Skvělá zdravá snídaňová volba pro ty, kterým nestačí miso polévka na snídani, ale nemají čas si vařit ještě obilnou kaši. Toto je snídaně 2v1 - hustá polévka s kaší v jednom hrnci. Do 15 minut máte hotovo se vším všudy a to téměř bez vaší práce.
Ingredience
na 1-2 porce
  • kus dýně
  • 1/2 cibule
  • 1 menší petržel
  • kousek kedlubny
  • wakame řasy
  • 1/2 lžičky misa
  • 1 bobkový list
  • 50 g kukuřičné krupice
  • zázvorová šťáva
  • zeleninový vývar nebo voda
  • sůl

Jak připravit hustou polévku s kaší 2v1

  1. Přes noc si namočíme kukuřičnou krupici.
  2. Do hrnce (nejlépe užšího s tlustým dnem) rozlámeme řasu wakame.
  3. Přidáme na půlměsíčky nakrájenou cibuli.
  4. Zalijeme troškou vývaru a nasypeme na kostky nakrájený kedluben a na to dýni.
  5. Poslední vrstvou je na šikmé plátky nakrájený petržel.
  6. Zalijeme vývarem po okraj zeleniny, osolíme špetkou soli, přidáme bobkový list a krupici a přivedeme k varu.
  7. Snížíme plamen na minimum a vaříme 12 minut.
  8. Vypneme a vmícháme miso pastu a zázvorovou šťávu vymačkanou z najemno strouhaného zázvoru.
  9. Nalijeme do misek a můžeme jíst.

Praktické

  • Tuto hustou “polévko-kaši” si můžete vzít s sebou do práce v termosce.
  • Při bezlepkové dietě volte rýžové miso.

Obměna

  • Zeleninu můžete měnit dle chuti a zásob v lednici.
  • Místo kukuřičné krupice můžete použít polentu, která se nemusí namáčet, anebo třeba ovesné vločky.
  • Řasy můžete nahradit jinými nebo zcela vynechat.
  • Bobkový list se dá nahradit jinými bylinkami, polévkovým kořením, anebo ho vynechat.
  • Polévku můžete ozdobit praženými semínky, zelenou petrželkou, pažitkou, anebo různými květy (sedmikráska, fialky aj.).

Děti

  • Tento recept je vhodný pro děti od 1,5 roku, ale uberte na soli a miso pastě.

Hubnutí jde samo

Iva1: Dobrý den, pořád se bavím a pořád hubnu,...

S vámi je očista vždy příjemnější

Iva: Každý rok si říkám, že budu šetřit a...

Hubneme, i když nedržíme dietu

Mayf: Dobrý den,moc jsme si pochutnali. Začali jsme nedávno...

Tomu bych nevěřila: Po 3 dnech na JJ stravě mi splasklo břicho!

cihal: Zdravím vás. Začala jsem dle videa polévkami k...

9 kilo dole, odběr krve super, bez pilulek

Mirka: Vaše stránky jsem okukovala delší dobu,ale až v únoru...

Nevěřila jsem, že dokážu být bez čokolády

Marcella H.: Březen byl můj první měsíc, kdy jsem se...

Eva: “Jím jinak” a jsem nadšená!

Eva: "Jím jinak" už podle vás vařím měsíc a...

Jídlo je výborné, rychlé a léčí a navíc ušetřím na nákupech

Vherm: Ahoj všem, jsem 12. den v hubnutí do...

Cítím z klubu tu lásku a pečlivost, s jakou k nám přistupujete

Lenka W.: Dobrý den, Evi, je mi hodně dobře,...

Z jídel jsem nadšená, jedí to i moji chlapi

Maca.s.: Z jídel jsem úplně nadšená, už jsem dělala...

Zbavila jsem se zánětu v rameni

Jitka M.: srdečně Vás zdravím a děkuji Vám za spoustu...

Děkuji za cenné vychytávky a úžasnou motivaci

Annabirke S.: Ahoj Evi. O pochvalu nemáte nouzi, ale...

Jsem vděčná za tuto stravu

Iva: Tento druh stravy mě přináší velký kus klidu,...

Přidala se ke mně i kolegyně z práce

Hanina515: Nemám ani extra chutě, když dětem peču klasickou buchtu,...

Óda na jara a jarní očistu (Marek)

Postit se dá i s radostí a humorem, jak...

Změna jídelníčku mi pomohla s problémy se spaním

Pavlína: S problémy se spaním mi opravdu pomohla až změna...

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

9 komentářů. Jak to vidíte vy? Napište komentář.

  1. Pro mě gurmánský zážitek 🙂 Velmi děkuji za inspiraci. Snídaně na slano jsem nevyhledávala, miso polévku jsem dala jednou, ale na této “kašolívce” ujíždět budu. Dala jsem špaldovou krupici – není kukuřičná na ráno pro organismus ochlazující? Co můžu ještě použít (kromě vloček).. ?

  2. Vařím si hustou polévku každé ráno. VÝVAR PO OHŘÁTÍ není kyselinotvorný jako zelenina???? Zeleninový vývar vařím přes noc pomalým tažením a mám ho zavařený ve skleničkách. Liji ho tam ještě horký a hned uzavřu. Po ochladnutí uložím nahoru do lednice a tak vydrží zcela beze změny týden.
    Ráno vývar uvedu do varu, zálohu pokrájenou zeleninu, přidám ovesné vločky nebo jinou obilovinu ve formě lámanky kromě pohanky, ta může být i celá. Lehce osolím a nechám pomalu probublávat 15 minut. Nakonec vmíchám lžíci izolovaného hrachového proteinu a kapku kokosového oleje (to mi poradil Dr. Frej) Není to přesně podle pravidel, ale pro mne je to super start dne. Nemám žaludek a uvařené celé luštěniny a semínka po ránu nezvládám. K obědu už to jde z normálních luštěnin. Evo, co si o tom myslíte?

  3. Dávno dávno jsem takto začínala, když jsem s prvorozeným začala podobně vařit – v dušené zelenině zavařovat obilovinu, čímž získala chuť té dobroučké zeleniny, a to jsem začala jíst spolu s ním… Pro moje chuťové buňky je to mnohem lepší způsob přípravy kaše, než kaše vařené v kterémkoliv mléce a lehce nasladko.
    Myslím si, že pro lidi, kteří nemohou přijít na chuť kaším se zeleninou, nebo chuti misa, je toto geniální zkusit. Sama mám trochu potíž s řídkými miso polévkami, chuť pro mě není to pravé ořechové – v tomto druhu polévko-kaše není chuť misa vůbec znát! Přirozeně splyne s chutí zeleniny, velmi doporučuji zkusit.

  4. Zobrazit všech 9 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekSuper Saláty – rozšíření o další skvělé lahůdky
Další článekChalupářské tofu