Chutnají jako klasické bramboráčky - dokonce možná ještě lépe! Nejlepší na nich je, že nejsou nasáknuté olejem, jsou lehké, výživné a mohou je i ti, kteří drží bezlepkovou dietu.

Ingredience
1 porce (5 malých bramboráčků)
  • 60 g pohanky kroupa
  • 80 g cukety
  • 2 menší stroužky česneku
  • majoránka (1 lžíce nebo de chuti)
  • větší špetka soli
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • 10-30 g vody

Jak připravit cuketové bramboráčky

  1. Pohanku zalijeme dostatečným množstvím vody a necháme přes noc namočenou.
  2. Ráno slijeme přes síto.
  3. Pohanku dáme do mixéru se syrovou cuketou, česnekem, solí, sojovkou, majoránkou a přilijeme trošku vody (začneme na 10 g).
  4. Rozmixujeme.
  5. Pokud by se hmota nedala rozmixovat, postupně přilíváme vodu (max 30 g), až vznikle hladké hutnější těsto (jako na lívance).
  6. Rozpálíme si nepřilnavou pánev a nalijeme na ni lžíci těsta.
  7. Jakmile bramboráček shora změní barvu (ztmavne), obrátíme ho.
  8. Doděláme všechny bramboráčky.

Praktické

  • Pokud nemáme dobrou pánev, tak ji potřeme olejem a bramboráčky osmažíme. V takovém případě doporučuji dát do těsta i lžíci rozemletých lněných semínek (místo vejce, aby těsto dobře drželo).
  • Když jste to přehnali s vodou a máte těsto řidší, nic se neděle, přimíchejte do něj trochu bezlepkové (nebo lepkové) mouky.
  • Pokud nestíháte namočit pohanku, můžete ji přelít horkou vodou, aby trošku změkla, scedit a poté rozmixovat.

Obměna

  • Můžeme přidat i kmín.

Děti

  • Pokud omezíte dochucovadla (sůl, sojovku, česnek), jsou lívanečky vhodné i pro děti od 1,5 roku.

⏩ BRZY ZAČÍNÁ PODZIMNÍ DETOX KURZ

Sladkosti už mi nechutnají

Jendula.cerna: Chci moc poděkovat za skvěle připravený kurz a...

Dějí se věci neuvěřitelné, jeden zázrak střídá druhý (Magda)

Magda: Ahoj všichni, konečně je to tady, vau... Podzimní...

Toto je stravování, který jsem celý život hledala

Danfejfar: Dobrý den, děkuji, děkuji. děkuji. Toto je stravování,...

5 kg pryč bez jakéhokoliv úsilí (Hana, 68 let)

Hana: Ahoj lidičky, je mi 68 a zhruba od...

Už nepanikařím a s manželem si moc pochutnáváme (Marta)

Marta: Evi, musím pochválit, jako vždy, skvělý jídelníček. Byly...

Dostala jsem pochvalu za skvělý krevní obraz (díky JJ stravě)

Hankaj: Včera jsem byla darovat krev a dostala jsem...

Vůbec mě nehoní chutě, obědy i večeře mi moc chutnají (Míša)

Míša: Dobrý den Evi, opravdu velká poklona Vašemu sestavenému...

Za výsledky krevních testů jsem dostala pochvalu (Vlasta)

Vlasta: Ahoj všichni, moc děkuji za tento program. Moc...

Nemusím vymýšlet, co vařit, hubnu a jsem trpělivější a laskavější (Zuzka)

Zuzka: Zdravím všechny kurzovníky. Včerejší půst jsem dala kroupovo-zeleninový...

Pochutnávám si a přitom hubnu (Kamila)

Kamila: Stále objevuji nové suroviny, které jsem nikdy dřív...

4 kg a 8 cm přes břicho pryč (Marketa)

Markéta: Chtěla bych s vámi posdílet moje dnešní překvapení,...

Po letech omylů mám v hlavě i těle jasno (Radka)

Radka: Moc děkuji za úžasný kurz, jsem šťastná, že...

Očkování

Ahoj holky!Jsem ráda,že jsem konečně členem klubu .Moc se...

Jíme Jinak mi otevřelo oči (Janysek)

Janysek: Dobrý den,v loňském roce mi vygradovaly bolesti břicha,...

Vaše chutná jídla obohatila náš stereotypní jídelníček

MoniVr: Dobrý den, mám za sebou polovinu kurzu a...

Děkuji za tolik receptů, nápadů a podpory v perfektním kurzu

Alkcz: Milá Evi, Helčo a Romane, Chtěla bych vám všem...
  1. Tak bramboráčky opravdu luxusní :) obyčejné bramboráky nemůžu, je mi po nich těžko,ale tady ty jsou super a ještě jsem si na ně dala kešu pomazánku.No prostě bomba.:):) Skvělý recept.

  2. Cukeťáčky jsou super, jsou docela rychle a hlavně bez oleje a k tomu dneska poprvé dělaný tatarak z cukety, ten uspokoji i ty nejnáročnější chuťové pohárky 🙂

  3. Já jsem rozmixovala jen kroupy, a smíchala s nastrouhanou lehce prosolenou cuketou, přidala jsem i pár chia semínek a dál pokračovala dle receptu. Moooc dobré

  4. Na JIME JINAK se mi líbí , ze jídlo se jmenuje BRAMBORAKY vypadá jako BRAMBORAKY chutna jako BRAMBORAKY ale brambor to nevidelo ani z vlaku 😂😂😂

    Musite vyzkoušet ♥️děkujeme JJ

    ✅ luxusní míní bramboracky z cukety a pohanky

    ✅ Duseny MAMGOLD
    ✅ na OLEJI
    ✅ a CIBULCE
    ✅ se SOLI
    ✅a SPENATEM
    ✅ přidáme CESNEK
    ✅ par lžic ROSTLINNÉ SMETANY
    ✅ a UMEOCET

    ✅ PICKLES

    ✅ RAJCATOVY SALAT

    https://www.jimejinak.cz/salaty-rajcatovy/

  5. Luxusni. Jsem dnes chtela napsat, ze to jde z pohanky kroupy a ona ta kroula je v originalnim receptu😄 A ja vzdy pouzivala lamanku.
    Delam pravidelne od oka, vodu nepridavam a vzdy jsou vyborne. Jen se soli, cesnek a majorankou, kdyz si vzpomenu. Sojovku nedavam kvuli HIT a i tak jsou vynikajici. Dnes s dhalem z cervene cocky a repy. Mnam. Prikladam jedno nenačančané foto 😄

  6. Výborný, moc nám chutnalo, až na to, že se mi nedařilo udělat celistvé placky. Trhaly se, nedaly se otáčet, i když jsem přidala vše co je v receptu. Asi jsem prostě nešika 🙉

  7. Díky za recept, moc nám to chutnalo! Dělala jsem rovnou ze čtyřnásobné dávky a k pomu pomazánku z červené čočky. Byla to výborná večeře a ještě mi zbylo na zítra do práce :-)

  8. Mně se to teda vůbec nepovedlo. Snažila jsem na trošce oleje a i tak se přychytly a nějak divně se to rozpadalo. Asi to fakt chtělo přidat to lněné semínko 😕

    • Zkuste jinou bezlepkovou obilovinu. Nesnášíte pohanku chuťově nebo jako alergik? Chuťově se v tom totiž nepozná 😉

  9. Tak veliký potlesk a jednička s hvězdičkou tomuto receptu. Opravdu senzační chuť bramboráku. Já použila lámanku.

  10. Sú úžasné.
    Práve som ich dopiekla a spolu s humusom a zeleninovým šalátom to bude top obed.Lepšie nevymysliš! Mňam.

  11. To zítra vyzkouším. Máme cuketobraní, chtěla jsem dělat na spiralizéru cuketové špagety, ty ale počkají. Už se těším:-)))

    • U nás už je to skoro „kyjobraní“, protože místo cuket máme po dešti zelené kyje :-))

  12. Zobrazit všech 41 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekPikantní kvašené cuketové řezy
Další článekToto je důvod, proč jsou některé okurky hořké.