Domů Téma Umeocet

umeocet

8 tipů, jak se konečně zbavit nadýmání

Trápí vás nadýmání a trávicí problémy, i když jíte zdravě? Mrkněte na tyto tipy, jestli neděláte některou z následujících častých chyb...

Umeocet

Umeocet je skvělý pomocník v kuchyni. Pokrm nejen okyselí, ale také osolí a navíc má mnoho zdravotních benefitů.

Velký přehled druhů octů a jejich použití v kuchyni. Víte, kdy...

Ocet je v kuchyni nenahraditelným pomocníkem při dochucování pokrmů. Dokáže z obyčejného jídla udělat opravdovou lahůdku. Dnešní trh nabízí nepřeberné množství různých druhů octů...

Špičková polévka ze špiček

Tyhle malé voňavé houbičky na zahradě či na poli kdekdo přejde, protože je považuje za prašivky. Jaká škoda! Krásně voní, jsou lehce stravitelné a...

Fermentace a kvašení – chutné, tradiční, ekologické, zdravé a levné

Kvašení je společné snad všem lidským kulturám a zároveň je postupem, který nevyšel z módy několik tisíciletí. Je tradiční, zdravé, levné, chutné a ekologické....

Nudlová miso polévka Husťačka. Nabitá omega3 mastnými kyselinami

Máte rádi husté omáčky? Pak budete stejně jako my nadšení z této husté nudlové polévky. Navíc je plná tolik potřebných omega 3 mastných kyselin.

Fazole v osvěžující citrónové omáčce

V letních dnech je třeba osvěžení a ochlazení. Na to se skvěle hodí právě citron. Už jste ho zkoušeli použít celý i s kůrou...

Slovníček zdravé výživy. Odteď už budete vědět, o co jde!

Zdravá výživa je plná cizích a záhadných slov. Víte co znamená třeba kimpira, congee, gomasio, kuzu nebo mochi? Připravili jsme pro vás podrobný slovníček...

Tofunéza aneb tatarská omáčka z tofu

Máte rádi klasickou majonézu a tataskou omáčku z ní vyrobenou, ale chcete jíst zdravě? Připravte si velmi chutnou domácí tofunézu. Poprvé jsem ji udělala...

Dokonalý mazací paprikový “sýr” (bez mléka). Ze 4 ingrediencí.

Tato pomazánka je tak luxusní, že i návštěvy, které nejí zdravě, se oblizují a chtějí recept. Stačí vám na něj 4 ingredience a do...

Fazolová kaše

Zkuste si připravit fazole trochu jinak - ve formě kaše! Skvělá jako příloha k pečené nebo dušené zelenině.

Brokolicové kari špaldotto s mungo

Stačí pár ingrediencí a moc dobrý, rychlý a jednoduchý recept na světě. Takové miluji. V tomto se kombinuje moje oblíbené ingredience: špaldové kroupy, brokolice,...

Kovbojské fazole s rýží

Pokud hledáte rychlý, ale zároveň zdravý, dobrý a sytý recept na večeři, pak zkuste tyto kovbojské fazole. Doporučujeme podávat s rýží. Zaručeně bude chutnat...

Coleslaw salát

Velmi populární studený zelný salát s holandským původem. Je jednoduchý, rychlý a na jeho přípravu vám postačí pár surovin.

Našlehaný česnekový tofu dip

Jemně česnekový dip nejen k zelenině, dá se mazat na chléb nebo použít jako krémovou omáčku na těstoviny.

Opěvovaná probiotika: dělají více škody, než užitku

Probiotika se až doteď považovala za velmi přínosná. Ale v poslední době se začíná objevovat čím dál tím více výzkumů, které ukazují, že s...

Tzatziky

Tradiční řecký osvěžující salát nebo příloha ke grilování či chlebu.

Čočkový salát

Čočkový salát se poprvé proslavil ve francouzských michelinských restauracích. A je vážně na hvězdičku!

Pařížský salát

Světoznámý salát, jehož původ sahá na konec 19. století, je opravdu chuťovým zážitkem. Připravte se na harmonické spojení jablka, celeru, salátu, hrozinek a ořechů...

Naložené sedmikrásky

Naložte si sedmikásky. Je to snadné, rychlé a chutné. A taky tím můžete šikovně zaměstnat děti, sbírat sedmikrásky a dávat je do lahvičky je...

Potraviny pro zdravá střeva, které bychom měli jíst pravidelně

Střeva mají mnohem větší význam, než si myslíte. Neřídí pouze trávení potraviny, ale také vaši imunitu, hubnutí, myšlení, náladu i spánek. Proto je třeba...

10 tipů, jak jednoduše snížit denní příjem soli

Jedna čajová lžička (5 g). To je maximální doporučená denní dávka soli pro dospělého člověka. Tuto hranici ale každý den několikanásobně překračujeme, když konzumujeme...

Nápoje – kolik, jak, kdy a co pít

Co je vhodné pít v létě a  co v zimě? Kolik je to správné množství? Jak poznáme, zda pijeme málo či se přepíjíme? Jakou...

Čočkový salát s řepou

Výborný teplý zdravý a kompletní salát plný vitamínů a železa z červené řepy a bílkovin z čočky. Skvělý i s sebou do školy nebo...

Křenový smetanový dip (bez laktózy)

Křen má antibiotické a desinfekční účinky na lidský organismus. Pomáhá posílit organismus a léčit rýmy, nachlazení, kašel a záněty dýchacích cest. Tento lahodný dip...

Sladko-kyselá zálivka

Klasická česká sladko-kyselá zálivka do okurkového nebo rajčatového salátu. Zcela bez cukru!

Marinované česnekové tofu

Namarinované natural tofu je luxusní ingredience do salátů, polévek a teplých jídel, perfektní je do jednohubek místo sýrů. Ale hodí se jako mlsání i...

Řepová miso polévka plná omega3

Ranní polévky jsou skvělým pohlazením a lékem pro žaludek a střeva. Tato je plná omega 3 mastných kyselin díky lněným semínkům, které navíc i...

60 tipů na zdravá dochucovadla pro vaše vaření

Lámete si hlavu, čím dochutit zdravé jídlo tak, aby nebylo mdlé, všem chutnalo a oblizovali se? Existuje velké množství zdravých dochucovadel, které vám z...

Webinář: Jak na vyhnout jarní únavě

V záznamu živého vysílání prozradíme, jak se vyhnout typickým jarním nemocem (únava, ekzémy, bolesti hlavy a zad, menstruační bolesti), jarním náladám (nevrlost, vztek, vznětlivost)...

Rychlo- kvašený salát z daikonu

Velmi jednoduchý salát hotový během pár minut. Výtečně se hodí ke všemu smaženému. Jeho lehce štiplavá chuť pomáhá snadno trávit tuky.
Téma: přibírání, fialkový ocet, doplňky stravy, miso, ATB, kynuté těsto, střevní mikrobiom, rajčatová pasta, mrkev, sushi, bez sóji, bolest břicha, červená řepa, vztek, caro, lněné semínko, okurek, vegeta, bulgur, hiziky, umeocet, špičaté zelí, sladkokyselý salát, citronové pyré, dezerty, žízeň, original JJ, Kombu, jak léčit nadýmání, probiotika, fazolová omáčka, kaše z fazolí, aminos, fazole, rychlovka, lihový ocet, luštěninový salát, moči, kolik vlákniny, hubnutí, rozinky, mungo fazole, indické kari, glazování, střevo, kynutí, do práce, chia, rostlinná majonéza, špaldové kernotto, melta, začátek, sezóna léto, shiitake, nadýmání byliny, jak udělat domácí tatarku, slunečnicové semínko, coleslaw, dresink, šalotka, shitake, problémy s trávením, na piknik, jak se zbavit nadýmání, zálivka, mugi-cha, tofu tvaroh, lněná semínka, léčba nadýmání, bílé miso, plynatost, hypertenze, salát coleslaw, tygří ořechy, esenciální aminokyseliny, kapie, kurkuma, vegan, chřipka, fermentace, slzovka, majolka, balzamiko, časté prdění, pasteur, slunečnicová semínka, ušlechtilá plíseň, salát, fazole navi, okurka, ohřívání, indické koření, trávení, tofu, umeboshi, jogurt, bakterie, víno, jarní očista, děti, vegan sýr, očista organismu, silvestrovské pohoštění, bílé tofu, polévka, kuzu, popcorn, mikroflóra, soba nudle, kapusta petržel, ocet z kokosu, celiak, tatarka z tofu, fermentované produkty, humus, párky, umami chuť, semínka, nishime, celiakie, bezl laktózy, kombucha, rýžová smetana, sůl, bez lepku, pečivo, chléb, špaldotto, vystouplé břicho, trávicí problémy, dysbióza, omega 3 kyseliny, wakame, jídelníček problémy s trávením, kvasinky, mungo, carob, ořechová másla, přírodní tofu, vznětlivost, ocet s bylinkami, polenta, webinář, bancha, rostlinný sýr, syrová strava, dvouzrnka, hraška, umeboši, kefír

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?