Domů > Zdravé recepty > Zelenina a saláty > Teplá

Ajurvédská sladká mrkev

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez cukru

Velmi jednoduchý a chutný recept na dušenou mrkev podle ajurvédy.

Ingredience
  • mrkev
  • olej
  • špetka mletého koriandru
  • špetka kurkumy
  • špetka asafoetidy
  • 1 lžička černých hořčičných semínek
  • 1 lžička rýžového sirupu
  • sůl
  • zelená paprika jalapeňo

O tom, že strava může zmírnit potíže spojené s přechodem jsem se přesvědčila na vlastní kůži. Díky změně stravy podle...

Jak připravit sladkou mrkev podle ajurvédy

  1. Mrkev nakrájejte.
  2. Do kastrůlku nalijte olej, přidejte všechno koření, mrkev a osmahněte doměkka.
  3. Mrkev podlijte trochou vody, osolte a pár minut poduste.
  4. Přidejte rýžový sirup, jalapeňo a promíchejte. Vařte, dokud nedosáhnete požadované konzistence. Nechala jsem více omáčky, protože jsem ji později použila na pohanku z receptu na kořeněnou pohanku.

Praktické

  • Mrkev nesmí být rozvařená.

Obměna

  • V originálním receptu byl agávový sirup, můžete ho použít místo rýžového.
  • V originálním receptu je zelená paprička. Můžete i vynechat nebo použít jinou.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření.

PS: Přibrala jste po zimě? 😦 Během 2 týdnů to spravíme! 😁

Sezóna plavek začne brzy. Máme chutný jídelníček, skvělé recepty, videa, jemné cvičení - a samozřejmě živou podporu a motivaci. Už za 2 týdny uvidíte výsledky. Mrkněte na výzvu Hubneme do plavek a naskočte!

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

17 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Květák s cizrnou v lepivé omáčce

Pro milovníky koření, indické kuchyně a improvizovaných receptů. Nelekejte se ingrediencí, snažte se nic nevynechat, právě koření dává obyčejnému jídlu tu ...

Pikantní indická mrkev

Provoňte si vaší kuchyň tímto jednoduchým a lahodným pokrmem. Asafoetida v něm určitě nesmí chybět, je to právě ona, která celému pokrmu dodá tu správnou i...

Zelenina s omáčkou Mitarashi

Tento recept je velmi rychlý a chutný. Při přípravě omáčky jsem se inspirovala japonským receptem Dango Mitarashi. Zkuste ho a dejte vědět, jak vám chutnal...

Gratinovaný fenykl

Syrový fenykl do salátů je vynikající, ale skvělý je i tepelně upravený. Vynikne tak jeho jemná chuť a vůně.

Řecká Gemista (plněná zelenina)

V tomto původně řeckém receptu je možné zužitkovat letní úrodu zeleniny. Název receptu gemista znamená v překladu z řečtiny plněný. Pro chuťovou autenticit...

Osmahnutá rýže se zeleninou a tempehem

Rychlé jednoduché jídlo bez masa a lepku, skvělé pro začínající podzim.