Domů > Zdravé recepty > Přílohy

Dýnová italská piadina

Uvařeno
bez sóji
bez mléka
bez vajec

Pokud máte rádi dýně, tak určitě vám zachutná i tento recept. Placička bude mít pěknou oranžovou barvu a sladší chuť. Bude se vám hodit jako příloha k zelenině nebo omáčkám.

Ingredience
  • 150 g pečené dýně
  • 100 ml vody
  • přibližně 300 g mouky T1 nebo pšeničné celozrnné polohrubé mouky
  • 30 g olivového oleje
  • sůl
  • černé sezamové semínko

Som dôchodkyňa a nemám žiadné zdravotné problémy, akurát som za 10 rokov nabrala 8 kg. Striedavo som skúšala rozličné...

Jak připravit italské placky z dýně

  1. Dejte upéct oloupanou dýni.
  2. Po upečení jí prolisujte lisem na brambory do mísy. Přidejte ostatní ingredience a zpracujte po několik minut v těsto.
  3. Zabalte těsto do folie a dejte do lednice odpočinout.
  4. Z těsta vyválejte placky a pečte z obou stran na suché pánvi.

Praktické

  • Dýni použijte jakoukoliv. Nejvhodnější je Butternut nebo Hokkaido.
  • Podle druhu mouky budete muset doladit její množství. Italské mouky jsou jiné, pokud je nepoužíváte, budete muset improvizovat. Zde článek o italských moukách.
  • Pokud si melete mouku doma v mlýnku, z celého zrna, prosijte ji 2-3x přes moučné síto, mouka pak bude méně hrubá, s těstem se bude lépe pracovat a pečivo bude křupavější.

Obměna

  • Místo italské mouky T1, použijte klidně špaldovou.

Děti

  • S menším množstvím soli vhodné pro děti od 2 let. Pokud je ale dítě zvyklé na pečivo, můžete dát i dříve.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

25 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Úplně náhodně se u nás objevily placky s dýňovým pyré (aniž bychom četli recept) a jsou opravdu vláčné a dobré.

Také odzkoušeno na způsob tortilek a byla to mňamka.. lépe se s nimi pracuje. Chuťově výborné 👍

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Galetky s bylinkami a cizrnou

Jarní verze oblíbených galetek. Je to i výborná zdravá svačina, kterou si snadno sbalíte i s sebou na cesty. Skvěle se hodí také jako netradiční pohoštění ...

Plněná indická placka Paratha

Pikantní indické placky inspirované receptem z knihy Indian Made Easy od autorky Amandip Uppal. Nelekejte se ingrediencí a přizpůsobte si je vlastní chuti ...

Jarní palačinky bez lepku

Tyto bezlepkové palačinky jsou snadné na přípravu a můžete si je přikrášlit podle toho, co máte po ruce. Jděte na zahradu a do přírody, poohlédněte se okol...

Indický Moonglet (bez lepku)

Indická dobrota pro zpestření jídelníčku, vhodná jako svačina na výlety, ale i na oslavy jako finger food.

Schiacciata plněná řepou

Schiacciata je prakticky nízká focaccia, tato verze je rychlá na přípravu a křupavá, s náplní, kterou si můžete jakkoliv obměnit podle vaší chuti a sezóny....

Manakeesh Zaatar jinak

Tento chlebík je výborný k hummusu, různým pomazánkám, dušené zelenině. Můžete si ho také rozkrojit a plnit, vše podle vaší fantazie.