Domů > Zdravé recepty > Zelenina a saláty > Teplá

Zelenina s omáčkou Mitarashi

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez cukru

Tento recept je velmi rychlý a chutný. Při přípravě omáčky jsem se inspirovala japonským receptem Dango Mitarashi. Zkuste ho a dejte vědět, jak vám chutnalo.

Ingredience
  • černá ředkev
  • tuřín
  • olej
  • 3 polévkové lžíce vody
  • 2 polévkové lžíce tamari
  • 1 polévková lžíce mirinu
  • 1 polévková lžíce rýžového sirupu
  • černá a bílá sezamová semínka
  • pažitka
  • 1 lžička kukuřičného škrobu

Cesta k Jíme Jinak vedla přes různé detoxy a diety, které vždycky měly nějaké “ale”. Napoprvé mi to nesed...

Jak připravit  zeleninu s omáčkou Mitarashi

  1. Ředkev a tuřín oloupejte a nakrájejte na kousky.
  2. Do pánve dejte olej, rozehřejte ho a přidejte nakrájenou zeleninu. Osmahněte, podlijte trochou vody a duste, dokud zelenina nezměkne, ale dbejte na to, aby se nerozvařila. Musí být křupavá. Posypte sezamovými semínky a lehce opečte.
  3. Ve sklenici smíchejte vodu, tamari, sirup, škrob a mirin. Zeleninu v pánvi přelijte omáčkou a pokračujte ve vaření, dokud omáčka nezhoustne. Nakonec posypejte pažitkou.

Praktické

  • Podávejte teplé.
  • Výborná zelenina k různým asijským pokrmům.
  • Pro verzi bez sóji použijte místo tamari hrachovou omáčku

Obměna

  • Hodí se i jiná zelenina jako mrkev, batát, daikon.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej a vynecháme mirin.

PS: Přibrala jste po zimě? 😦 Během 2 týdnů to spravíme! 😁

Sezóna plavek začne brzy. Máme chutný jídelníček, skvělé recepty, videa, jemné cvičení - a samozřejmě živou podporu a motivaci. Už za 2 týdny uvidíte výsledky. Mrkněte na výzvu Hubneme do plavek a naskočte!

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

74 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Kateřina
10. 8. 2023

Dnešní oběd :) Měla jsem mrkev a daikon, k tomu rýžový nudle – bylo to výborný 😋

Ještě foto🙂

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Libanonský hashweh jinak

Toto tradiční libanonské jídlo je jednoduché na přípravu a má neskutečné aroma a vynikající chuť. Vyzkoušejte tuto jeho veganskou verzi a dejte vědět, jak ...
11
9

Korejské Jjigae

Tradiční korejský recept přepracovaný na vegan verzi. Velmi chutné jídlo plné vůní, které zahřeje šedé a chladné dny.

Krémová zapečená rýže

V tomto receptu můžete zužitkovat zbylou rýži a obohatit jí prakticky jakoukoliv zeleninou. Výsledkem je lahodný pokrm, na kterém si pochutná celá rodina.

Podzimní strozzapreti s tempehem

Podzim nás vždy obdaruje krásnými barvami. Tak proč si ty barvy a chutě nepřipravit na náš talíř? Oko bude mít radost a chuťové pohárky ještě větší.

Černý talíř

Vyzkoušejte tento rychlý, jednoduchý a lahodný recept obsahující černou rýži a fazole. Pochutnáte si a zároveň uděláte něco pro posílení vašich ledvin.

Zapečené jáhelné koule

Jednoduché, lahodné a přitom efektní jídlo, kterým jistě potěšíte celou rodinu. Náplň si můžete uzpůsobit podle vlastní chuti. Recept je připravený pro hor...