Tyto super rychlé knedlíčky máte hotové do 5 minut a navíc jsou zcela bez mouky a lepku. Už stačí jen zalít nějakou dobrou omáčkou, přidat uzený tempeh či tofu a můžete hodovat!

Ingredience
na 1-2 porce
  • 2 hrsti pohankových vloček
  • větší špetka soli
  • mahá koření (nebo drcený kmín)
  • lžíce burizonů (nemusejí být)
  • petrželka
  • vroucí voda

Jak připravit bezlepkové knedlíčky

  1. Vločky, sůl a koření nasypeme do misky.
  2. Zalijeme cca 1-2 šufánky vřelé vody. Vodu lijeme postupně a mícháme, až vznikne tuhá konzistence těsta a všechny vločky jsou nasáklé.
  3. Přidáme burizony a nasekanou petrželku a vypracujeme tuhé těsto.
  4. Rukama tvarujeme malé kulaté knedlíčky.
  5. Házíme do vroucí osolené vody a vaříme do vyplavání.
  6. Podáváme např. s omáčkou a tempehem nebo tofu.

Obměna

  • Místo petrželky můžete dát jinou bylinku nebo kysané zelí či smaženou cibulku.

Praktické

  • Tyto knedlíčky nemusí být pouze jako příloha k omáčkám, ale můžete je servírovat i na způsob játrových knedlíčků do polévky. Pak je ale udělejte méně hutné, dejte více burizonů na nadlehčení, přidejte česnek, majoránku a ochuťte třeba domácí vegetou.

Staňte se členy Klubu Jíme Jinak

Získáte videorecepty, jídelníčky, rozhovory s odborníky, rady, slevy na nákupy a online kurzy.

materiály

Bez zmenšování porcí mám 1,6 kg dole!

Anička: Musím pochlubit, že i bez zmenšování porcí a se...

Manžel, velký masožravec, vidí, že mu omezení masa prospívá

Stramis: Já vařím podle JJ od listopadu, teď mám...

Děkuji za to, že jste normální ženské, a předkládáte to nejlepší, k čemu jste se dopracovaly

Renča: Prochechtala kus včerejšího dne při pročítání webu JJ...

Podle tak nádherně popsaných postupů – to se to vaří!

ivlik: Vaření jde suprově, vzhledem k tomu že jsem...

Jsem ráda, že jsem se do klubu JJ přihlásila

Katka: moc, moc děkuji za klub JJ, jsem z toho...

Mám první den za sebou a jsem velmi spokojená (Vlaďka)

Vlaďka: Dobrý den, dnes mám první den za sebou...

Výborné recepty

Zlatka: Již týden vařím podle vašich receptů, výborné!

Dáváte mi pocit, že jsem doma

Tammy: Pocit, že jsem doma. Nebo u kámošky na...

I sestřička v nemocnici si všimla, že jím zdravě

Bartoanaovj: Evi, Helčo, děkuji za práci kterou děláte. I...

Jídlo jsou pestrá a rozmanitá, že už se nechci vrátit ke klasice

Viky: Hezký den, jídla jsou pestrá, rozmanitých chutí, že...

Cítím se neskutečně lehčí a zmizelo i bušení srdce

Jaterik: Ahoj holky, moc děkuji za skvělý program. Vaření...

Už nevyžírám v noci ledničku a ustupují mi bolesti kloubů (Monika)

Pani Eva velmi pekne vam ďakujem! Zmenila som stravu...

Díky JJ mám imunitu jak hrom

Eva: Škoda, že jsem takhle nezačala jíst už ve...

I po 3 letech na vege stravě mě JJ posunulo mnohem dál

Pavlivlmaeorua: Již jsem prošla kurzem jarní očista, naprosto mě...

Hubnu i bez cvičení! (Alena)

Musím sa priznať, že počas tejto výzvy som sa...

Martina: Výborné! A muž pochválil: „Máš

Martina: Výborné! A muž pochválil: "Máš to dobrý" :)...
    • Veroniko, těsto musí být tuhé a voda vroucí, nesmí se jich tam hodit moc najednou, protože se to přestane vařit a vařit jen chvíli, dokud nevyplavou, nenechat je tam rozvařit. Kdyžtak zkus dělat knedlíky podle videí, které máš v kurzu a v Klubu, abys okoukala finty, jak to děláme.

  1. Zobrazit 3 komentáře

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekCelerový salát s výhonky hrášku
Další článekNevinné mlsání čokolády mě málem stálo život