Tyto super rychlé knedlíčky máte hotové do 5 minut a navíc jsou zcela bez mouky a lepku. Už stačí jen zalít nějakou dobrou omáčkou, přidat uzený tempeh či tofu a můžete hodovat!
Ingredience
na 1-2 porce
  • 2 hrsti pohankových vloček
  • větší špetka soli
  • mahá koření (nebo drcený kmín)
  • lžíce burizonů (nemusejí být)
  • petrželka
  • vroucí voda

Jak připravit bezlepkové knedlíčky

  1. Vločky, sůl a koření nasypeme do misky.
  2. Zalijeme cca 1-2 šufánky vřelé vody. Vodu lijeme postupně a mícháme, až vznikne tuhá konzistence těsta a všechny vločky jsou nasáklé.
  3. Přidáme burizony a nasekanou petrželku a vypracujeme tuhé těsto.
  4. Rukama tvarujeme malé kulaté knedlíčky.
  5. Házíme do vroucí osolené vody a vaříme do vyplavání.
  6. Podáváme např. s omáčkou a tempehem nebo tofu.

Obměna

  • Místo petrželky můžete dát jinou bylinku nebo kysané zelí či smaženou cibulku.

Praktické

  • Tyto knedlíčky nemusí být pouze jako příloha k omáčkám, ale můžete je servírovat i na způsob játrových knedlíčků do polévky. Pak je ale udělejte méně hutné, dejte více burizonů na nadlehčení, přidejte česnek, majoránku a ochuťte třeba domácí vegetou.

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekCelerový salát s výhonky hrášku
Další článekNevinné mlsání čokolády mě málem stálo život