Domů > Zdravé recepty > Dezerty

Dýňový pudink

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez cukru
bez mléka
bez vajec
sezóna podzim

Protože velká dýně byla opravdu velká a protože máme rádi pudinky, udělala jsem dnes z části dýně tento dezert. Je to rychlovka, dá se udělat na pár dní dopředu a ozdobit třeba dýňovými semínky.

Ingredience
pro 8 misek
  • 1 kg dýně
  • 1 hrnek vody
  • špetka soli
  • 3 lžíce kukuřičného škrobu
  • cca 4 lžíce sladu podle chuti (bezlepkáři sirup)

Cesta k Jíme Jinak vedla přes různé detoxy a diety, které vždycky měly nějaké “ale”. Napoprvé mi to nesed...

Postup

  1. Omyjeme dýni, odstraníme semínka a vnitřek dýně, nakrájíme na kostky.
  2. Dáme vařit s 1/2 hrnku vody, sladem a špetkou soli.
  3. Vaříme na mírném ohni pod pokličkou cca 15 minut do změknutí dýně.
  4. Odstavíme a rozmixujeme ponorným mixérem na hladký krém.
  5. Ve druhé půlce hrnku vody rozmícháme kukuřičný škrob a vlijeme do hrnce s rozmixovanou dýní.
  6. Přivedeme k varu, dvě minuty povaříme a nalijeme do mističek.
  7. Ozdobíme praženým dýňovým semínkem.
  8. V zimě podáváme teplé, v létě vychladlé.

Obměna

Místo škrobu můžeme použít vanilkový pudink nebo kuzu. Do pudinku můžeme přidat špetku skořice.

Praktické

Skladujte v chladu a během dvou dní zkonzumujte.

Pokud by vám pudink přišel po uvaření málo sladký, přelijte ho při podávání sladem či sirupem dle vlastního výběru.

Děti

Dětem do 1 roku vaříme bez sladu a soli. Dezert je vhodný pro děti cca od 1,5 roku. Pokud je dítě mladší a již běžně konzumuje pudinky, mléka apod., pak není co řešit a může dostat i tento.

PS: Přibrala jste po zimě? 😦 Během 2 týdnů to spravíme! 😁

Sezóna plavek začne brzy. Máme chutný jídelníček, skvělé recepty, videa, jemné cvičení - a samozřejmě živou podporu a motivaci. Už za 2 týdny uvidíte výsledky. Mrkněte na výzvu Hubneme do plavek a naskočte!

Se změnou jídelníčku jsem se zbavila mnoha zdravotních potíží, se kterými si medicína nevěděla rady 30 let. Jídlo, vaření, psaní a šíření zdravého životního stylu se stalo mojí vášní. Je mi čím dál lépe a konečně mám své zdraví ve svých rukách. Celý příběh

2 lidi už poděkovali za článek. Oceňte práci autora také.

Komentáře

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, jak je to s upravenou zeleninou. Paní Strnadelova mi říkala že se nesmí ohřívat a sníst ji zrovna po uvaření. A tady píšete že může být i dva dny v lednici?

Rychlá, lehká svačinka. Jednomu chutnalo, druhému moc ne, ale zbaštili to oba. Možná s tím vanilkovým pudinkem to bude chutnější, já dělala z kuzu.

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Reveňová bublanina

Rebarborový jahleník je příjemný osvěžující dezert, který hravě nahradí běžný moučník. Neobsahuje mouku, vejce ani cukr. Je přirozeně bezlepkový a velmi ch...