Domů > Zdravé recepty > Přílohy

Dýnová italská piadina

Uvařeno
bez sóji
bez mléka
bez vajec

Pokud máte rádi dýně, tak určitě vám zachutná i tento recept. Placička bude mít pěknou oranžovou barvu a sladší chuť. Bude se vám hodit jako příloha k zelenině nebo omáčkám.

Ingredience
  • 150 g pečené dýně
  • 100 ml vody
  • přibližně 300 g mouky T1 nebo pšeničné celozrnné polohrubé mouky
  • 30 g olivového oleje
  • sůl
  • černé sezamové semínko

To byla moje otázka. Snažila jsem se v tom nějak zorientovat, ale bylo to spíš horší. Tolik informací. Tolik protichů...

Jak připravit italské placky z dýně

  1. Dejte upéct oloupanou dýni.
  2. Po upečení jí prolisujte lisem na brambory do mísy. Přidejte ostatní ingredience a zpracujte po několik minut v těsto.
  3. Zabalte těsto do folie a dejte do lednice odpočinout.
  4. Z těsta vyválejte placky a pečte z obou stran na suché pánvi.

Praktické

  • Dýni použijte jakoukoliv. Nejvhodnější je Butternut nebo Hokkaido.
  • Podle druhu mouky budete muset doladit její množství. Italské mouky jsou jiné, pokud je nepoužíváte, budete muset improvizovat. Zde článek o italských moukách.
  • Pokud si melete mouku doma v mlýnku, z celého zrna, prosijte ji 2-3x přes moučné síto, mouka pak bude méně hrubá, s těstem se bude lépe pracovat a pečivo bude křupavější.

Obměna

  • Místo italské mouky T1, použijte klidně špaldovou.

Děti

  • S menším množstvím soli vhodné pro děti od 2 let. Pokud je ale dítě zvyklé na pečivo, můžete dát i dříve.

PS: Z práce do práce, život letí a vy nic nestíháte?

Pokud před sebou stále jen hrnete všechny ty povinnosti, které život přináší, je čas se zastavit. 🛑 Je tohle život, který chcete? O tomto jste snili? Asi ne. V přírodě začíná nový biologický rok, nový začátek a i my to letos můžeme udělat jinak. Právě tomu se v Jarní Očistě také věnujeme a máme dokonce připravený silný závěrečný aktivační rituál, aby se vaše záměry mohly uskutečit. Zdaleka v očistě nejde jen o vyvážený jídelníček. Pojďte si ujasnit touhy, naberte zas energii a pojďte se cítit ve svém těle lépe. Začněte s námi 8 týdenní Jarní očistu. Pročistíme tělo, zlepšíme jídelníček, postavu i psychiku.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? Nic neriskujete, můžete jen získat..Moje desatero: 1. Jsem vegan, vařím vegansky. 2. V kuchyni se nechci nudit proto vařím pestře. 3. Stále se učím. Chci poznávat nové ingredience, nové potraviny a chutě. 4. Používám UFO ingredience. Kdo se bojí nesmí do lesa. 5. Dbám na kvalitu potravin. To nejlepší co si můžu dovolit v bio kvalitě pokud to je možné. Na jídle rozhodně nešetřím. 6. Vařím a jím sezonně. 7. Co můžu to si vypěstuji. Baví mě to a vím co jím. 8. Vařím pro mě a pro rodinu. Musí to chutnat nám a popřípadě mým blízkým. Je mi jedno co si o mém jídle myslí ostatní na Facebooku, Instagramu a jiných sociálních sítí. 9. Vařím pro radost, ne z povinnosti. Fantazie a zábava je ingrediencí číslo jedna. 10. Inspiruje mě ajurvéda, makrobiotika, asijské weby, ale hlavně moje hlava. Z mých receptů má někdo strach, zdají se složité a plné neznámého. Pokud patříš do této kategorie, stačí se poohlédnout po něčem jiném. Děkuji za pozornost Člověk sám nemůže změnit svět, ale každý člověk může šířit poselství, které ten svět změní..

25 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Úplně náhodně se u nás objevily placky s dýňovým pyré (aniž bychom četli recept) a jsou opravdu vláčné a dobré.

Také odzkoušeno na způsob tortilek a byla to mňamka.. lépe se s nimi pracuje. Chuťově výborné 👍

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Galetky s bylinkami a cizrnou

Jarní verze oblíbených galetek. Je to i výborná zdravá svačina, kterou si snadno sbalíte i s sebou na cesty. Skvěle se hodí také jako netradiční pohoštění ...

Plněná indická placka Paratha

Pikantní indické placky inspirované receptem z knihy Indian Made Easy od autorky Amandip Uppal. Nelekejte se ingrediencí a přizpůsobte si je vlastní chuti ...

Jarní palačinky bez lepku

Tyto bezlepkové palačinky jsou snadné na přípravu a můžete si je přikrášlit podle toho, co máte po ruce. Jděte na zahradu a do přírody, poohlédněte se okol...

Indický Moonglet (bez lepku)

Indická dobrota pro zpestření jídelníčku, vhodná jako svačina na výlety, ale i na oslavy jako finger food.

Schiacciata plněná řepou

Schiacciata je prakticky nízká focaccia, tato verze je rychlá na přípravu a křupavá, s náplní, kterou si můžete jakkoliv obměnit podle vaší chuti a sezóny....

Manakeesh Zaatar jinak

Tento chlebík je výborný k hummusu, různým pomazánkám, dušené zelenině. Můžete si ho také rozkrojit a plnit, vše podle vaší fantazie.