Tato čínská palačinka může být podávána jako příloha nebo jednoduše jako svačina, která doprovází misku polévky. Může se také podávat k snídani, důležité je vždy mít po ruce nějakou omáčku, do které jde namáčet. Palačinky mají speciální postup při výrobě - je to jednoduché, držte se foto návodu.

Ingredience
4 kusy
  • 250 g špaldové nebo pšeničné polohrubé mouky
  • 170 ml vařící vody
  • sůl
  • slunečnicový olej
  • čerstvá cibulka
  • mouka k podsypávání těsta

Jak připravit čínské palačinky s cibulkou

  1. Do mísy dejte mouky, smíchejte se solí a opatrně přilévejte vařicí vodu. Míchejte vidličkou, aby vniklo drolivé těsto. Nechte 5 minut odpočinout, a pak rukama propracujte elastické, pružné těsto. Přikryjte a nechte tak 30 minut odpočívat.
  2. Po 30 minutách rozdělte těsto na 4 kusy.
  3. Každý kousek rozválejte na tenkou dlouhou placku. Rozvalujte hodně tence. Pak placku potřete olejem, osolte a posypte nasekanou cibulkou.
  4. Srolujte delší stranou do ruličky a každou rolku ještě zatočte do šneka. Pak dlaní šneka zmáčkněte a rozválejte tak na 2 mm tenkou palačinku.
  5. Do pánve dejte olej a rozehřejte jí. Smažte palačinky asi 2 minuty z každé strany. Hotové palačinky jsou zlaté s hnědými puchýřky.
  6. Po upečení palačinky rukama zmáčkněte do středu, jako byste je chtěli rozmačkat. Každou placku pak nakrájejte na 4 části. Podáváme s ochucenou sojovou omáčkou.

Praktické

  • Každá mouka nasává jinak vodu, mějte to na paměti a upravte si množství vody podle použité mouky.
  • Při rozvalování těsta podsypávejte moukou.
  • Podáváme teplé.

Obměna

  • Můžete udělat i bez cibulky.
  • Jakákoliv omáčka, dip nebo salsa je určitě vhodná jako obměna místo sojové omáčky.

Děti

  • Vynecháme li sůl, vhodné i pro větší děti.

Staňte se členy Klubu Jíme Jinak

Získáte videorecepty, jídelníčky, rozhovory s odborníky, rady, slevy na nákupy a online kurzy.

materiály

Lepší než doktor

Mija: Krásný den všem, chtěla bych se poprvé podělit...

Jsem na vašich stránkách závislá

Miluše: Miluji Jíme Jinak! Jsem na vašich stránkách závislá...

Od doby, co jsme na JJ nás zubařka chválí

Petra: Tak u nás (zejména u mě) to byla...

I můj nastávající se oblizuje až za ušima

Vfadra: Jídla jsou skvělá, celkově se snažím vařit zdravě,...

Konečně mě přešly chutě na sladké „z nudy“

Annakrata: Pokud si dám k snídani polévku a k...

Jíme vaše jídla s chutí celá rodina včetně mého 86 letého tatínka (Ingrid)

Ingrid: Evi, moc se mi líbil článek o nakupování....

Jako bych měla tak trochu křídla :-) (Hana)

Hana: Po dvanáctém dni opravdu skvělý pocit, energie a...

Bez zmenšování porcí mám 1,6 kg dole!

Anička: Musím pochlubit, že i bez zmenšování porcí a se...

Za 6 dní v kurzu Hubnutí do plavek má dole 1,5 kg a 4 cm v pase!

Dagmar: Jsem 6.den v kurzu Hubneme do plavek a...

Čtvrtý týden a čtyři a půl kila dole (Hanka)

Hanka: Hezký den, mám za sebou čtvrtý týden, krásně...

Recepty v kurzu jsou perfektně připravené

Dudkoa: Jste super, zatím mám za sebou 10. den...

2kg dole, bez hladovění a s výbornými recepty (Lidka)

Lidka: Ahoj holky, dnes mám 14. den. Nevydržela jsem...

Eva: „Jím jinak“ a jsem nadšená!

Eva: "Jím jinak" už podle vás vařím měsíc a...

Moje tělo po vašem jídle přede blahem

Verulka: Ja som tak nadšená :-D Kvôli svojím zdravotným...

poděkování

Vaše stránky jsou pro mě velkým přínosem, právě procházím...
  1. Vyzkoušeno, moc dobré, nic nezbylo:-) Dala jsem šalotku a spoustu petrželové natě, které jsem měla zrovna ranec, a moc mi chutnalo a placky byly srandovní se zelenými kousky. Proč se dává ten olej na potření placky? Aby byly více šťavnatější?

    • To mě těší, děkuji, proč ten olej po pravdě řečeno nevím, takto zní originál čínský recept ;-)

  2. Vynikající! Namočené do Tamari a salát k tomu chutnají opravdu výborně! Děkujeme za výborný tip na večeři.

  3. A ještě se tedy k tomuto receptu zeptám, zda by šlo placky péct v troubě,nebo třeba celé ty šneky ještě nerozválené? nechce se mi vše smažit na oleji…

    • To se bude muset vyzkoušet. Tohle je recept, jak se to dělá klasicky, řekněme..originál..Jakákoliv změna se musí vyzkoušet.

      • Tak Viero, dnes jsem dělala tyto placky, na oleji..a jelikož jsem měla hlad a už nestíhala moc vařit, tak jsem k tomu měla mrkvovou polévku, která se po přidání fazolí a rozmixování změnila v omáčku , a chutnala jak svíčková..:) a já se asi přejedla..:), placky jsou skvělé, já mám všechny takové ráda…

  4. Ahoj Evo, psala jsem dotaz do podpory, to bylo asi blbě, tak se ptám třeba u tohoto receptu, jelikož se mi moc líbí..:)
    zda je na vašich stránkách někde možnost si dávat některé recepty do nějaké složky např. oblíbené, teď mě to tak napadlo, že občas jdu pro inspiraci a pak se mi stane, že se k receptu chci někdy vrátit a nějak už nevím, jak ho najít…

    • Ahoj, nelepší je dotazy posílat do poradny v Klubu, tam odpovídám přednostně, takhle pod recepty se mi dotazy ztrácí, to nestíhám sledovat, co se kde kdo ptá :-) Do složky oblíbené si určitě můžeš dávat v internetovém prohlížeči,já to tak dělám taky. Jinak Roman hledá nějaké elegantní řešení pro klubáky, aby to mohli mít přímo na stránkách. Na hledání je super ta lupa, když víš aspoń část názvu enbo ingredience, tak je vypíšeš a zaškrnteš „jen v receptech“ a vyjedou ti recepty, které to splňují.

      • Evo díky, já se omlouvám, ale právě já jsme vůbec tu poradnu nenašla, nějak jsem se v tom tady ztratila, a myslela jsem, že ta poradna funguje jen když jsem v nějakém programu, už to vše chápu a vidím…:))

        • To je v pohodě, není zač se omlouvat. V Klubu je poradna pořád a já průběžně odpovídám 😉 Hlavně, žes to našla 👍

  5. Zobrazit všech 13 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekFíková zmrzlina s čokoládovou polevou
Další článekKřehký tvarohový řez s lesním ovocem (vegan, bez mléka)