- 2 hrsti pohankových vloček
- větší špetka soli
- mahá koření (nebo drcený kmín)
- lžíce burizonů (nemusejí být)
- petrželka
- vroucí voda
- Vločky, sůl a koření nasypeme do misky.
- Zalijeme cca 1-2 šufánky vřelé vody. Vodu lijeme postupně a mícháme, až vznikne tuhá konzistence těsta a všechny vločky jsou nasáklé.
- Přidáme burizony a nasekanou petrželku a vypracujeme tuhé těsto.
- Rukama tvarujeme malé kulaté knedlíčky.
- Házíme do vroucí osolené vody a vaříme do vyplavání.
- Podáváme např. s omáčkou a tempehem nebo tofu.
Obměna
- Místo petrželky můžete dát jinou bylinku nebo kysané zelí či smaženou cibulku.
Praktické
- Tyto knedlíčky nemusí být pouze jako příloha k omáčkám, ale můžete je servírovat i na způsob játrových knedlíčků do polévky. Pak je ale udělejte méně hutné, dejte více burizonů na nadlehčení, přidejte česnek, majoránku a ochuťte třeba domácí vegetou.
PS: Víte už jak na zdravé cukroví?
My na Jíme Jinak ano! Naučíme vás chutné cukroví - bez cukru a 100% rostlinné! 💖 Mrkněte jak nahradit cukr ve vánočním pečení nebo se seznamte s perfektním plánem pečení zdravého cukroví. A myslíme i na vás, kterým dělá starosti lepek. Ochutnejte některý ze 40 receptů na bezlepkové cukroví.
Komentáře
Dobrý den, nemám k dispozici pohankove vločky, mužu použít mouku, bude těsto držet konzistenci?
Super recept! Vždy sa podaria 👍