Každému se může stát, že sní, nebo vypije mnohem víc, než by chtěl. Pokud se to stane jen občas, tělo se s tím dokáže vypořádat, jen by se to nemělo stát pravidlem. Nabízíme vám pár osvědčených typů, jak se zachovat, aby následky byly co nejmenší.

Odhal skutečné příčiny jarní únavy, detox potraviny a skryté překážky pro tvůj rozkvět! Jen do 17.2. Pak začínáme Jarní očistu.
PŘEJÍT NA ZÁZNAM

Snažte se nekvalitní jídlo sníst do 18 hodin, v létě můžete až do 19 hod. Když už jíte to, co vašemu zdraví nesvědčí, je mnohem menší zlo ho sníst v době oběda, nebo večeře, než ho sníst v pozdě v noci, kdy trávení už odpočívá a tělo pracuje na jiných regeneračních procesech.
- Jídlo co nejpečlivěji rozkousejte. Důkladným rozkousáním a prosliněním každého sousta ušetříte spousty energie všem trávicím orgánům a i nekvalitní jídlo se mnohem lépe stráví a vyloučí z těla ven.
- Dejte si co nejdříve umebošku. Pokud je vám po jídle těžko, nebo jste pili víc, než snesete, pomůže pomalu sníst jednu umebošku a za pár hodin, nebo ráno další. Můžete sníst postupně i tři. Výborně to pomáhá po kocovině, kdy je tělo překyselené po alkoholu a silně zásaditá umeboška pomůže překyselení vyrovnat.
- Dejte si půst. Pokud netrpíte hypoglykémií a není vám bez jídla fyzicky špatně, je ideální nechat trávení půl dne až den odpočinout. Tělo se pak lépe vypořádá s přebytky z předešlé nestřídmosti. Pijte bancha čaj, který je zásadotvorný, nebo ještě lépe čerstvě uvařený zeleninový vývar.
- Uvařte si čerstvou miso polévku. Jako první jídlo, nebo pokud nemůžete držet půst, by měla být čerstvá miso polévka. Nejen že se vám díky zelenině a miso pastě neutralizují přebytečné kyseliny v těle, ale také vám dodá spousty důležitých minerálů a vlákniny, které potřebujete.
- Dejte si rýži. Dalším jídlem po polévce, nebo vývaru je kvalitní rýže. Buď jen se zeleninou, nebo ve formě rýžové kaše congee. Rýže je neutrální potravina a všelék. Důkladně prožvýkejte každé sousto a klidně jezte rýži celý den. Tělo nebude potřebovat moc energie na trávení a využije ji k likvidaci škod. Pokud nemůžete nic dát do úst, rozbouřený žaludek uklidní i rýžový odvar.
- Jděte na vzduch. Je – li to možné, jděte se alespoň projít, ideálně v ostřejším tempu. Čerstvý vzduch okysličuje, dodá dobrou náladu, metabolismus se rozhýbe a rychleji se zbaví všech jedů. Mám osobně vyzkoušeno jít si ráno s kocovinou zaběhat, nebo zacvičit. Zprvu je mi hrozně, ale jakmile to ze sebe vydýchám, kocovina je rázem pryč. (Nutno dodat, že mírná kocovina, s těžkou nemám zkušenost)
- Nic si nevyčítejte. Výčitky a stres z toho, že jsem jednou “zhřešila” jsou pro tělo a duši ještě jedovatější, než nějaké to nekvalitní, nebo pozdě snědené jídlo, či nějaký ten alkohol. Nikdo nejsme dokonalý, nic si nevyčítejme a pro jednou si to užijme bez výčitek. Teď už víme jak na to, aby nám zase brzo bylo dobře.
🌱 PS: Začni svou jarní proměnu!
Probuď energii a uprav jídelníček. Uvidíš, že i na jaře se můžeš cítit skvěle! Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Přidej se do skvělé party - už za pár týdnů uvidíš výsledky.
Komentáře
Dobrý den,může napomoci k bolestem břicha chybějí žlučník v těle? Děkuji Pavel.
Tak můj názor je naprosto jasný. Nejlepší by asi bylo vážit si zdravého života a chovat se rozumně. A kdo se opije, ať si to vypije.