Pokud máte rádi dýně, tak určitě vám zachutná i tento recept. Placička bude mít pěknou oranžovou barvu a sladší chuť. Bude se vám hodit jako příloha k zelenině nebo omáčkám.
Ingredience
- 150 g pečené dýně
- 100 ml vody
- přibližně 300 g mouky T1 nebo pšeničné celozrnné polohrubé mouky
- 30 g olivového oleje
- sůl
- černé sezamové semínko
Jak připravit italské placky z dýně
- Dejte upéct oloupanou dýni.
- Po upečení jí prolisujte lisem na brambory do mísy. Přidejte ostatní ingredience a zpracujte po několik minut v těsto.
- Zabalte těsto do folie a dejte do lednice odpočinout.
- Z těsta vyválejte placky a pečte z obou stran na suché pánvi.
Praktické
- Dýni použijte jakoukoliv. Nejvhodnější je Butternut nebo Hokkaido.
- Podle druhu mouky budete muset doladit její množství. Italské mouky jsou jiné, pokud je nepoužíváte, budete muset improvizovat. Zde článek o italských moukách.
- Pokud si melete mouku doma v mlýnku, z celého zrna, prosijte ji 2-3x přes moučné síto, mouka pak bude méně hrubá, s těstem se bude lépe pracovat a pečivo bude křupavější.
Obměna
- Místo italské mouky T1, použijte klidně špaldovou.
Děti
- S menším množstvím soli vhodné pro děti od 2 let. Pokud je ale dítě zvyklé na pečivo, můžete dát i dříve.
Také odzkoušeno na způsob tortilek a byla to mňamka.. lépe se s nimi pracuje. Chuťově výborné 👍
Vierko, moc moc dobré placky, jen mi přišlo, že té vody je v receptu moc, dělala jsem dvojitou dávku, no jedli jsme je dva dny, ale to vůbec nevadilo..:)), jen jsem tam tu vodu hrkla rovnou, tak jsem musela dohustit špaldovou moukou. Ale fakt mi takové placky moc jedou..:)
Ježíš, asi se mě vloudila chyba. Voda je ok. Jen té mouky tam má být 300 g. Moc se omlouvám.
Jooo, tak takto by to odpovídalo..:))))
Ahoj holky, v receptu je to opraveno 😉
Urobila som v sobotu. Miesto italskej múky som dala špaldovú ako píšete a boli vynikajúce. Do nich plnku z dusenej zeleniny a tofu pomázánka a čerstvý šalát. Sme sa zalizovali až za ušami.
Výborně Adriano, ta spaldova mouka je vynikající náhražka a jsem ráda, že jste si pochutnají. V Itálii se říká, že piadina je výborná se vším. A je to pravda.