Skvělá zdravá snídaňová volba pro ty, kterým nestačí miso polévka na snídani, ale nemají čas si vařit ještě obilnou kaši. Toto je snídaně 2v1 - hustá polévka s kaší v jednom hrnci. Do 15 minut máte hotovo se vším všudy a to téměř bez vaší práce.

Ingredience
na 1-2 porce
  • kus dýně
  • 1/2 cibule
  • 1 menší petržel
  • kousek kedlubny
  • wakame řasy
  • 1/2 lžičky misa
  • 1 bobkový list
  • 50 g kukuřičné krupice
  • zázvorová šťáva
  • zeleninový vývar nebo voda
  • sůl

Jak připravit hustou polévku s kaší 2v1

  1. Přes noc si namočíme kukuřičnou krupici.
  2. Do hrnce (nejlépe užšího s tlustým dnem) rozlámeme řasu wakame.
  3. Přidáme na půlměsíčky nakrájenou cibuli.
  4. Zalijeme troškou vývaru a nasypeme na kostky nakrájený kedluben a na to dýni.
  5. Poslední vrstvou je na šikmé plátky nakrájený petržel.
  6. Zalijeme vývarem po okraj zeleniny, osolíme špetkou soli, přidáme bobkový list a krupici a přivedeme k varu.
  7. Snížíme plamen na minimum a vaříme 12 minut.
  8. Vypneme a vmícháme miso pastu a zázvorovou šťávu vymačkanou z najemno strouhaného zázvoru.
  9. Nalijeme do misek a můžeme jíst.

Praktické

  • Tuto hustou „polévko-kaši“ si můžete vzít s sebou do práce v termosce.
  • Při bezlepkové dietě volte rýžové miso.

Obměna

  • Zeleninu můžete měnit dle chuti a zásob v lednici.
  • Místo kukuřičné krupice můžete použít polentu, která se nemusí namáčet, anebo třeba ovesné vločky.
  • Řasy můžete nahradit jinými nebo zcela vynechat.
  • Bobkový list se dá nahradit jinými bylinkami, polévkovým kořením, anebo ho vynechat.
  • Polévku můžete ozdobit praženými semínky, zelenou petrželkou, pažitkou, anebo různými květy (sedmikráska, fialky aj.).

Děti

  • Tento recept je vhodný pro děti od 1,5 roku, ale uberte na soli a miso pastě.

Začátek nebyl snadný, ale výsledky jsou neuvěřitelné!

Rob: Dobrý den, skvělá práce!!! Po knihách: Fit pro život,...

To, co děláte, mě obohacuje, inspiruje a učí

Pavla: děkuji Vám za Vaši lásku k jídlu, díky níž...

Miluju vás a vaši práci. Mám konečně zpět svou menstruaci

Ilona L.: Evi posilam muj posledni komentar do jarni...

Kurz mě nakopl a konečně přemýšlím o tom, co jím

Lucka: Ahoj Evi a Helí, byly jste úžasné a...

Už po týdnu se cítím lépe a dokonce jsem zvládla i půst

Slunivok: Já jsem se radostně pustila do jarní očisty....

Vždyť budu po Vánocích zase štíhlejší!

Magda: Je mi tu s Vámi móóóóc krásně. A...

Jsem nadšená a hubnu

Siva: Dobrý den, jsem tady poprvé. Stránky JJ jsem...

Děkuji za to, co děláte!

Zlatka: Dakujem velmi pekne za vsetko co robite pre...

Jsem ráda, že jsem do toho šla!

Giana: Chtěla bych moc poděkovat za celé zpracování kurzu,...

Jste všichni tak milí, díky za podporu!

Annakrata: Jste všichni tak milí, já myslela,že moje zážitky...

Díky kurzu mám řád a disciplínu

Iva: Zdravím všechny v tomto kurzu už potřetí? A...

Jsem vaší velkou fanynkou a na JJ stránkách jsem už závislá

Miluše V.: Evi, moc děkuji za milé setkání v...

Díky kurzu mám najednou více času na důležité věci

Monimar: Milá Evičko, utíká to a ve vánočním programu...

Moc mě to baví!

Libenk: Děkuji za výborný recept 🙂 Dnes upečeno a...

Šok: jí to i můj masomil manžel!

Jana: Šok! Jídla z kurzu jí i můj masomil...

Funguje to: po celou zimu jsme fit!

Eva: Chci moc poděkovat za stránky. Momentálně jsem si...

Seriál: Jak na jaro

materiály
  • Stáhněte si jej a upravte jídelníček.
  • Vyhněte se nemocem a jarní únavě.
  • Jídelníček ke stažení!
  1. Pro mě gurmánský zážitek 🙂 Velmi děkuji za inspiraci. Snídaně na slano jsem nevyhledávala, miso polévku jsem dala jednou, ale na této „kašolívce“ ujíždět budu. Dala jsem špaldovou krupici – není kukuřičná na ráno pro organismus ochlazující? Co můžu ještě použít (kromě vloček).. ?

  2. Vařím si hustou polévku každé ráno. VÝVAR PO OHŘÁTÍ není kyselinotvorný jako zelenina???? Zeleninový vývar vařím přes noc pomalým tažením a mám ho zavařený ve skleničkách. Liji ho tam ještě horký a hned uzavřu. Po ochladnutí uložím nahoru do lednice a tak vydrží zcela beze změny týden.
    Ráno vývar uvedu do varu, zálohu pokrájenou zeleninu, přidám ovesné vločky nebo jinou obilovinu ve formě lámanky kromě pohanky, ta může být i celá. Lehce osolím a nechám pomalu probublávat 15 minut. Nakonec vmíchám lžíci izolovaného hrachového proteinu a kapku kokosového oleje (to mi poradil Dr. Frej) Není to přesně podle pravidel, ale pro mne je to super start dne. Nemám žaludek a uvařené celé luštěniny a semínka po ránu nezvládám. K obědu už to jde z normálních luštěnin. Evo, co si o tom myslíte?

  3. Dávno dávno jsem takto začínala, když jsem s prvorozeným začala podobně vařit – v dušené zelenině zavařovat obilovinu, čímž získala chuť té dobroučké zeleniny, a to jsem začala jíst spolu s ním… Pro moje chuťové buňky je to mnohem lepší způsob přípravy kaše, než kaše vařené v kterémkoliv mléce a lehce nasladko.
    Myslím si, že pro lidi, kteří nemohou přijít na chuť kaším se zeleninou, nebo chuti misa, je toto geniální zkusit. Sama mám trochu potíž s řídkými miso polévkami, chuť pro mě není to pravé ořechové – v tomto druhu polévko-kaše není chuť misa vůbec znát! Přirozeně splyne s chutí zeleniny, velmi doporučuji zkusit.

  4. Zobrazit všech 9 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekSuper Saláty – rozšíření o další skvělé lahůdky
Další článekChalupářské tofu