Základní informace
Velmi osvěžující salát krásné červené barvy a k tomu plný vitamínů a minerálů. Navíc překvapivě chutná i těm, kteří tvrdí, že jim červená řepa nechutná :-)
Ingredience (cca 4 porce)- 1 červená řepa
- 2 malé okurky nebo 1 hadovka
- tofunéza nebo sojanéza
- pár kapek jablečného octa – není potřeba
Neloupanou řepu uvaříme v osolené vodě do měkka asi 30 minut. Po vychladnutí slupku sloupneme a nastrouháme jí na jemném struhadle. Okurky oloupeme a také nastrouháme. Přidáme pár lžic sójanézy, nebo tofunézy a dobře promícháme. Můžeme dochutit pár kapkama jablečného octa, nebo sójové omáčky. Podáváme chlazený.
ObměnaNebojte se zkombinovat i jiné druhy zeleniny. Stejně dobře poslouží řepa a ředkvičky nebo kedluben.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Repu jsem pouzila syrovou , jsem si nevsimla , ze ji musim varit a uz nebyl cas 🙂
Mohu použít červenou řepu syrovou? Nemám ráda vařenou.