Chutnají jako klasické bramboráčky - dokonce možná ještě lépe! Nejlepší na nich je, že nejsou nasáknuté olejem, jsou lehké, výživné a mohou je i ti, kteří drží bezlepkovou dietu.
Ingredience
1 porce (5 malých bramboráčků)
  • 60 g pohanky kroupa
  • 80 g cukety
  • 2 menší stroužky česneku
  • majoránka (1 lžíce nebo de chuti)
  • větší špetka soli
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • 10-30 g vody

Jak připravit cuketové bramboráčky

  1. Pohanku zalijeme dostatečným množstvím vody a necháme přes noc namočenou.
  2. Ráno slijeme přes síto.
  3. Pohanku dáme do mixéru se syrovou cuketou, česnekem, solí, sojovkou, majoránkou a přilijeme trošku vody (začneme na 10 g).
  4. Rozmixujeme.
  5. Pokud by se hmota nedala rozmixovat, postupně přilíváme vodu (max 30 g), až vznikle hladké hutnější těsto (jako na lívance).
  6. Rozpálíme si nepřilnavou pánev a nalijeme na ni lžíci těsta.
  7. Jakmile bramboráček shora změní barvu (ztmavne), obrátíme ho.
  8. Doděláme všechny bramboráčky.

Praktické

  • Pokud nemáme dobrou pánev, tak ji potřeme olejem a bramboráčky osmažíme. V takovém případě doporučuji dát do těsta i lžíci rozemletých lněných semínek (místo vejce, aby těsto dobře drželo).
  • Když jste to přehnali s vodou a máte těsto řidší, nic se neděle, přimíchejte do něj trochu bezlepkové (nebo lepkové) mouky.
  • Pokud nestíháte namočit pohanku, můžete ji přelít horkou vodou, aby trošku změkla, scedit a poté rozmixovat.

Obměna

  • Můžeme přidat i kmín.

Děti

  • Pokud omezíte dochucovadla (sůl, sojovku, česnek), jsou lívanečky vhodné i pro děti od 1,5 roku.

Moje tělo po vašem jídle přede blahem

Verulka: Ja som tak nadšená 😀 Kvôli svojím zdravotným...

Za 14 dní mám dole 5,3 kg a 5 cm v pase!

Alenaleak: Po 14 dnech mám dole 5,3 kg a...

Meditace pro mě je, když si stoupnu ke sporáku a vařím dle JJ

Sidonia: Pro mě meditace je, když přijdu z práce...

Děkuji moc za videa

Magda: Děvčata, děkuji moc za videa, jsou úžasná a...

Z jídelníčku je nadšená celá rodina

Beagil: Varím podla Vaších receptov a celá rodinka je...

Děkujeme za mlíčko pro nekojené děti

Míla: Ahoj jíme jinak, chtěla bych vám poděkovat (hlavně) za...

Děti nepoznaly, že je to zdravé

Alena: můj 6letý masař nepoznal, že sekaná není z masa,...

JJ je pro mě hodnotným zdrojem věrohodných informací

Katka: Ačkoliv maso a vajíčka mám moc ráda, články...

Lepší než doktor

Mija: Krásný den všem, chtěla bych se poprvé podělit...

Díky vám mohu něco udělat pro zdraví sebe i svých blízkých

Zdeňka H.: Velice ráda vařím z Vašich receptů, naposledy to...

Bez vás bych byla ztracená

Martina: Díky za všechny vaše skvělé nápady, já bych...

Všechny vaše recepty jsou úžasné

Bobina: Všechny vaše recepty, které jsem zatím vyzkoušela (hlavní...

Konečně jsem začala chutně vařit

Julajka: Chtěla jsem Vám poděkovat za úžasný kurz, pečlivě...

Přípravy jídel jsou až překvapivě rychlé

Barbjenc: Dnešní oběd jsem nemohla skoro dojíst, všechno mi...

Děkuji za to, že jste normální ženské, a předkládáte to nejlepší, k čemu jste se dopracovaly

Renča: Prochechtala kus včerejšího dne při pročítání webu JJ...

Toto je stravování, který jsem celý život hledala

Danfejfar: Dobrý den, děkuji, děkuji. děkuji. Toto je stravování,...

Jste unavená a vyčerpaná? Posilte v zimě ledviny

Nastartujte imunitu a vyhněte se nemocem.

Je to snadné. Zjistěte, jak na to.

Stáhnout ZDARMA

  1. To zítra vyzkouším. Máme cuketobraní, chtěla jsem dělat na spiralizéru cuketové špagety, ty ale počkají. Už se těším:-)))

    • U nás už je to skoro “kyjobraní”, protože místo cuket máme po dešti zelené kyje :-))

  2. Opravdu luxusní !!! Tyto placky opravdu chutnají jako bramboráky 🙂 A pět na porci? Tak to “asi vítr, Máchale” :-)))))))

  3. Zobrazit všech 6 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekDětské zoubky – proč se kazí a jak je chránit
Další článekDítě na klasické stravě sní za den více než 21 kostek cukru. To je 2x víc, než se doporučuje