- mrkev
- olej
- špetka mletého koriandru
- špetka kurkumy
- špetka asafoetidy
- 1 lžička černých hořčičných semínek
- 1 lžička rýžového sirupu
- sůl
- zelená paprika jalapeňo
Jak připravit sladkou mrkev podle ajurvédy
- Mrkev nakrájejte.
- Do kastrůlku nalijte olej, přidejte všechno koření, mrkev a osmahněte doměkka.
- Mrkev podlijte trochou vody, osolte a pár minut poduste.
- Přidejte rýžový sirup, jalapeňo a promíchejte. Vařte, dokud nedosáhnete požadované konzistence. Nechala jsem více omáčky, protože jsem ji později použila na pohanku z receptu na kořeněnou pohanku.
Praktické
- Mrkev nesmí být rozvařená.
Obměna
- V originálním receptu byl agávový sirup, můžete ho použít místo rýžového.
- V originálním receptu je zelená paprička. Můžete i vynechat nebo použít jinou.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření.
PS: Víte už jak na zdravé cukroví?
My na Jíme Jinak ano! Naučíme vás chutné cukroví - bez cukru a 100% rostlinné! 💖 Mrkněte jak nahradit cukr ve vánočním pečení nebo se seznamte s perfektním plánem pečení zdravého cukroví. A myslíme i na vás, kterým dělá starosti lepek. Ochutnejte některý ze 40 receptů na bezlepkové cukroví.
Buďte první, kdo napíše komentář