Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Místo masa

Pečené obalované tofu

Uvařeno

Mnozí lidé nemají rádi bílé tofu – tofu natural. Podle mě neprávem. Prostě mu nevěnují tu správnou pozornost a neumí ho připravit. Takto pečené je výborné, u nás chutná všem. Namáčejte si ho třeba do tamari, to je skutečně delikatesa.

Ingredience
pro 2 osoby
  • 1 balení tofu natural
  • trochu strouhaného kokosu
  • 110 g rýžové mouky
  • 150 g vody
  • strouhanka (např. kukuřičná)
  • pepř
  • sůl
  • olivový olej
  • sezamová semínka

Jak připravit tofu v těstíčku

  1. Zapněte troubu.
  2. Povařte v kastrolu tofu se špetkou soli 1 minutu ve vodě.
  3. V misce rozmíchejte rýžovou mouku s vodou, soli, pepřem a kokosem. Má to být takové hustější těstíčko.
  4. Do druhé misky dejte směs strouhanky a sezamových semínek.
  5. Povařené tofu nakrájejte na větší kusy a obalte nejprve v těstíčku, potom v misce se strouhankou a semínky.
  6. Obalené dejte na pečící papír, pokropte trochou olivového a pečte do zlatova ze všech stran.
  7. V průběhu pečení otočte,

Praktické

  • Pokud by se vám zdálo těstíčko řídké, klidně přidejte mouku, těstíčko nesmí z tofu stékat.
  • Je to rychlý recept, i když vypadá pracněji.
  • Pro verzi bez lepku použijte bezlepkovou strouhanku, běžně je k dostání kukuřičná.
  • Opečené tofu můžete namáčet do libovolné omáčky či dipu ze zeleniny. V létě se hodí ostrá argentinská omáčka Chimichurri.

Obměna

  • Můžete použít i jiná semínka než sezam.

Děti

  • Bez pepře a s minimem soli je vhodné pro děti od 1,5 roku.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

17 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Kateřina
26. 4. 2024

Můj dnešní vynikající oběd 😋 měla jsem s batátovýma hranolkama a bleskovou brokolicovou omáčkou od Klárky, senzační!

výborný recept, dnes k obědu, směs jsem vylepšila sojovou omáčkou a česnekem,
příloha kukuřičná kaše.

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Jáhlové knedlíky plněné “uzeným”

Hezky česky ale bez masa, bez vajec a navíc přirozeně bez lepku. Když si chcete dopřát klasiku, ale nemít těžké břicho, dejte si naše knedlíky s uzeným. Sn...

Pečený květák se špaldou a tofu smaženicí

Máte rádi obalovaný květák? Vyzkoušejte tuto jeho zdravou a lahodnou verzi. Příprava tohoto pokrmu zabere trochu času, ale výsledek stojí za to. Chuť tohot...

Domácí čočkové klobásy

Doba grilování a zahradních party se blíží. Zkuste si na ně připravit domácí, zdravou a bezmasou alternativu klobás a nelamte si hlavu nad složením těch, k...

Tofu v Za’atar krustě

Jednoduché a rychlé jídlo, na kterém si pochutnáte a budete ho mít během pár minut na stole. Určitě vyzkoušejte.

Citrónové tofu nugetky

I když tyto nugetky jsou dobré i bez omáčky, třeba k jinému použití, rozhodně je s omáčkou vyzkoušejte. Rychlé jídlo, které uspokojí milovníky asijské kuch...

Jáhlové knedlíky plněné uzeným

Hezky česky ale bez masa, bez vajec a navíc přirozeně bez lepku. Když si chcete dopřát klasiku, ale nemít těžké břicho, dejte si naše knedlíky s uzeným. Sn...