Tyto super rychlé knedlíčky máte hotové do 5 minut a navíc jsou zcela bez mouky a lepku. Už stačí jen zalít nějakou dobrou omáčkou, přidat uzený tempeh či tofu a můžete hodovat!
na 1-2 porce
- 2 hrsti pohankových vloček
- větší špetka soli
- mahá koření (nebo drcený kmín)
- lžíce burizonů (nemusejí být)
- petrželka
- vroucí voda
Jak připravit bezlepkové knedlíčky
- Vločky, sůl a koření nasypeme do misky.
- Zalijeme cca 1-2 šufánky vřelé vody. Vodu lijeme postupně a mícháme, až vznikne tuhá konzistence těsta a všechny vločky jsou nasáklé.
- Přidáme burizony a nasekanou petrželku a vypracujeme tuhé těsto.
- Rukama tvarujeme malé kulaté knedlíčky.
- Házíme do vroucí osolené vody a vaříme do vyplavání.
- Podáváme např. s omáčkou a tempehem nebo tofu.
Obměna
- Místo petrželky můžete dát jinou bylinku nebo kysané zelí či smaženou cibulku.
Praktické
- Tyto knedlíčky nemusí být pouze jako příloha k omáčkám, ale můžete je servírovat i na způsob játrových knedlíčků do polévky. Pak je ale udělejte méně hutné, dejte více burizonů na nadlehčení, přidejte česnek, majoránku a ochuťte třeba domácí vegetou.
A co dále? Blíží se čas na jarní detox!
Pokud vám po zimě
chybí energie, trápí vás
únava nebo máte
kila navíc, pojďte s tím něco udělat. Nenecháme vás v tom a hážeme záchranné lano! 😊 Začínáme
8 týdenní Jarní očistu.
Pročistíme tělo,
zlepšíme jídelníček i postavu a zase bude dobře.
Komentáře
Super recept! Vždy sa podaria 👍
Co pouzit misto burizonu? Nemuzu je sehnat