Víte, jak správně uskladnit vánoční cukroví, aby se nekazilo? Jak to udělat, aby sušenky zůstaly křupavé a perníčky změkly? Jsou lepší plastové dózy, nebo krabice? Každý druh potřebuje jiné podmínky. Poradíme vám, jak a kde  skladovat jednotlivé druhy, aby uchovaly až do Vánocích tu nejlepší chuť.

Suché druhy cukroví nepatří do dóz a do lednice

Pokud jste se řídili dle našeho plánu zdravého vánočního pečení, tak již máte napečeny perníčky a „suché“ druhy cukroví (zázvorky, rohlíčky, pracny, kokosky a sušenky), které potřebují změknout a zvláčnět. K tomu přispívá vyšší vzdušná vlhkost, jež docílíte umístěním cukroví do papírové krabice. Plechové a plastové dózy a krabičky jsou pro uchování těchto druhů cukroví zcela nevhodné. Ideálním místem pro uskladnění krabice se „suchými“ druhy cukroví je balkón nebo chladná spíž. Nevhodná je lednice, kde perníčky a další druhy nemají šanci změknout.

Stihne cukroví změknout?
Napekli jste „suché“ druhy cukroví později a bojíte se, že nestihnou změknout? Přidejte k nim krajíc chleba nebo rozkrojené jablko, které pustí vlhkost (ale nesmí se cukroví dotýkat). Jablko i chléb kontrolujte a případně vyměňte za čerstvý kus.

Na balkoně dávejte pozor na počasí

Pokud cukroví skladujete na balkoně, sledujte počasí. Je-li tepleji a deštivo nebo naopak mráz a pak oteplení, cukroví se může „rozblemcnout„. Pokud víte, že bude tepleji nebo mráz, přemístěte cukroví do chladnější místnosti v domě (spíž).

Sušenkám pořiďte dózu

Cukroví, které má křupat jako jsou např. sušenky, uchovávejte v plechové nebo plastové dóze v pokojové teplotě, aby nezvlhly a nezměkly.

Nepečené cukroví má nejraději lednici

RAW a nepečené druhy cukroví včetně krémů a náplní připravujte až těsně před Vánoci, protože se rychle kazí. Rolády a ovocné salámky uchovávejte zabalené v lednici a krájejte až před podáváním. Lednice také svědčí vosím hnízdům a marokánkům, a také druhům přelitým čokoládovou polevou (čokoláda by mohla působením mrazu zšednout). Je vhodné je ale vždy před podáváním alespoň hodinu nechat povolit, aby nebyly příliš tuhé. Všechno cukroví v lednici by mělo být uzavřeno do plastových krabiček, aby nenasáklo ostatní pachy.

I v 67 letech lze jíst zdravě!

Zachoptik: Dobrý den, 14 dní je za mnou. Je...

Za týden co jíme jinak o čtyři kila méně

Merci 72: Krásné ráno děvčata. Chtěla bych Vám mockrát...

Jeden z nejsilnějších zážitků…

Kateřina: Milá Evi, také jsem chtěla poděkovat za celý kurz....

Po 12 letech mám konečně v pořádku ranní glykémii (Katerina)

Katerina: Dobrý den Evi - byť pomalu, ale přece...

Ubývají cm i kg. Stojí to za to!

Ilona: Ahoj, dnes, šestý den - úbytek váhy 2...

Hubnutí jde samo

Iva1: Dobrý den, pořád se bavím a pořád hubnu,...

Srovnal se mi cyklus (Adriana)

Adriana: Vďaka vašim radám som zaradila do jedálnička viac...

Můj čtyřletý syn to označil „Boží“ (Kateřina)

Kateřina: Zdravím všechny, dovolená s Duhovým koníkem v kombinací...

Z receptů JJ jsem úplně unešená

helusa27: Bože, to je dobré! Zatím jsem trochu podezíravá...

Podpora v kurzu byla úžasná

Bilkorji: Kurz VÝBORNÝ, pro potěchu těla, duše i oka...

Jste prostě skvělí – vážím vás i vaší práce

Jára: Nesmírně si vážím vás i vaší práce, jste...

Dostala jsem se na svou bývalou váhu, o tom se mi ani nesnilo (Marta)

Marta: Ahoj všichni, jmenuji se Marta a jsem tu...

Všechny vaše recepty jsou úžasné

Bobina: Všechny vaše recepty, které jsem zatím vyzkoušela (hlavní...

Muži říkají, že mi to sluší víc než obvykle

Julajka: Chci Vám moc poděkovat, jak to máte bezvadně...

Myslela jsem, že to zvládnu sama, ale společně je to lepší

Petula: Přeji krásné odpoledne všem statečným a odhodlaným účastnicím letošního...

Jsem moc ráda, že jsem do sebe za kurz investovala

Giana: Váš kurz se mi moc líbí. Jídla jsou...

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekNovinky od Kojibakers se slevou 25%
Další článekJak u nás balíme vánoční dárky