Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Místo masa

Pečené obalované tofu

Uvařeno

Mnozí lidé nemají rádi bílé tofu – tofu natural. Podle mě neprávem. Prostě mu nevěnují tu správnou pozornost a neumí ho připravit. Takto pečené je výborné, u nás chutná všem. Namáčejte si ho třeba do tamari, to je skutečně delikatesa.

Ingredience
pro 2 osoby
  • 1 balení tofu natural
  • trochu strouhaného kokosu
  • 110 g rýžové mouky
  • 150 g vody
  • strouhanka (např. kukuřičná)
  • pepř
  • sůl
  • olivový olej
  • sezamová semínka

Silné průjmy ji nenechaly naplánovat cestu do míst, kde není WC. Ekzém, akné a váha ji na sebevědomí nepřidali. Ale n...

Jak připravit tofu v těstíčku

  1. Zapněte troubu.
  2. Povařte v kastrolu tofu se špetkou soli 1 minutu ve vodě.
  3. V misce rozmíchejte rýžovou mouku s vodou, soli, pepřem a kokosem. Má to být takové hustější těstíčko.
  4. Do druhé misky dejte směs strouhanky a sezamových semínek.
  5. Povařené tofu nakrájejte na větší kusy a obalte nejprve v těstíčku, potom v misce se strouhankou a semínky.
  6. Obalené dejte na pečící papír, pokropte trochou olivového a pečte do zlatova ze všech stran.
  7. V průběhu pečení otočte,

Praktické

  • Pokud by se vám zdálo těstíčko řídké, klidně přidejte mouku, těstíčko nesmí z tofu stékat.
  • Je to rychlý recept, i když vypadá pracněji.
  • Pro verzi bez lepku použijte bezlepkovou strouhanku, běžně je k dostání kukuřičná.
  • Opečené tofu můžete namáčet do libovolné omáčky či dipu ze zeleniny. V létě se hodí ostrá argentinská omáčka Chimichurri.

Obměna

  • Můžete použít i jiná semínka než sezam.

Děti

  • Bez pepře a s minimem soli je vhodné pro děti od 1,5 roku.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Člověk sám nemůže změnit svět, ale každý člověk může šířit poselství, které ten svět změní..

15 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Klub
jendulacka
30. 10. 2022

Prosim pekne na kolik stupňů a jak dlouho? Dekuji. Renata

Klub

MŇAM 😋 pokapáno Vierky,,Teriaki,, omajdou a 👍😁

Ukázat další komentáře

Čtěte více na toho téma

Vyzkoušejte také

Tofu v Za’atar krustě

Jednoduché a rychlé jídlo, na kterém si pochutnáte a budete ho mít během pár minut na stole. Určitě vyzkoušejte.

Plněná roláda s pestem a tofu

Věrná alternativa klasických plněných masových rolád ve veganské variantě. Doporučujeme podávat s “bramborovou” kaší :-)

Japonský tofu sendvič Onigirazu

Nemůžete se rozhodnout, jestli si s sebou na svačinu udělat sushi, anebo sendvič? Udělejte si zdravý Sushi sendvič s křupavým tofu.

Thajské tofu stir-fry s hoisin omáčkou

Stir-fry se dá dělat na mnoho různých způsobů a můžeme do něj použít nejrůznější zeleninu. V tomto receptu jsme použili domácí hoisin omáčku.

Tofu po italsku

Sušená rajčata, olivy, oregáno, rukola, to jsou typicky italské ingredience, které propůjčují tofu v tomto receptu vynikající středomořské aroma. Recept je...

Tofu s rýží, čočkou a zeleninovou zálivkou

Lahodné, bezlepkové, rychlé, barevné, chutné … Tofu s tímto dipem je pochoutka. Dip lze přizpůsobit podle sezóny a dostupné zeleniny.