Skvělá zdravá snídaňová volba pro ty, kterým nestačí miso polévka na snídani, ale nemají čas si vařit ještě obilnou kaši. Toto je snídaně 2v1 - hustá polévka s kaší v jednom hrnci. Do 15 minut máte hotovo se vším všudy a to téměř bez vaší práce.

Ingredience
na 1-2 porce
  • kus dýně
  • 1/2 cibule
  • 1 menší petržel
  • kousek kedlubny
  • wakame řasy
  • 1/2 lžičky misa
  • 1 bobkový list
  • 50 g kukuřičné krupice
  • zázvorová šťáva
  • zeleninový vývar nebo voda
  • sůl

Jak připravit hustou polévku s kaší 2v1

  1. Přes noc si namočíme kukuřičnou krupici.
  2. Do hrnce (nejlépe užšího s tlustým dnem) rozlámeme řasu wakame.
  3. Přidáme na půlměsíčky nakrájenou cibuli.
  4. Zalijeme troškou vývaru a nasypeme na kostky nakrájený kedluben a na to dýni.
  5. Poslední vrstvou je na šikmé plátky nakrájený petržel.
  6. Zalijeme vývarem po okraj zeleniny, osolíme špetkou soli, přidáme bobkový list a krupici a přivedeme k varu.
  7. Snížíme plamen na minimum a vaříme 12 minut.
  8. Vypneme a vmícháme miso pastu a zázvorovou šťávu vymačkanou z najemno strouhaného zázvoru.
  9. Nalijeme do misek a můžeme jíst.

Praktické

  • Tuto hustou „polévko-kaši“ si můžete vzít s sebou do práce v termosce.
  • Při bezlepkové dietě volte rýžové miso.

Obměna

  • Zeleninu můžete měnit dle chuti a zásob v lednici.
  • Místo kukuřičné krupice můžete použít polentu, která se nemusí namáčet, anebo třeba ovesné vločky.
  • Řasy můžete nahradit jinými nebo zcela vynechat.
  • Bobkový list se dá nahradit jinými bylinkami, polévkovým kořením, anebo ho vynechat.
  • Polévku můžete ozdobit praženými semínky, zelenou petrželkou, pažitkou, anebo různými květy (sedmikráska, fialky aj.).

Děti

  • Tento recept je vhodný pro děti od 1,5 roku, ale uberte na soli a miso pastě.

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

Děkuji, jak se o nás krásně staráte

Tereza: Tak já také ještě jednou díky! Krásně se...

Úžasně zpracovaný kurz do naprostých deitalů

Ilona L.: Evi, váš kurz byl naprosto úžasný. Zpracovaný...

Konečně mám všechny informace na jednom místě

Jitka: Dobrý den, chtěla jsem vám moc poděkovat za...

Váš kurz mě znovu nakopnul

Iva: Milá Evo a Helčo, psala jsem osobní mail...

Mám ohromnou radost, že hubnu

Kateřina: Začátkem ledna jsem se přihlásila do kurzu "hubneme...

Jste pro mě životní inspirací

Alena: moc děkuji za super stránky a za to,...

Pomohli jste mi zachránit maminku

Pátik: Pomohli jste mi zachránit maminku. Měla deprese a...

Zbožňuji vaše recepty

Ema K.: Zbožňuji Vase recepty, vařím, peču, baštím, papám a...

Moje jídlo chutnalo spolužákům, kteří běžně jí sladkosti

Dagbri: Moje jídlo chutnalo spolužákovi ve škole, který dostává...

Děkuji za to, co děláte a šíříte

Inka: Pěkný předvánoční čas. Dnes jsem narazila Evi na...

Manžel je ze stravy nadšený. Řekl, že už končí se slaninou!

Bára: Dala jsem na stůl polévku a najednou dcery...

Už 4. týden bez kafe a spím hlubokým spánkem!

Tereza: Přidávám též pozitivní ohlas - kávu jsem zkusila...

Děkuji za skvělý kurz

Ilona: Děkuji, děvčata, za skvělý kurz. Tady to jde...

Články jsou tak nabité tipy, že jde z toho hlava kolem 🙂

Martina: Díky moc za celý “seriál” Cestujeme se zdravou stravou,...

Hlavním motivem pro mě bylo sdíleni a inspirace

Pavlína: Dámy, dobrý den. Pro mě je to dnes...

Funguje to: po celou zimu jsme fit!

Eva: Chci moc poděkovat za stránky. Momentálně jsem si...
  1. Pro mě gurmánský zážitek 🙂 Velmi děkuji za inspiraci. Snídaně na slano jsem nevyhledávala, miso polévku jsem dala jednou, ale na této „kašolívce“ ujíždět budu. Dala jsem špaldovou krupici – není kukuřičná na ráno pro organismus ochlazující? Co můžu ještě použít (kromě vloček).. ?

  2. Vařím si hustou polévku každé ráno. VÝVAR PO OHŘÁTÍ není kyselinotvorný jako zelenina???? Zeleninový vývar vařím přes noc pomalým tažením a mám ho zavařený ve skleničkách. Liji ho tam ještě horký a hned uzavřu. Po ochladnutí uložím nahoru do lednice a tak vydrží zcela beze změny týden.
    Ráno vývar uvedu do varu, zálohu pokrájenou zeleninu, přidám ovesné vločky nebo jinou obilovinu ve formě lámanky kromě pohanky, ta může být i celá. Lehce osolím a nechám pomalu probublávat 15 minut. Nakonec vmíchám lžíci izolovaného hrachového proteinu a kapku kokosového oleje (to mi poradil Dr. Frej) Není to přesně podle pravidel, ale pro mne je to super start dne. Nemám žaludek a uvařené celé luštěniny a semínka po ránu nezvládám. K obědu už to jde z normálních luštěnin. Evo, co si o tom myslíte?

  3. Dávno dávno jsem takto začínala, když jsem s prvorozeným začala podobně vařit – v dušené zelenině zavařovat obilovinu, čímž získala chuť té dobroučké zeleniny, a to jsem začala jíst spolu s ním… Pro moje chuťové buňky je to mnohem lepší způsob přípravy kaše, než kaše vařené v kterémkoliv mléce a lehce nasladko.
    Myslím si, že pro lidi, kteří nemohou přijít na chuť kaším se zeleninou, nebo chuti misa, je toto geniální zkusit. Sama mám trochu potíž s řídkými miso polévkami, chuť pro mě není to pravé ořechové – v tomto druhu polévko-kaše není chuť misa vůbec znát! Přirozeně splyne s chutí zeleniny, velmi doporučuji zkusit.

  4. Zobrazit všech 10 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekSuper Saláty – rozšíření o další skvělé lahůdky
Další článekChalupářské tofu