Tradiční pučálka se u nás dělala z hrachu a bylo to typické postní jídlo. V různých krajích naší země se držely různé zvyky, kde pučálka hrála důležitou roli. Máme vyzkoušeno, že stejně dobře, ne-li lépe, chutná pučálka z naklíčené cizrny. Však se jí také říká římský hrách.

Recept na cizrnovou pučálku na slano

Ingredience
slaná pučálka

Jak připravit slanou pučálku z cizrny

  1. V pánvi rozehřejte olej (tradičně se používalo máslo).
  2. Do zpěněného oleje se přidá naklíčená cizrna, osolí se, opepří se a restuje se pár minut.
  3. Cizrna postupně změkne, zesládne a je lehce křupavá.

Obměna

  • Místo pepře můžete použít jakékoliv jiné koření, které máte rádi. V různých obměnách jsme vyzkoušeli sladkou i pálivou papriku, kurkumu, kari, tymián, koriandr, sušený česnek. Ať jsme dali, co jsme dali, vždycky nám chutnalo.
  • Další možností je udělat cizrnu v troubě viz recept na cizrnové slané křupání.

Recept na cizrnovou pučálku na sladko

Ingredience
sladká pučálka
  • naklíčená cizrna
  • olej
  • sůl
  • rozinky
  • slad

Jak připravit sladkou pučálku z cizrny

  1. V pánvi rozehřejte olej a slad.
  2. Do zpěněného oleje se sladem se přidá naklíčená cizrna, špetička soli, hrst rozinek a restuje se pár minut.
  3. Cizrna postupně změkne, zesládne a je lehce křupavá.

Obměna

  • Rozinky můžete předem namočit v mirinu nebo je z receptu vynechat.
  • Do sladké verze můžete přidat skořici, badyán, hřebíček či perníkové koření.

Děti

  • Pučálka je vhodná pro děti od 2 let.

    Zdroj obrázku: sproutedroutes.com

    Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

    Už nemám chutě na sladké ani na maso…

    Jitchramost: Cítím se skvěle, jsem překvapená, kolik mám energie...

    Už po týdnu se cítím lépe a dokonce jsem zvládla i půst

    Slunivok: Já jsem se radostně pustila do jarní očisty....

    Dle JJ vařím a peču, už od toho neuteču

    Petra B.: Dle JJ vařím, smažím, peču od toho už neuteču. Ať...

    Dodáváte mi odvahu zkoušet nové

    Magda: Přidávám se k ostatním Evičko, moc děkuji za...

    Zbožňuji vaše recepty

    Ema K.: Zbožňuji Vase recepty, vařím, peču, baštím, papám a...

    Jsem moc ráda, že jsem do sebe za kurz investovala

    Giana: Váš kurz se mi moc líbí. Jídla jsou...

    Manžel je ze stravy nadšený. Řekl, že už končí se slaninou!

    Bára: Dala jsem na stůl polévku a najednou dcery...

    Poděkování

    Dobrý den, chtěla jsem moc poděkovat za tyto inspirující...

    Máme několik kilo dole a cítíme se skvěle

    Zdefal: Dobrý den, přeji všem a hlavně Vám Evi....

    Bez zmenšování porcí mám 1,6 kg dole!

    Anička: Musím pochlubit, že i bez zmenšování porcí a se...

    Děkuji za vaše recepty, mám 7 kg dole (72 let)

    Zdeňka H.: Paní Evo. Bude mi 72 let, ráda...

    Začínám konečně vnímat své tělo. 8,5 kg dole!

    Dagmar: Zaplacením dalšího Vašeho kurzu jsem získala další inspiraci...

    Konečně mě přešly chutě na sladké „z nudy“

    Annakrata: Pokud si dám k snídani polévku a k...

    Vaše vedení je úžasné – kila jdou dolů a nemám chuť na sladké

    Marie: děkuji za další přísun informací. Už podle vás...

    Dcera se mnou začala snídat polévku!

    Kajkule: Všechna jídla jsou moc dobrá! Moc vás chválím, pěkně...

    Jídlo jsou pestrá a rozmanitá, že už se nechci vrátit ke klasice

    Viky: Hezký den, jídla jsou pestrá, rozmanitých chutí, že...
    1. Vyzkoušela jsem asi před 14 dny poprvé a moc super. Nyní mi už klíčí další várka. Zkusím zase ochutit jinak. Přidávám do salátů nebo i ke kuskusu, bulguru, prostě do něčeho, co se tváří jako rizoto 🙂 Dá se jíst i jen tak (y)

    2. Neco podobneho delam uz leta podle indicke kucharky s garam masalou, muze se pridat i jogurt a je to vynikajici.

    3. Zobrazit 3 komentáře

    Komentujte
    Vaše jméno

    Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

    Předchozí článekJarní kvásková polévka s kopřivou
    Další článekNic nemusíte