Zkuste zkombinovat čínské zelí pak Choi se žampiony, tymiánem a další zeleninou. Vznikne skvělá dobrota.

Ingredience
pro 4 porce
  • 2 červené cibule
  • 1 větší mrkev
  • 1 čínské zelí pak Choi
  • 100 g žampiónů Portobello (nebo bílých)
  • česnek
  • tymián
  • olej
  • na ozdobu: pražené slunečnicové semínka

Jak připravit restovanou zeleninu s žampiony

  1. Zelí pak Choi umyjeme a necháme okapat.
  2. Cibuli nakrájíme na proužky, mrkev na sirčičky, žampióny na proužky a česnek nasekáme na jemno.
  3. Okapané zelí nakrájíme na silnější proužky a zelenou část si dáme stranou.
  4. Rozpálíme na pánvi olej, přidáme cibuli, žampióny, mrkev, česnek, bílou část zelí, trochu soli a tymián.
  5. Restujeme pár minut do změknutí zeleniny a přidáme zelenou část pak Choi.
  6. Ještě společně pár minut restujeme a sundáme z ohně.
  7. Ozdobíme slunečnicovými semínky.

Praktické

  • Pokud máte rádi pikantní chuť, přidejte špetku chilli nebo pálivé papriky.
  • Restovaná zelenina se hodí jako příloha k jakémukoliv pokrmu.
  • Skvělá je také zamíchaná s uvařenou obilovinou jako je bulgur, rýže nebo pohanka a máte rychlou večeři.

Obměna

  • Místo čínského zelí pak Choi můžete použít běžné čínské nebo pekingské zelí.
  • Místo tmavých žampiónů Portobello můžete použít jakýkoliv jiný druh.

Děti

  • Takto upravenou zeleninu můžeme dávat dětem až kolem 1,5 roku, ale ne pikantní verzi.

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

Mám první den za sebou a jsem velmi spokojená (Vlaďka)

Vlaďka: Dobrý den, dnes mám první den za sebou...

Za těch pár korun za kurz jsem dostala nálož informací

Vlasztovka: Přesto, že podle stránek JJ jím už od...

Přidala se ke mně i kolegyně z práce

Hanina515: Nemám ani extra chutě, když dětem peču klasickou buchtu,...

Po 5 dnech 3,5 kg dole (Mirka)

Mirka: Krásný den všem:-)...tak po pěti dnech v kurzu...

Cukroví bylo šup šup hotové

Magdalena: Tohle univerzální těsto je super svou variabilitou. Použila...

Po kurzu mám krásnou pleť a vlasy zvětšily na objemu

Evacernosk: Tak po čtrnácti kouzelných lekcích hubnutí do plavek...

Dějí se věci neuvěřitelné, jeden zázrak střídá druhý (Magda)

Magda: Ahoj všichni, konečně je to tady, vau... Podzimní...

I má 84letá maminka si na JJ jídle pochutnává

Hana O.: Konečně jsem dostala odvahu se ozvat, jsem...

Nejlepší knedlíčky

Lenka: Tyto knedlíčky jsou chuťově snad nejlepší, jaké jsem...

Z Klubu čerpám informace, recepty i energii (Marie)

Marie: Evo, Vy i všichni členové Vašeho týmu jste...

JJ má pro mě kouzlo, které nejde ani popsat

Miluše: JJ má pro mě kouzlo, které nejde ani...

Zánět močového měchýře je pryč bez ATB

Mona: Abych se taky pochlubila úspěchy, tak musím říct,...

Břicho se mi zploštilo a já si pyšně vykračuji městem (Hana, 56 let)

Hana: Chci moc moc poděkovat za Vaše stránky a...

Mojí největší motivací je zdraví (Věra)

Věra: Ahojte všichni, mám za sebou první den a...

Děkuji za celý rok v Klubu

Dobrý den, Evo a Heleno, chtěla bych vám poděkovat za...

Obleču šaty, které jsem X let neoblékla

Ilona L.: Mám jednu naprosto luxusní zprávu! Moje 69letá...
  1. Chlapi chtěli čínu, tak jsem jim do toho přidala trochu mirinu. Houby jsem měla jen shitake a protože jsem držela půst, sojovkou si museli dochutit sami. Manžel si přidal oblíbenou čili pap. a moc mu to chutnalo. Starší si vzal jen lžičku, ale příště tam přidám seitan a sblajzne to taky.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekMandlová poleva na koláče a buchty
Další článekKrálovský oběd za půl hodiny