Domů > Zdravé recepty > Pomazánky a dipy

Luxusní jemná tofu pomazánka nebo dip

Uvařeno

Našlehaná a jemná luxusní tofu pomazánka, dip nebo majonéza, která se dá udělat a použít na sto různých způsobů.

Ingredience
  • 2 lahůdkové tofu (z Lidlu nebo od Lunter)
  • 1-1,5 lžíce jemné hořčice (pokud máte pikantní, dejte méně)
  • 1-2 lžíce lahůdkového droždí
  • 1 lžíce oleje
  • voda
  • k dochucení: jablečný ocet nebo citron, umeocet
  • případně bylinky (pažitka, petrželka)

Na začátku pro mě bylo důležité, aby děti nedostávaly za odměnu sladkosti a nejedly ve školce uzeniny. Jídlo však byl...

Jak připravit pomazánku z tofu

  1. Do blenderu dáme tofu, olej, hořčici, droždí a přidáme trošku vody.
  2. Vše rozmixujeme do hladké konzistence.Vodu přidáváme postupně dle toho, jak chceme mít pomazánku hustou.
  3. Dochutíme umeoctem (osolí a okyselí) a jablečným octem nebo citronem pro kyselou chuť.
  4. Můžeme vmíchat nadrobno nasekané bylinky.

Praktické

  • Uskladňujeme v lednici.
  • Podáváme s pečivem, na palačinkách, tortilách, se syrovou nebo pečenou zeleninou jako dip, do salátů jako majonézu atp.

Obměna

  • Můžeme pomazánku ochutit kořením a sušenými nebo čerstvými bylinkami.
  • Tato pomazánka je výborná i s křenem, ředkvičkami, kvašenými okurky, paprikou aj.

Děti

  • Tento recept je vhodný pro děti od 2 let.

PS: Jarní očista odstartovala - naskočte!

Zatočíme s jarní únavou, kily navíc i zdravotními problémy. Je čas na 8 týdenní Jarní očistu. Pročistíme tělo, zlepšíme jídelníček, postavu i psychiku. Už za pár týdnů uvidíte výsledky - ověřeno na lidech! 😊

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

2 lidi už poděkovali za článek. Oceňte práci autora také.

Komentáře

Magdalena Z.
2. 10. 2019

Dneska jsem si ji konečně vyrobila a je fakt výborná! Obměny s přidanou čerstvou zeleninou mě lákají taky. Dneska jsem si přidala jen jarní cibulku, protože ji miluju😋 Děkuju za skvělý recept!👍

jarasvobodova
23. 9. 2019

Pomazánka vypadá opravdu luxusně,mám malý dotaz -není třeba tofu povařit?

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Cuketový “tatarák”

Cuketové zelí a cuketové bramboráky jsou už nuda. Ale co takový cuketový tatarský biftek?! Je téměř k nerozeznání od klasického, je bez masa i vajíček a je...
7
10

Dýňové máslo (bez laktózy)

Pomalu začíná být dýní všude plno… Tady je jeden sezónní recept, pokud přemýšlíte, co s nimi vymyslet. Dýňové máslo lze připravit jak ve slané, tak v...
4
4

Mangoldové pesto s kešu a česnekem

Mangoldové pesto je výborné. Sám mangold chutná dost nevýrazně, ale s přidáním oříšků nebo semínek, česneku a bazalky se mění v lahůdku. Mažeme ho na pečiv...