Pokud ve vašem okolí roste víc ostružin než kolik dokážete během procházky sníst, vyzkoušejte ostružinovou zmrzlinu a užijte si poslední horké dny letošního léta.

Ingredience
pro cca 12 nanuků

  • 0,5 litru čerstvých ostružin
  • podle chuti slad nebo sirup

Postup

  1. Ostružiny omyjeme, pokud je potřeba, ve studené vodě.
  2. V mixéru rozmixujeme do tekuté podoby.
  3. Ochutnáme a podle potřeby přidáme slad nebo sirup, znovu promixujeme.
  4. Nalijeme do formiček a necháme ztuhnout.

Praktické

  • Kdo chce mít zmrzlinu bez zrníček, může před nalitím do formiček hmotu přecedit. My to neděláme, zrníčka nám nevadí.
  • Nám chutná i bez doslazení, ale pokud máte kyselejší ostružiny nebo jste zvyklí na velmi sladkou chuť, budete si potřebovat přidat slad nebo sirup.
  • Zdravější je slad, ale obsahuje stopy lepku. Pro bezlepkovou verzi tedy použijeme sirup.
  • Ze sirupů přednostně zařazujeme rýžový. Můžete použít i jiný sirup, například ovocný – jedná se o dezert, který se jí výjimečně, nikoli o stravu jako takovou.
  • Přisladit můžeme i rozmixováním jiného sladkého či sušeného ovoce.

Děti

Pro nikoho není vhodné konzumovat ledové pokrmy, tím spíš ne pro malinké děti. S podáváním ledové zmrzliny počkáme až do doby, kdy už nechtějí děti jíst variantu s agarem. I tak dětem dáváme zmrzlinu trochu odstátou a učíme je ohřívat sousto v ústech.

ZDARMA: Seriál "Hubneme do plavek"

Měníme jídelníček a hubneme do plavek

➠ Jak na léto zhubnout bez dřiny
➠ Jak upravit jídelníček
➠ Nejčastější letní chyby
➠VIDEO:Jak zhubnout do plavek
(vidělo už 3 000 lidí)

 

Zjistit více

První komentář. Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Stisknutím tlačítka souhlasíte, že zpracujeme Vaše osobní údaje (e-mail a jméno), abychom mohli komentář evidovat a zobrazit. E-mail nezveřejníme. Zásady ochrany osobních údajů.

SDÍLEJTE PŘÍSPĚVKY - získejte členství v Klubu JJ nebo jeho prodloužení. Jak to funguje?
Autorem článku je Eva
Se změnou jídelníčku jsem se zbavila mnoha zdravotních potíží, se kterými si medicína nevěděla rady 30 let. Jídlo, vaření, psaní a šíření zdravého životního stylu se stalo mojí vášní. Je mi čím dál lépe a konečně mám své zdraví ve svých rukách. Celý příběh