Pokud máte rádi dýně, tak určitě vám zachutná i tento recept. Placička bude mít pěknou oranžovou barvu a sladší chuť. Bude se vám hodit jako příloha k zelenině nebo omáčkám.

Ingredience
  • 150 g pečené dýně
  • 100 ml vody
  • přibližně 300 g mouky T1 nebo pšeničné celozrnné polohrubé mouky
  • 30 g olivového oleje
  • sůl
  • černé sezamové semínko

Jak připravit italské placky z dýně

  1. Dejte upéct oloupanou dýni.
  2. Po upečení jí prolisujte lisem na brambory do mísy. Přidejte ostatní ingredience a zpracujte po několik minut v těsto.
  3. Zabalte těsto do folie a dejte do lednice odpočinout.
  4. Z těsta vyválejte placky a pečte z obou stran na suché pánvi.

Praktické

  • Dýni použijte jakoukoliv. Nejvhodnější je Butternut nebo Hokkaido.
  • Podle druhu mouky budete muset doladit její množství. Italské mouky jsou jiné, pokud je nepoužíváte, budete muset improvizovat. Zde článek o italských moukách.
  • Pokud si melete mouku doma v mlýnku, z celého zrna, prosijte ji 2-3x přes moučné síto, mouka pak bude méně hrubá, s těstem se bude lépe pracovat a pečivo bude křupavější.

Obměna

  • Místo italské mouky T1, použijte klidně špaldovou.

Děti

  • S menším množstvím soli vhodné pro děti od 2 let. Pokud je ale dítě zvyklé na pečivo, můžete dát i dříve.

Seriál: Jak na jaro

materiály
  • Stáhněte si jej a upravte jídelníček.
  • Vyhněte se nemocem a jarní únavě.
  • Jídelníček ke stažení!
  1. Také odzkoušeno na způsob tortilek a byla to mňamka.. lépe se s nimi pracuje. Chuťově výborné 👍

  2. Vierko, moc moc dobré placky, jen mi přišlo, že té vody je v receptu moc, dělala jsem dvojitou dávku, no jedli jsme je dva dny, ale to vůbec nevadilo..:)), jen jsem tam tu vodu hrkla rovnou, tak jsem musela dohustit špaldovou moukou. Ale fakt mi takové placky moc jedou..:)

  3. Urobila som v sobotu. Miesto italskej múky som dala špaldovú ako píšete a boli vynikajúce. Do nich plnku z dusenej zeleniny a tofu pomázánka a čerstvý šalát. Sme sa zalizovali až za ušami.

    • Výborně Adriano, ta spaldova mouka je vynikající náhražka a jsem ráda, že jste si pochutnají. V Itálii se říká, že piadina je výborná se vším. A je to pravda.

  4. Zobrazit všech 7 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekKošíčky s dýňovým sýrem
Další článekStartujeme online kurz Podzimní detox