Domů > Zdravé recepty > Zelenina a saláty > Teplá

Ajurvédská sladká mrkev

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez cukru

Velmi jednoduchý a chutný recept na dušenou mrkev podle ajurvédy.

Ingredience
  • mrkev
  • olej
  • špetka mletého koriandru
  • špetka kurkumy
  • špetka asafoetidy
  • 1 lžička černých hořčičných semínek
  • 1 lžička rýžového sirupu
  • sůl
  • zelená paprika jalapeňo

Čokoládu máme obvykle spojenou s příjemnými pocity. Dopřáváme si ji, když máme depresi, je nám smutno nebo když se po...

Jak připravit sladkou mrkev podle ajurvédy

  1. Mrkev nakrájejte.
  2. Do kastrůlku nalijte olej, přidejte všechno koření, mrkev a osmahněte doměkka.
  3. Mrkev podlijte trochou vody, osolte a pár minut poduste.
  4. Přidejte rýžový sirup, jalapeňo a promíchejte. Vařte, dokud nedosáhnete požadované konzistence. Nechala jsem více omáčky, protože jsem ji později použila na pohanku z receptu na kořeněnou pohanku.

Praktické

  • Mrkev nesmí být rozvařená.

Obměna

  • V originálním receptu byl agávový sirup, můžete ho použít místo rýžového.
  • V originálním receptu je zelená paprička. Můžete i vynechat nebo použít jinou.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

16 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Květák s cizrnou v lepivé omáčce

Pro milovníky koření, indické kuchyně a improvizovaných receptů. Nelekejte se ingrediencí, snažte se nic nevynechat, právě koření dává obyčejnému jídlu tu ...

Pikantní indická mrkev

Provoňte si vaší kuchyň tímto jednoduchým a lahodným pokrmem. Asafoetida v něm určitě nesmí chybět, je to právě ona, která celému pokrmu dodá tu správnou i...

Zelenina s omáčkou Mitarashi

Tento recept je velmi rychlý a chutný. Při přípravě omáčky jsem se inspirovala japonským receptem Dango Mitarashi. Zkuste ho a dejte vědět, jak vám chutnal...

Gratinovaný fenykl

Syrový fenykl do salátů je vynikající, ale skvělý je i tepelně upravený. Vynikne tak jeho jemná chuť a vůně.

Řecká Gemista (plněná zelenina)

V tomto původně řeckém receptu je možné zužitkovat letní úrodu zeleniny. Název receptu gemista znamená v překladu z řečtiny plněný. Pro chuťovou autenticit...

Osmahnutá rýže se zeleninou a tempehem

Rychlé jednoduché jídlo bez masa a lepku, skvělé pro začínající podzim.