Zelené knedlíky dnes zabodovaly. Nevím, zda to bylo tou kopřivou, ale měly velký úspěch.
Ingredience
pro 8 šišek
- 1 hrnek uvařené rýže
- 1 hrnek uvařených krup
- 1 hrnek pohankové mouky
- 1 hrst kopřiv
- špetka soli
- 1 hrnek horké vody
- voda a sůl na vaření knedlíků
Postup
- Do velkého hrnce dáme vařit vodu s trochou soli.
- Kopřivy propláchneme studenou vodou a spaříme horkou, abychom na ně mohli sahat, nasekáme na jemno.
- Do mísy dáme rýži, kroupy, špetku soli a rozmixujeme na kaši, pokud je potřeba, přidáme trochu horké vody.
- Do vzniklé kaše nasypeme mouku a kopřivy a vypracujeme tuhé těsto.
- Mokrýma rukama tvarujeme šišky a dáváme do vroucí vody.
- Po vyplavání na povrch je vyndaváme, aby se nerozvařily.
Praktické
- Vodu i mouku dejte po částech podle potřeby. Poměr není až tak důležitý jako výsledek – tuhé nerozpadající se těsto, které jde vytvarovat.
- Mokré ruce jsou důležité, jinak budete mít těsto všude, ale nebudete mít knedlík.
Obměna
Do knedlíků můžete zapracovat jakékoli zbytky obilí a mouku můžete i jinou celozrnnou.
Děti
Takto připravený pokrm je možné podat dětem od 1 roku.
Devcata, mate krasnou WEB stranku. GRATULUJU.
(I kdyz casto nerozumim cesky, rada se podivam).
Dekujeme Marsha! ?
Já je nedělám moc často, takže u nás je to vždycky taky sláva. A když jsou k tomu pomocníci, tak pak výsledná forma není tak podstatná :-)
Výborné! U nás mají úspěch ale všechny knedlíky. Sice ty naše nevypadali jako na fotce, ale kluci si je plácali sami, tak z nich měli zase o to větší radost. Místo krup jsem použila oves bezpluchý a kopřiv jsem dala trochu více.