Tyhle malé voňavé houbičky na zahradě či na poli kdekdo přejde, protože je považuje za prašivky. Jaká škoda! Krásně voní, jsou lehce stravitelné a z obyčejné zeleninové polévky udělají polévku špičkovou.
Ingredience
4 porce
  • 3 hrsti špiček
  • 1 l zeleninového vývaru (nebo vody)
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • kus celeru
  • 1 stonek libečku
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička kmínu
  • 2 bobkové listy
  • 1-2 lžíce bílo miso pasty
  • 1-2 lžíce sojové omáčky
  • 1-2 lžíce umeocta
  • sůl
  • olej
  • petrželka na posypání

Jak připravit miso polévku s nudlemi a omega 3

  1. Śpičkám ustříháme nožičky, používat budeme jen klobučky.
  2. Zahřejeme vývar a mezitím připravíme zeleninu.
  3. Cibuli nakrájíme na kostičky, mrkev, petržel a celer nastrouháme na hrubo, zelenou petrželku nasekáme na drobno.
  4. Na dno kastrolu dáme trochu oleje, rozpálíme a přidáme cibuli se solí a krátce orestujeme.
  5. Přidáme houby, kmín a sojovou omáčku a opět krátce orestujeme.
  6. Přidáme mrkev, petržel a celer a opět krátce orestujeme.
  7. Zalijeme vývarem, přidáme bobkový list a stonek libečku a necháme vařit.
  8. Jakmile polévka začne vřít, stáhneme plamen a vaříme cca 15 minut.
  9. Do vypnuté polévky přidáme miso pastu a umeocet po troškách podle chuti.
  10. Přidáme nasekanou petrželku a podáváme.

Praktické

  • Polévku vařte tak dlouho, jak měkké chcete mít houby. Starší kousky se vaří déle, mlaďounké stačí pár minut. Někdo má rád houby křupavé, což zrovna špičky jsou, někdo raději měkoučké. Podle toho upravte dobu varu.

Obměna

  • Špičky můžeme zaměnit za žampiony či jiné houby, ale nebude to tak pěkně vonět.
  • Miso pastu můžete vynechat a dochutit kváskem nebo více osolit na začátku.
  • Polévku také můžete zjemnit přidáním lžíce rostlinné smetany.
  • Zeleninu můžeme měnit dle chuti, zásob v lednici a sezóny.

Děti

  • Tato polévka je vhodná pro děti od 1,5 roku.

Děkuji, že se na JJ můžu dozvědět zásadní fakta o jídle

Maki: Musím říct, že pravda je často dost krutá..jsem...

Poděkování

Dobrý den, chtěla jsem moc poděkovat za tyto inspirující...

Meditace pro mě je, když si stoupnu ke sporáku a vařím dle JJ

Sidonia: Pro mě meditace je, když přijdu z práce...

Jsem moc ráda, že jsem do sebe za kurz investovala

Giana: Váš kurz se mi moc líbí. Jídla jsou...

Letos úspěch na entou

Neli: Stromeček čeká v kýbli s vodou na balkoně,...

Změna jídelníčku mi pomohla s problémy se spaním

Pavlína: S problémy se spaním mi opravdu pomohla až změna...

Už nechci vařit klasiku, kterou jsem dříve vařila

Pavlivlmaeorua: S pomocí dcery jsem se dostala k programu...

Jsem nadšená a hubnu

Siva: Dobrý den, jsem tady poprvé. Stránky JJ jsem...

Jsem v klubu již 3. rokem a je k nezaplacení!

Marie J: děkuji za Váš úžasný web. V klubu...

Muži říkají, že mi to sluší víc než obvykle

Julajka: Chci Vám moc poděkovat, jak to máte bezvadně...

Z jídelníčku je nadšená celá rodina

Beagil: Varím podla Vaších receptov a celá rodinka je...

Hlavním motivem pro mě bylo sdíleni a inspirace

Pavlína: Dámy, dobrý den. Pro mě je to dnes...

Už 4. týden bez kafe a spím hlubokým spánkem!

Tereza: Přidávám též pozitivní ohlas - kávu jsem zkusila...

Cítím se mnohem více v pohodě

Avka: Zase mě začalo bavit vařit a zjišťuji, jak...

I má 84letá maminka si na JJ jídle pochutnává

Hana O.: Konečně jsem dostala odvahu se ozvat, jsem...

Jíme jinak mi dává smysl

Palmate: Děkuji za váš kurz. Studuji čínskou medicínu a...
    • Dost podobně, jako slepičí vývar, to i chutnalo, jen to krásně vonělo po těch houbách. Jsou takové malinké, mají skutečně trošku špičku a zespodu ty listy se střídají krátké a dlouhé. Pozná se i podle toho, že nožička se dá zauzlovat a nezlomí se :-)) No a velmi intenzivně voní. Lidé je mívají v zahradách, roste na plích, prostě v trávě.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekSleva na termosky Esbit a outdoorové vybavení
Další článekZa tři dny na naší stravě začala babička mluvit a dělat vtipy