Zkuste zkombinovat čínské zelí pak Choi se žampiony, tymiánem a další zeleninou. Vznikne skvělá dobrota.

Ingredience
pro 4 porce
  • 2 červené cibule
  • 1 větší mrkev
  • 1 čínské zelí pak Choi
  • 100 g žampiónů Portobello (nebo bílých)
  • česnek
  • tymián
  • olej
  • na ozdobu: pražené slunečnicové semínka

Jak připravit restovanou zeleninu s žampiony

  1. Zelí pak Choi umyjeme a necháme okapat.
  2. Cibuli nakrájíme na proužky, mrkev na sirčičky, žampióny na proužky a česnek nasekáme na jemno.
  3. Okapané zelí nakrájíme na silnější proužky a zelenou část si dáme stranou.
  4. Rozpálíme na pánvi olej, přidáme cibuli, žampióny, mrkev, česnek, bílou část zelí, trochu soli a tymián.
  5. Restujeme pár minut do změknutí zeleniny a přidáme zelenou část pak Choi.
  6. Ještě společně pár minut restujeme a sundáme z ohně.
  7. Ozdobíme slunečnicovými semínky.

Praktické

  • Pokud máte rádi pikantní chuť, přidejte špetku chilli nebo pálivé papriky.
  • Restovaná zelenina se hodí jako příloha k jakémukoliv pokrmu.
  • Skvělá je také zamíchaná s uvařenou obilovinou jako je bulgur, rýže nebo pohanka a máte rychlou večeři.

Obměna

  • Místo čínského zelí pak Choi můžete použít běžné čínské nebo pekingské zelí.
  • Místo tmavých žampiónů Portobello můžete použít jakýkoliv jiný druh.

Děti

  • Takto upravenou zeleninu můžeme dávat dětem až kolem 1,5 roku, ale ne pikantní verzi.

Díky JJ mě to vždy nakopne zkusit něco nového

Lentvaruzk: Moc se mi vaše videa libí. Děkuji za...

Teším sa z každého vydareného jedla (Elen)

Elen: Som už na dôchodku a k tejto super...

S každým jídlem si říkám: „Tohle je TOP“

Eva: S každým dalším jídlem si říkám "tak tohle je...

Manžel, velký masožravec, vidí, že mu omezení masa prospívá

Stramis: Já vařím podle JJ od listopadu, teď mám...

Vaření dle JJ je zábava a rychlovka a navíc s dobrým pocitem

Spenito: Klasické konvenční vaření mně v poslední době přestávalo...

Splaskla jsem v obličeji a mám lepší náladu

Stipl2: Po týdnu mám 2,5 kg dole a vidím,...

Můj 19letý syn začal sám vařit dle JJ

Magda: Před chvílí se starší syn (19 let) ptá,...

Vaše stránky jsou pro mě nejpřínosnější a nejčastěji navštěvované

Lena.klimova: Mockrát děkuji za vaše webové stránky, které jsou...

„Mami, pizzu už viac nechcem.“ (Ivajanig)

Ivajanig: Strava mi veľmi chutí. Zatiaľ varím podľa Jíme...

Konečně jsem začala chutně vařit

Julajka: Chtěla jsem Vám poděkovat za úžasný kurz, pečlivě...

Anna: Objevila jsem vás díky České televizi

Anna: Dobrý den, jsem na těchto stránkách poprvé díky...

Cholesterol se mi snížil bez jakýchkoliv léků (Iva)

Iva: Ahoj, moc zdravím po ukončení kurzu Hubneme do...

Lepší než doktor

Mija: Krásný den všem, chtěla bych se poprvé podělit...

Mám lepší a vypnutější pleť

Evča: Ahoj Evi, nevím, jestli to se patří, přesto...

Jsem čilejší a už konečně večer nezívám

Nahlie64: Jídla jsou výborná a moc Vám poděkovat :-)...

Zhubla jsem, mám lepší náladu a jsem čilá od rána do večera (Jana)

Jana: Kurz jsem dokončila asi před 14 dny. Pomohl...
  1. Chlapi chtěli čínu, tak jsem jim do toho přidala trochu mirinu. Houby jsem měla jen shitake a protože jsem držela půst, sojovkou si museli dochutit sami. Manžel si přidal oblíbenou čili pap. a moc mu to chutnalo. Starší si vzal jen lžičku, ale příště tam přidám seitan a sblajzne to taky.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekMandlová poleva na koláče a buchty
Další článekKrálovský oběd za půl hodiny