Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
- Pokud nemáme uvařené kroupy, namočíme je na pár hodin nebo přes noc a uvaříme do měkka.
- Ohřejeme zeleninový vývar nebo použijeme horkou vodu.
- Mrkev, petržel a červenou řepu nastrouháme na hrubo na struhadle nebo v mixéru.
- Větší kapustičky nakrájíme napůl, menší necháme vcelku.
- Zeleninový vývar přivedeme k varu, osolíme a přidáme nastrouhanou zeleninu a kapustičky, ovesné vločky, česnek a bobkový list.
- Vaříme 10-15 minut do změknutí zeleniny.
- Ke konci varu přidáme kroupy a majoránku.
- Dochutíme trochou umeocta.
- Na závěr ozdobíme restovanou mrkví a zelenou petrželkou. Můžeme posypat praženým semínkem.
Obměna
Místo krup můžeme použít jakoukoliv jinou uvařenou obilovinu.
Pokud bychom chtěli obilovinu uvařit zároveň v polévce, použijeme takovou, která má krátkou dobu varu – amarant, quinoa, kuskus, bulgur, bílá rýže, jáhly.
Děti od roka
Polévku vaříme jen s malým množstvím soli, šetříme dochucovadly a vynecháme česnek.
Děti od 2 let
Mohou polévku podle receptu.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Výborná polívčička 😊 Děkujeme 🙂
Vyborna polivecka a prekvapive rychle uvarena :-)