Domů > Zdravé recepty > Přílohy > Placky

Dýnová italská piadina

Uvařeno
bez sóji
bez mléka
bez vajec

Pokud máte rádi dýně, tak určitě vám zachutná i tento recept. Placička bude mít pěknou oranžovou barvu a sladší chuť. Bude se vám hodit jako příloha k zelenině nebo omáčkám.

Ingredience
  • 150 g pečené dýně
  • 100 ml vody
  • přibližně 300 g mouky T1 nebo pšeničné celozrnné polohrubé mouky
  • 30 g olivového oleje
  • sůl
  • černé sezamové semínko

Od puberty mě provází autoimunitní potíže s trávením a zima byla strašákem, který mě vždycky připravil o hodně sil. T...

Jak připravit italské placky z dýně

  1. Dejte upéct oloupanou dýni.
  2. Po upečení jí prolisujte lisem na brambory do mísy. Přidejte ostatní ingredience a zpracujte po několik minut v těsto.
  3. Zabalte těsto do folie a dejte do lednice odpočinout.
  4. Z těsta vyválejte placky a pečte z obou stran na suché pánvi.

Praktické

  • Dýni použijte jakoukoliv. Nejvhodnější je Butternut nebo Hokkaido.
  • Podle druhu mouky budete muset doladit její množství. Italské mouky jsou jiné, pokud je nepoužíváte, budete muset improvizovat. Zde článek o italských moukách.
  • Pokud si melete mouku doma v mlýnku, z celého zrna, prosijte ji 2-3x přes moučné síto, mouka pak bude méně hrubá, s těstem se bude lépe pracovat a pečivo bude křupavější.

Obměna

  • Místo italské mouky T1, použijte klidně špaldovou.

Děti

  • S menším množstvím soli vhodné pro děti od 2 let. Pokud je ale dítě zvyklé na pečivo, můžete dát i dříve.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Člověk sám nemůže změnit svět, ale každý člověk může šířit poselství, které ten svět změní..

7 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Klub

Také odzkoušeno na způsob tortilek a byla to mňamka.. lépe se s nimi pracuje. Chuťově výborné 👍

Klub
Žakale
8. 1. 2022

Vierko, moc moc dobré placky, jen mi přišlo, že té vody je v receptu moc, dělala jsem dvojitou dávku, no jedli jsme je dva dny, ale to vůbec nevadilo..:)), jen jsem tam tu vodu hrkla rovnou, tak jsem musela dohustit špaldovou moukou. Ale fakt mi takové placky moc jedou..:)

Ukázat další komentáře

Mohlo by se vám líbit

12
41

Startujeme online kurz Podzimní detox

Čtěte více na toho téma

Vyzkoušejte také

Jarní palačinky bez lepku

Tyto bezlepkové palačinky jsou snadné na přípravu a můžete si je přikrášlit podle toho, co máte po ruce. Jděte na zahradu a do přírody, poohlédněte se okol...

Čočková omeleta (bez lepku)

Křupavá a nadýchaná omeleta. Málo ingrediencí, rychlá příprava, výborná chuť. Vyzkoušejte a dejte vědět.

Italské Amuse Bouche

Znáte Amuse-Bouches? Vypadá to jako předkrm, ale není to předkrm. Na rozdíl od předkrmů (entrée) si zákazník obvykel amuse bouches neobjednává, ale podává ...

Amuse Bouches s překvapením

Zdravá a velmi chutná verze pokrmu amuse-bouches. Toto jídlo je osvěžující, lehoučké a zdravé a skvěle se hodí jako velice chutné a na pohled efektní pohoš...

Pečené křupavé cukety

Máte nadúrodu cuket a nevíte, co s nimi? Zkuste tento jednoduchý a výtečný recept na zdravou chuťovku, kterou jistě okouzlíte i vaše hosty.

Mangoldové galetky

Máte chuť na nějakou dobrou a zároveň zdravou slanou chuťovku? Tyto galetky jsou skvělé jak teplé, tak za studena a hodí se jako pohoštění pro hosty a nebo...