Domů > Zdravé recepty > Zelenina a saláty > Teplá

Zelenina s omáčkou Mitarashi

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez cukru

Tento recept je velmi rychlý a chutný. Při přípravě omáčky jsem se inspirovala japonským receptem Dango Mitarashi. Zkuste ho a dejte vědět, jak vám chutnalo.

Ingredience
  • černá ředkev
  • tuřín
  • olej
  • 3 polévkové lžíce vody
  • 2 polévkové lžíce tamari
  • 1 polévková lžíce mirinu
  • 1 polévková lžíce rýžového sirupu
  • černá a bílá sezamová semínka
  • pažitka
  • 1 lžička kukuřičného škrobu

Na podzim mi byla již potřetí diagnostikována borelióza. Cítila jsem se hrozně, trápily mě záněty dutin, byla jsem úp...

Jak připravit  zeleninu s omáčkou Mitarashi

  1. Ředkev a tuřín oloupejte a nakrájejte na kousky.
  2. Do pánve dejte olej, rozehřejte ho a přidejte nakrájenou zeleninu. Osmahněte, podlijte trochou vody a duste, dokud zelenina nezměkne, ale dbejte na to, aby se nerozvařila. Musí být křupavá. Posypte sezamovými semínky a lehce opečte.
  3. Ve sklenici smíchejte vodu, tamari, sirup, škrob a mirin. Zeleninu v pánvi přelijte omáčkou a pokračujte ve vaření, dokud omáčka nezhoustne. Nakonec posypejte pažitkou.

Praktické

  • Podávejte teplé.
  • Výborná zelenina k různým asijským pokrmům.
  • Pro verzi bez sóji použijte místo tamari hrachovou omáčku

Obměna

  • Hodí se i jiná zelenina jako mrkev, batát, daikon.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej a vynecháme mirin.

PS: Zkoušíte recepty? Co se do toho pustit pořádně?

Co si 8 týdnů vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o vás 8 týdnů pečovat a podporovat vás na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky a detox.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Člověk sám nemůže změnit svět, ale každý člověk může šířit poselství, které ten svět změní..

74 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Kateřina
10. 8. 2023

Dnešní oběd :) Měla jsem mrkev a daikon, k tomu rýžový nudle – bylo to výborný 😋

Ještě foto🙂

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Libanonský hashweh jinak

Toto tradiční libanonské jídlo je jednoduché na přípravu a má neskutečné aroma a vynikající chuť. Vyzkoušejte tuto jeho veganskou verzi a dejte vědět, jak ...
8
5

Korejské Jjigae

Tradiční korejský recept přepracovaný na vegan verzi. Velmi chutné jídlo plné vůní, které zahřeje šedé a chladné dny.

Krémová zapečená rýže

V tomto receptu můžete zužitkovat zbylou rýži a obohatit jí prakticky jakoukoliv zeleninou. Výsledkem je lahodný pokrm, na kterém si pochutná celá rodina.

Podzimní strozzapreti s tempehem

Podzim nás vždy obdaruje krásnými barvami. Tak proč si ty barvy a chutě nepřipravit na náš talíř? Oko bude mít radost a chuťové pohárky ještě větší.

Černý talíř

Vyzkoušejte tento rychlý, jednoduchý a lahodný recept obsahující černou rýži a fazole. Pochutnáte si a zároveň uděláte něco pro posílení vašich ledvin.

Zapečené jáhelné koule

Jednoduché, lahodné a přitom efektní jídlo, kterým jistě potěšíte celou rodinu. Náplň si můžete uzpůsobit podle vlastní chuti. Recept je připravený pro hor...