Skvělá zdravá snídaňová volba pro ty, kterým nestačí miso polévka na snídani, ale nemají čas si vařit ještě obilnou kaši. Toto je snídaně 2v1 – hustá polévka s kaší v jednom hrnci. Do 15 minut máte hotovo se vším všudy a to téměř bez vaší práce.
na 1-2 porce
- kus dýně
- 1/2 cibule
- 1 menší petržel
- kousek kedlubny
- wakame řasy
- 1/2 lžičky misa
- 1 bobkový list
- 50 g kukuřičné krupice
- zázvorová šťáva
- zeleninový vývar nebo voda
- sůl
Jak připravit hustou polévku s kaší 2v1
- Přes noc si namočíme kukuřičnou krupici.
- Do hrnce (nejlépe užšího s tlustým dnem) rozlámeme řasu wakame.
- Přidáme na půlměsíčky nakrájenou cibuli.
- Zalijeme troškou vývaru a nasypeme na kostky nakrájený kedluben a na to dýni.
- Poslední vrstvou je na šikmé plátky nakrájený petržel.
- Zalijeme vývarem po okraj zeleniny, osolíme špetkou soli, přidáme bobkový list a krupici a přivedeme k varu.
- Snížíme plamen na minimum a vaříme 12 minut.
- Vypneme a vmícháme miso pastu a zázvorovou šťávu vymačkanou z najemno strouhaného zázvoru.
- Nalijeme do misek a můžeme jíst.
Praktické
- Tuto hustou “polévko-kaši” si můžete vzít s sebou do práce v termosce.
- Při bezlepkové dietě volte rýžové miso.
Obměna
- Zeleninu můžete měnit dle chuti a zásob v lednici.
- Místo kukuřičné krupice můžete použít polentu, která se nemusí namáčet, anebo třeba ovesné vločky.
- Řasy můžete nahradit jinými nebo zcela vynechat.
- Bobkový list se dá nahradit jinými bylinkami, polévkovým kořením, anebo ho vynechat.
- Polévku můžete ozdobit praženými semínky, zelenou petrželkou, pažitkou, anebo různými květy (sedmikráska, fialky aj.).
Děti
- Tento recept je vhodný pro děti od 1,5 roku, ale uberte na soli a miso pastě.
PS: V pondělí 13.2. startujeme Jarní očistu!
Pokud zažíváte stres, únavu, necítíte se dobře nebo máte pár kil navíc, pojďte s tím zatočit. Začínáme
8 týdenní Jarní očistu.
Pročistíme tělo,
zlepšíme jídelníček, postavu i psychiku. Už za pár týdnů uvidíte výsledky - ověřeno na lidech! 😊
Komentáře
Ahoj, prosím mám dotaz ke kukuřičné krupici. Namočit ji mám ve stejném poměru jako když se vaří samostatně a ráno slít vodu, nebo ji i s vodou, ve které se namáčela (asi méně jak 3,5-násobek) přihodit k zelenině? Děkuji
Dobrý den, zázvorová šťáva je tam prosím jen pro chuť? Zázvor mi spouští krev z nosu, tak jej raději vynechávám. Díky za radu.