Jak vyrobit fazolovou paštiku
- Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostky.
- Na oleji orestujeme cibuli se solí.
- Přidáme vařené fazole, česnek, sojovou omáčku a koření, společně restujeme pár minut.
- Vypneme a rozmixujeme do hladka – podle potřeby naředíme vodou z fazolí.
Praktické
- Pokud je paštika příliš ostrá, zjemněte ji rostlinnou smetanou.
- Čím méně vody z fazolí, tím hustější paštiku dostanete.
- Pokud dáte vody více, dostanete skvělý dip na zeleninu.
Obměna
- Velké bílé fazole můžeme nahradit jinou luštěninou.
- Místo všech koření, které Roman použil, můžete sáhnout po připravených směsích jako je indické nebo grilovací koření. Pozor ale na složení, většinou už obsahují sůl a mnohdy éčka, které nechceme!
- Máte-li čerstvé bylinky jako tymián, bazalku nebo oregáno, neváhejte je použít.
- Sojovou omáčku můžete nahradit solí podle potřeby.
- Do paštiky také můžete přidat tahiny nebo ořechové máslo, bude se dobře roztírat.
Kombinujeme
- Fazolovou paštiku můžeme použít jako pomazánku na kváskové pečivo nebo obilné placky.
- Pokud k paštice přidáme vařenou obilovinu a tepelně upravenou zeleninu, získáme kompletní talíř.
Děti
- Fazolová pomazánka je vhodná pro děti od 2 let, kdy už jsou zvyklé na jiné luštěniny.
- U malých dětí budeme šetřit se solí a kořením, nebudeme dávat pálivé.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Výborná “paštika” k nedělní večeři 🙂
Koření se už nebojím a tak si vždy doma tuto pomazánku užíváme 🙏❤️ S domácím kváskovým chlebem 🙂