Zelené knedlíky dnes zabodovaly. Nevím, zda to bylo tou kopřivou, ale měly velký úspěch.
Ingredience
pro 8 šišek
  • 1 hrnek uvařené rýže
  • 1 hrnek uvařených krup
  • 1 hrnek pohankové mouky
  • 1 hrst kopřiv
  • špetka soli
  • 1 hrnek horké vody
  • voda a sůl na vaření knedlíků

Postup

  1. Do velkého hrnce dáme vařit vodu s trochou soli.
  2. Kopřivy propláchneme studenou vodou a spaříme horkou, abychom na ně mohli sahat, nasekáme na jemno.
  3. Do mísy dáme rýži, kroupy, špetku soli a rozmixujeme na kaši, pokud je potřeba, přidáme trochu horké vody.
  4. Do vzniklé kaše nasypeme mouku a kopřivy a vypracujeme tuhé těsto.
  5. Mokrýma rukama tvarujeme šišky a dáváme do vroucí vody.
  6. Po vyplavání na povrch je vyndaváme, aby se nerozvařily.

Praktické

  • Vodu i mouku dejte po částech podle potřeby. Poměr není až tak důležitý jako výsledek – tuhé nerozpadající se těsto, které jde vytvarovat.
  • Mokré ruce jsou důležité, jinak budete mít těsto všude, ale nebudete mít knedlík.

Obměna

Do knedlíků můžete zapracovat jakékoli zbytky obilí a mouku můžete i jinou celozrnnou.

Děti

Takto připravený pokrm je možné podat dětem od 1 roku.

4 komentáře. Jak to vidíte vy? Napište komentář.

  1. Já je nedělám moc často, takže u nás je to vždycky taky sláva. A když jsou k tomu pomocníci, tak pak výsledná forma není tak podstatná 🙂

  2. Výborné! U nás mají úspěch ale všechny knedlíky. Sice ty naše nevypadali jako na fotce, ale kluci si je plácali sami, tak z nich měli zase o to větší radost. Místo krup jsem použila oves bezpluchý a kopřiv jsem dala trochu více.

  3. Zobrazit 4 komentáře

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekTomáš Garrigue Masaryk IV.
Další článekVíkend pro maminky