- černá ředkev
- tuřín
- olej
- 3 polévkové lžíce vody
- 2 polévkové lžíce tamari
- 1 polévková lžíce mirinu
- 1 polévková lžíce rýžového sirupu
- černá a bílá sezamová semínka
- pažitka
- 1 lžička kukuřičného škrobu
Jak připravit zeleninu s omáčkou Mitarashi
- Ředkev a tuřín oloupejte a nakrájejte na kousky.
- Do pánve dejte olej, rozehřejte ho a přidejte nakrájenou zeleninu. Osmahněte, podlijte trochou vody a duste, dokud zelenina nezměkne, ale dbejte na to, aby se nerozvařila. Musí být křupavá. Posypte sezamovými semínky a lehce opečte.
- Ve sklenici smíchejte vodu, tamari, sirup, škrob a mirin. Zeleninu v pánvi přelijte omáčkou a pokračujte ve vaření, dokud omáčka nezhoustne. Nakonec posypejte pažitkou.
Praktické
- Podávejte teplé.
- Výborná zelenina k různým asijským pokrmům.
- Pro verzi bez sóji použijte místo tamari hrachovou omáčku.
Obměna
- Hodí se i jiná zelenina jako mrkev, batát, daikon.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej a vynecháme mirin.
PS: Zkoušíte recepty? Co se do toho pustit pořádně?
Co si 8 týdnů vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o vás 8 týdnů pečovat a podporovat vás na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky a detox.
Komentáře
Dnešní oběd :) Měla jsem mrkev a daikon, k tomu rýžový nudle – bylo to výborný 😋
Ještě foto🙂