Tyto super rychlé knedlíčky máte hotové do 5 minut a navíc jsou zcela bez mouky a lepku. Už stačí jen zalít nějakou dobrou omáčkou, přidat uzený tempeh či tofu a můžete hodovat!

Ingredience
na 1-2 porce
  • 2 hrsti pohankových vloček
  • větší špetka soli
  • mahá koření (nebo drcený kmín)
  • lžíce burizonů (nemusejí být)
  • petrželka
  • vroucí voda

Jak připravit bezlepkové knedlíčky

  1. Vločky, sůl a koření nasypeme do misky.
  2. Zalijeme cca 1-2 šufánky vřelé vody. Vodu lijeme postupně a mícháme, až vznikne tuhá konzistence těsta a všechny vločky jsou nasáklé.
  3. Přidáme burizony a nasekanou petrželku a vypracujeme tuhé těsto.
  4. Rukama tvarujeme malé kulaté knedlíčky.
  5. Házíme do vroucí osolené vody a vaříme do vyplavání.
  6. Podáváme např. s omáčkou a tempehem nebo tofu.

Obměna

  • Místo petrželky můžete dát jinou bylinku nebo kysané zelí či smaženou cibulku.

Praktické

  • Tyto knedlíčky nemusí být pouze jako příloha k omáčkám, ale můžete je servírovat i na způsob játrových knedlíčků do polévky. Pak je ale udělejte méně hutné, dejte více burizonů na nadlehčení, přidejte česnek, majoránku a ochuťte třeba domácí vegetou.

Staňte se členy Klubu Jíme Jinak

Získáte videorecepty, jídelníčky, rozhovory s odborníky, rady, slevy na nákupy a online kurzy.

materiály

Funguje to: po celou zimu jsme fit!

Eva: Chci moc poděkovat za stránky. Momentálně jsem si...

Jsem na vašich stránkách závislá

Miluše: Miluji Jíme Jinak! Jsem na vašich stránkách závislá...

Prožívám teď zářící období (Kattynka)

Kattynka: Momentálně se nacházím v jiné životní rovině -...

Tomu bych nevěřila: Po 3 dnech na JJ stravě mi splasklo břicho!

cihal: Zdravím vás. Začala jsem dle videa polévkami k...

Z receptů JJ jsem úplně unešená

helusa27: Bože, to je dobré! Zatím jsem trochu podezíravá...

Děkuji, že je tady vše na jednom místě přehledně a srozumitelně

Dobrevpet: Jsem moc ráda, že jsem narazila na vaše...

Manželovi snížili díky stravě JJ dávky inzulínu (Jaroslava)

Jaroslava: Paní doktorka se podivila nad výsledky kontrolních odběrů,...

Děkuji, jak se o nás krásně staráte

Tereza: Tak já také ještě jednou díky! Krásně se...

Mám dole 2 kg bez snažení, i když se krmím

Věrka: Chci vám poděkovat za skvělé recepty, za celý...

Díky vám jsem se odnaučila pít kávu a vůbec mi nechybí

Pzajickova: Dobrý den, já jsem se s vámi holky...

Hlavním motivem pro mě bylo sdíleni a inspirace

Pavlína: Dámy, dobrý den. Pro mě je to dnes...

Manžel si ani nevšiml, že jíme jinak

Alena.brunova: Před pár dny mne manžel načapal u monitoru, odkud...

Nejlepší knedlíčky

Lenka: Tyto knedlíčky jsou chuťově snad nejlepší, jaké jsem...

Můj přítel – masožrout a sladkomil – vyjedl talíř pomalu i s glazurou

Vendtechman: Dneska pokus o ryzove nudle a seitan se...

Vyčistilo se nám nejen tělo, ale i mozek (Inesinka)

Inesinka: Když si vzpomenu, jak jsme s manželem před...

Děkuji za tolik receptů, nápadů a podpory v perfektním kurzu

Alkcz: Milá Evi, Helčo a Romane, Chtěla bych vám všem...
    • Veroniko, těsto musí být tuhé a voda vroucí, nesmí se jich tam hodit moc najednou, protože se to přestane vařit a vařit jen chvíli, dokud nevyplavou, nenechat je tam rozvařit. Kdyžtak zkus dělat knedlíky podle videí, které máš v kurzu a v Klubu, abys okoukala finty, jak to děláme.

  1. Zobrazit 3 komentáře

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekCelerový salát s výhonky hrášku
Další článekNevinné mlsání čokolády mě málem stálo život