Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Místo masa

Pečené obalované tofu

Uvařeno

Mnozí lidé nemají rádi bílé tofu – tofu natural. Podle mě neprávem. Prostě mu nevěnují tu správnou pozornost a neumí ho připravit. Takto pečené je výborné, u nás chutná všem. Namáčejte si ho třeba do tamari, to je skutečně delikatesa.

Ingredience
pro 2 osoby
  • 1 balení tofu natural
  • trochu strouhaného kokosu
  • 110 g rýžové mouky
  • 150 g vody
  • strouhanka (např. kukuřičná)
  • pepř
  • sůl
  • olivový olej
  • sezamová semínka

Ráda bych se s vámi podělila o svůj příběh, jaká byla moje cesta ke zdravému stravování, proč jsem se na ni dala a co...

Jak připravit tofu v těstíčku

  1. Zapněte troubu.
  2. Povařte v kastrolu tofu se špetkou soli 1 minutu ve vodě.
  3. V misce rozmíchejte rýžovou mouku s vodou, soli, pepřem a kokosem. Má to být takové hustější těstíčko.
  4. Do druhé misky dejte směs strouhanky a sezamových semínek.
  5. Povařené tofu nakrájejte na větší kusy a obalte nejprve v těstíčku, potom v misce se strouhankou a semínky.
  6. Obalené dejte na pečící papír, pokropte trochou olivového a pečte do zlatova ze všech stran.
  7. V průběhu pečení otočte,

Praktické

  • Pokud by se vám zdálo těstíčko řídké, klidně přidejte mouku, těstíčko nesmí z tofu stékat.
  • Je to rychlý recept, i když vypadá pracněji.
  • Pro verzi bez lepku použijte bezlepkovou strouhanku, běžně je k dostání kukuřičná.
  • Opečené tofu můžete namáčet do libovolné omáčky či dipu ze zeleniny. V létě se hodí ostrá argentinská omáčka Chimichurri.

Obměna

  • Můžete použít i jiná semínka než sezam.

Děti

  • Bez pepře a s minimem soli je vhodné pro děti od 1,5 roku.

PS: Víte už jak na zdravé cukroví?

My na Jíme Jinak ano! Naučíme vás chutné cukroví - bez cukru a 100% rostlinné! 💖 Mrkněte jak nahradit cukr ve vánočním pečení nebo se seznamte s perfektním plánem pečení zdravého cukroví. A myslíme i na vás, kterým dělá starosti lepek. Ochutnejte některý ze 40 receptů na bezlepkové cukroví.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Člověk sám nemůže změnit svět, ale každý člověk může šířit poselství, které ten svět změní..

16 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

výborný recept, dnes k obědu, směs jsem vylepšila sojovou omáčkou a česnekem,
příloha kukuřičná kaše.

jendulacka
30. 10. 2022

Prosim pekne na kolik stupňů a jak dlouho? Dekuji. Renata

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Jáhlové knedlíky plněné “uzeným”

Hezky česky ale bez masa, bez vajec a navíc přirozeně bez lepku. Když si chcete dopřát klasiku, ale nemít těžké břicho, dejte si naše knedlíky s uzeným. Sn...

Pečený květák se špaldou a tofu smaženicí

Máte rádi obalovaný květák? Vyzkoušejte tuto jeho zdravou a lahodnou verzi. Příprava tohoto pokrmu zabere trochu času, ale výsledek stojí za to. Chuť tohot...

Domácí čočkové klobásy

Doba grilování a zahradních party se blíží. Zkuste si na ně připravit domácí, zdravou a bezmasou alternativu klobás a nelamte si hlavu nad složením těch, k...

Tofu v Za’atar krustě

Jednoduché a rychlé jídlo, na kterém si pochutnáte a budete ho mít během pár minut na stole. Určitě vyzkoušejte.

Citrónové tofu nugetky

I když tyto nugetky jsou dobré i bez omáčky, třeba k jinému použití, rozhodně je s omáčkou vyzkoušejte. Rychlé jídlo, které uspokojí milovníky asijské kuch...

Jarní zeleninová směs s tofu a žampiony

Na jaře potřebujeme uvolnit játra a tak zařazujeme častěji tofu a zelenou zeleninu.