Protože velká dýně byla opravdu velká a protože máme rádi pudinky, udělala jsem dnes z části dýně tento dezert. Je to rychlovka, dá se udělat na pár dní dopředu a ozdobit třeba dýňovými semínky.

Ingredience
pro 8 misek
  • 1 kg dýně
  • 1 hrnek vody
  • špetka soli
  • 3 lžíce kukuřičného škrobu
  • cca 4 lžíce sladu podle chuti (bezlepkáři sirup)

Postup

  1. Omyjeme dýni, odstraníme semínka a vnitřek dýně, nakrájíme na kostky.
  2. Dáme vařit s 1/2 hrnku vody, sladem a špetkou soli.
  3. Vaříme na mírném ohni pod pokličkou cca 15 minut do změknutí dýně.
  4. Odstavíme a rozmixujeme ponorným mixérem na hladký krém.
  5. Ve druhé půlce hrnku vody rozmícháme kukuřičný škrob a vlijeme do hrnce s rozmixovanou dýní.
  6. Přivedeme k varu, dvě minuty povaříme a nalijeme do mističek.
  7. Ozdobíme praženým dýňovým semínkem.
  8. V zimě podáváme teplé, v létě vychladlé.

Obměna

Místo škrobu můžeme použít vanilkový pudink nebo kuzu. Do pudinku můžeme přidat špetku skořice.

Praktické

Skladujte v chladu a během dvou dní zkonzumujte.

Pokud by vám pudink přišel po uvaření málo sladký, přelijte ho při podávání sladem či sirupem dle vlastního výběru.

Děti

Dětem do 1 roku vaříme bez sladu a soli. Dezert je vhodný pro děti cca od 1,5 roku. Pokud je dítě mladší a již běžně konzumuje pudinky, mléka apod., pak není co řešit a může dostat i tento.

Můj muž i tchán se jídlo pochvalují

L.fuca: Toto stravování mě baví a hlavně mi dělá...

Jde z vás nakažlivá energie

Iveta: Jde z Vás ohromná energie, která je krásně...

Manžel, velký masožravec, vidí, že mu omezení masa prospívá

Stramis: Já vařím podle JJ od listopadu, teď mám...

Přestala mi být konečně zima

Ilona L.: Evi a Helenko, hlásim úspěchy po odezněni...

Z receptů JJ jsem úplně unešená

helusa27: Bože, to je dobré! Zatím jsem trochu podezíravá...

JJ je pro mě hodnotným zdrojem věrohodných informací

Katka: Ačkoliv maso a vajíčka mám moc ráda, články...

Každý nový článek je obrovským přínosem

Martina: Díky moc za celý "seriál" o cestování, který...

Díky kurzu jsem získala nové návyky a cítím se skvěle

Maradamc: Dobry den pani Evo a Heleno, nejdrive jsem...

Díky novým videím v kurzu mám pocit, že jsme si blíž

Tereza: Moc moc chválím za nové zpracování kurzu (videa),...

Manžel si liboval, že je to nejlepší jídlo, jaké jsem kdy udělala

Dagbri: Napařování jsem se bála, jelikož jsem to nikdy...

Jíme Jinak působí na všech úrovních

Michjana: Náš mladší syn (15) si minulý týden přerovnal...

Své porce musím bránit před rodinou:-)

Adad: Dobrý den, děkuji za krásný a hlavně srozumitelný...

Konečně jím pořádně jídlo!

Michaela: Chci moc poděkovat za detox. Konečně jsem se...

Hubnutí jde samo

Iva1: Dobrý den, pořád se bavím a pořád hubnu,...

Dole 2 kg a spoustu cm a pokračuji dál

Ivana L.: Mám dole 2 kg. Ale zato těch...

Díky JJ se nám změnil život

Lenka W.: DĚKUJI DĚKUJI DĚKUJI - změnil se nám...
  1. Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, jak je to s upravenou zeleninou. Paní Strnadelova mi říkala že se nesmí ohřívat a sníst ji zrovna po uvaření. A tady píšete že může být i dva dny v lednici?

  2. Rychlá, lehká svačinka. Jednomu chutnalo, druhému moc ne, ale zbaštili to oba. Možná s tím vanilkovým pudinkem to bude chutnější, já dělala z kuzu.

  3. Zobrazit 3 komentáře

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekMUDr. Vladimíra Strnadelová a Jan Zerzán – Co je to makrobiotika
Další článekJak je to s raw stravou a paleo dietou?