))

        • To je v pohodě, není zač se omlouvat. V Klubu je poradna pořád a já průběžně odpovídám 😉 Hlavně, žes to našla 👍

  6. Zobrazit všech 18 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekKřehký tvarohový řez s lesním ovocem (vegan, bez mléka)
Další článekPupalka dvouletá – skvělá v kuchyni i v lékárničce