Domů Téma Umeocet

umeocet

Umeocet

Umeocet je skvělý pomocník v kuchyni. Pokrm nejen okyselí, ale také osolí a navíc má mnoho zdravotních benefitů.

Velký přehled druhů octů a jejich použití v kuchyni. Víte, kdy...

Ocet je v kuchyni nenahraditelným pomocníkem při dochucování pokrmů. Dokáže z obyčejného jídla udělat opravdovou lahůdku. Dnešní trh nabízí nepřeberné množství různých druhů octů...

Špičková polévka ze špiček

Tyhle malé voňavé houbičky na zahradě či na poli kdekdo přejde, protože je považuje za prašivky. Jaká škoda! Krásně voní, jsou lehce stravitelné a...

Fermentace a kvašení – chutné, tradiční, ekologické, zdravé a levné

Kvašení je společné snad všem lidským kulturám a zároveň je postupem, který nevyšel z módy několik tisíciletí. Je tradiční, zdravé, levné, chutné a ekologické....

Nudlová miso polévka Husťačka. Nabitá omega3 mastnými kyselinami

Máte rádi husté omáčky? Pak budete stejně jako my nadšení z této husté nudlové polévky. Navíc je plná tolik potřebných omega 3 mastných kyselin.

Fazole v osvěžující citrónové omáčce

V letních dnech je třeba osvěžení a ochlazení. Na to se skvěle hodí právě citron. Už jste ho zkoušeli použít celý i s kůrou...

Slovníček zdravé výživy. Odteď už budete vědět, o co jde!

Zdravá výživa je plná cizích a záhadných slov. Víte co znamená třeba kimpira, congee, gomasio, kuzu nebo mochi? Připravili jsme pro vás podrobný slovníček...

Tofunéza aneb tatarská omáčka z tofu

Máte rádi klasickou majonézu a tataskou omáčku z ní vyrobenou, ale chcete jíst zdravě? Připravte si velmi chutnou domácí tofunézu. Poprvé jsem ji udělala...

Dokonalý mazací paprikový “sýr” (bez mléka). Ze 4 ingrediencí.

Tato pomazánka je tak luxusní, že i návštěvy, které nejí zdravě, se oblizují a chtějí recept. Stačí vám na něj 4 ingredience a do...

Fazolová kaše

Zkuste si připravit fazole trochu jinak - ve formě kaše! Skvělá jako příloha k pečené nebo dušené zelenině.

Brokolicové kari špaldotto s mungo

Stačí pár ingrediencí a moc dobrý, rychlý a jednoduchý recept na světě. Takové miluji. V tomto se kombinuje moje oblíbené ingredience: špaldové kroupy, brokolice,...

Kovbojské fazole s rýží

Pokud hledáte rychlý, ale zároveň zdravý, dobrý a sytý recept na večeři, pak zkuste tyto kovbojské fazole. Doporučujeme podávat s rýží. Zaručeně bude chutnat...

Coleslaw salát

Velmi populární studený zelný salát s holandským původem. Je jednoduchý, rychlý a na jeho přípravu vám postačí pár surovin.

Našlehaný česnekový tofu dip

Jemně česnekový dip nejen k zelenině, dá se mazat na chléb nebo použít jako krémovou omáčku na těstoviny.

Opěvovaná probiotika: dělají více škody, než užitku

Probiotika se až doteď považovala za velmi přínosná. Ale v poslední době se začíná objevovat čím dál tím více výzkumů, které ukazují, že s...

Tzatziky

Tradiční řecký osvěžující salát nebo příloha ke grilování či chlebu.

Čočkový salát

Čočkový salát se poprvé proslavil ve francouzských michelinských restauracích. A je vážně na hvězdičku!

Pařížský salát

Světoznámý salát, jehož původ sahá na konec 19. století, je opravdu chuťovým zážitkem. Připravte se na harmonické spojení jablka, celeru, salátu, hrozinek a ořechů...

Naložené sedmikrásky

Naložte si sedmikásky. Je to snadné, rychlé a chutné. A taky tím můžete šikovně zaměstnat děti, sbírat sedmikrásky a dávat je do lahvičky je...

Potraviny pro zdravá střeva, které bychom měli jíst pravidelně

Střeva mají mnohem větší význam, než si myslíte. Neřídí pouze trávení potraviny, ale také vaši imunitu, hubnutí, myšlení, náladu i spánek. Proto je třeba...

10 tipů, jak jednoduše snížit denní příjem soli

Jedna čajová lžička (5 g). To je maximální doporučená denní dávka soli pro dospělého člověka. Tuto hranici ale každý den několikanásobně překračujeme, když konzumujeme...

Nápoje – kolik, jak, kdy a co pít

Co je vhodné pít v létě a  co v zimě? Kolik je to správné množství? Jak poznáme, zda pijeme málo či se přepíjíme? Jakou...

Čočkový salát s řepou

Výborný teplý zdravý a kompletní salát plný vitamínů a železa z červené řepy a bílkovin z čočky. Skvělý i s sebou do školy nebo...

Škola vaření: Jak na polévky v 5 krocích

Pojďte se stát expertem na polévky a překvapte rodinu a hosty. Miso polévky, krémové, obědové, zeleninové, luštěninové, tradiční i netradiční. Naučte se základní jednoduchý...

Křenový smetanový dip (bez laktózy)

Křen má antibiotické a desinfekční účinky na lidský organismus. Pomáhá posílit organismus a léčit rýmy, nachlazení, kašel a záněty dýchacích cest. Tento lahodný dip...

Sladko-kyselá zálivka

Klasická česká sladko-kyselá zálivka do okurkového nebo rajčatového salátu. Zcela bez cukru!

Marinované česnekové tofu

Namarinované natural tofu je luxusní ingredience do salátů, polévek a teplých jídel, perfektní je do jednohubek místo sýrů. Ale hodí se jako mlsání i...

Řepová miso polévka plná omega3

Ranní polévky jsou skvělým pohlazením a lékem pro žaludek a střeva. Tato je plná omega 3 mastných kyselin díky lněným semínkům, které navíc i...

60 tipů na zdravá dochucovadla pro vaše vaření

Lámete si hlavu, čím dochutit zdravé jídlo tak, aby nebylo mdlé, všem chutnalo a oblizovali se? Existuje velké množství zdravých dochucovadel, které vám z...

Webinář: Jak na vyhnout jarní únavě

V záznamu živého vysílání prozradíme, jak se vyhnout typickým jarním nemocem (únava, ekzémy, bolesti hlavy a zad, menstruační bolesti), jarním náladám (nevrlost, vztek, vznětlivost)...

Pražené slunečnicové semínko s umeoctem

Slunečnicová semínka zakápnutá trochou umeocta je výborné zobání na stůl pro hosty.

Rychlo- kvašený salát z daikonu

Velmi jednoduchý salát hotový během pár minut. Výtečně se hodí ke všemu smaženému. Jeho lehce štiplavá chuť pomáhá snadno trávit tuky.
Téma: dhál, krekry, česnek, daikon, ocet z kokosu, bujón, dochucovadla, řapíkatý celer, fazole, Video, gomasio, dysbióza, trávení, pečené, vodnice, kako, kefír, na piknik, jaro, sojová mouka, udon, vystouplé břicho, jak udělat domácí tatarku, kari koření, rostlinné jogurty, arrowroot, paštiky, doplňky stravy, bez mléka, caro, chřipka, salát coleslaw, večeře, kardiovaskulární nemoci, pohoštění, sójová smetana, tatarka z tofu, kešu máslo, tahini, oslavy, kokosová smetana, citronová omáčka, nevrlost, oběd, imunita, snídaně, hubnutí, rýžový ocet, ocet s bylinkami, vegeta, vlašské ořechy, kimči, lněné semínko, indické curry, špalda, jídelníček na jaře, pražená slunečnice, velké fazole, sezóna zima, alergie na mléko, slunečnicová semínka, do školy, balzamiková redukce, rostlinná majonéza, ATB, česnekový ocet, slunečnice, fast food, hatomugi, bolesti hlavy, mišutka, guláš, laktobacily, domácí tatarka, veganský sýr, kyselá chuť, žízeň, kukicha, fitness strava, majolka, mungo, chléb, fermentace, rýžová smetana, soba, špaldové kernotto, mléčné kvašení, polévka, asijské koření, odšťavňování, carob, raw food, surobaši, sůl, uzený tempeh, dýně, sezóna podzim, luštěninový salát, moči, lahůdkové droždí, oříšková másla, průmyslové potraviny, medvěd, máslové fazole, biologické jaro, ekzémy, jarní jídelníček, vegan sýr, semínka, paprika mletá, kyselé okurky, slzovka, ocet z fialek, klíčky, shiitake, kešu oříšky, dysfunkční střevo, česnekové tofu, střevo, střevní bakterie, migrény, květák, kapusta petržel, ranní polévka, bílé miso, slané oříšky, kyselinotvorná zelenina, zelenina, soba nudle, čočkový salát, ořechy, zeleninový salát, humus, přejídání, tibi, koření, ume ocet, tatarská omáčka, Online kurz Super saláty 2, řeřicha, divoká zelenina, tofu tatarka, glazé, dezerty, zelená zelenina, kyselinotvornost, kuzu, pařížský salát, sushi, miso pasta

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?