Protože velká dýně byla opravdu velká a protože máme rádi pudinky, udělala jsem dnes z části dýně tento dezert. Je to rychlovka, dá se udělat na pár dní dopředu a ozdobit třeba dýňovými semínky.
Ingredience
pro 8 misek
  • 1 kg dýně
  • 1 hrnek vody
  • špetka soli
  • 3 lžíce kukuřičného škrobu
  • cca 4 lžíce sladu podle chuti (bezlepkáři sirup)

Postup

  1. Omyjeme dýni, odstraníme semínka a vnitřek dýně, nakrájíme na kostky.
  2. Dáme vařit s 1/2 hrnku vody, sladem a špetkou soli.
  3. Vaříme na mírném ohni pod pokličkou cca 15 minut do změknutí dýně.
  4. Odstavíme a rozmixujeme ponorným mixérem na hladký krém.
  5. Ve druhé půlce hrnku vody rozmícháme kukuřičný škrob a vlijeme do hrnce s rozmixovanou dýní.
  6. Přivedeme k varu, dvě minuty povaříme a nalijeme do mističek.
  7. Ozdobíme praženým dýňovým semínkem.
  8. V zimě podáváme teplé, v létě vychladlé.

Obměna

Místo škrobu můžeme použít vanilkový pudink nebo kuzu. Do pudinku můžeme přidat špetku skořice.

Praktické

Skladujte v chladu a během dvou dní zkonzumujte.

Pokud by vám pudink přišel po uvaření málo sladký, přelijte ho při podávání sladem či sirupem dle vlastního výběru.

Děti

Dětem do 1 roku vaříme bez sladu a soli. Dezert je vhodný pro děti cca od 1,5 roku. Pokud je dítě mladší a již běžně konzumuje pudinky, mléka apod., pak není co řešit a může dostat i tento.

Děkuji, že se na JJ můžu dozvědět zásadní fakta o jídle

Maki: Musím říct, že pravda je často dost krutá..jsem...

Dříve jsem byla agresivní. Na JJ jsem vznášející se bytost

Market: Tak třetí den téměř za mnou a jsem...

Konečně zdravý jídelníček

Ilona71: 2,5 kg dole. Jsem moc rada za tento...

Díky vám mohu něco udělat pro zdraví sebe i svých blízkých

Zdeňka H.: Velice ráda vařím z Vašich receptů, naposledy to...

Nechutná mi sladké: to jsem ani nemyslela, že se někdy stane

Katchenka: Velkou inspirací na to, co vařit, mi jsou...

Díky kurzu jsem získala nové návyky a cítím se skvěle

Maradamc: Dobry den pani Evo a Heleno, nejdrive jsem...

Upravil se mi tlak, cholesterol i astma (v 73 letech)

Proda4: Dobrý den, patřím sice k začátečnicím ve stravování...

Díky Klubu jsem za měsíc zhubla 6 kilo a cítím se skvěle

Hana a Olda: chci Vám moc poděkovat za úžasné recepty,...

Děkuji za to, co děláte a šíříte

Inka: Pěkný předvánoční čas. Dnes jsem narazila Evi na...

Ukázali jste mi cestu, jak lépe zvládnout nový životní styl

Alča K.: Získala jsem lásku a nadšení pro vaření,...

Doslova hltám všechny nové články!

Zdenka N.: Poslední dobou hltám vaše nové články, jsou super!...

Díky novým videím v kurzu mám pocit, že jsme si blíž

Tereza: Moc moc chválím za nové zpracování kurzu (videa),...

Zbavila jsem se zánětu v rameni

Jitka M.: srdečně Vás zdravím a děkuji Vám za spoustu...

Vaše chutná jídla obohatila náš stereotypní jídelníček

MoniVr: Dobrý den, mám za sebou polovinu kurzu a...

Objev stránek

Dobrý den, vaše stránky jsem objevila někdy v tomhle...

JJ je pro mě hodnotným zdrojem věrohodných informací

Katka: Ačkoliv maso a vajíčka mám moc ráda, články...

  1. Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, jak je to s upravenou zeleninou. Paní Strnadelova mi říkala že se nesmí ohřívat a sníst ji zrovna po uvaření. A tady píšete že může být i dva dny v lednici?

  2. Rychlá, lehká svačinka. Jednomu chutnalo, druhému moc ne, ale zbaštili to oba. Možná s tím vanilkovým pudinkem to bude chutnější, já dělala z kuzu.

  3. Zobrazit 3 komentáře

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekMUDr. Vladimíra Strnadelová a Jan Zerzán – Co je to makrobiotika
Další článekJak je to s raw stravou a paleo dietou?