Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Rizota

Pikantní smetanové kernotto s červenými fazolemi

Uvařeno
bez sóji
bez mléka
sezóna léto

Když není čas nebo chuť stát u plotny, rychlý recept přijde vždy vhod. Díky smetaně je kernotto krásně krémové a jemné, ale v kombinaci s chilli a česnekem teprve dostává ten správný šmrnc.

Ingredience
2 porce
  • cuketa (kousek žluté a kousek zelené)
  • 1 malá červená cibule
  • 1 hrst hrášku
  • 2 velké žampiony
  • 1 hrnek vařených červených fazolí
  • 2 stroužky česneku
  • 200 ml rostlinné smetany
  • 2 polévkové lžíce rajského protlaku bez cukru
  • 1 hrnek špaldového kernotta (neuvařené)
  • 150 ml vody
  • sůl
  • pepř
  • chilli
  • mletá červená paprika
  • troška sirupu
  • koriandr (volitelné)
  • jarní cibulka

Byla jsem na tom byla opravdu moc špatně, Nevím jestli více fyzicky nebo po psychické stránce. Čekala jsem, kdy to se...

Jak připravit fazolové smetanové kernotto

  1. Dáme vařit kernotto do mírně osolené vody a vaříme do té doby, než bude na skus.
  2. Ve větší pánvi orestujeme nakrájenou cuketu, cibuli a žampiony.
  3. Přidáme protlak a zalijeme vodou.
  4. Přimícháme uvařené kernotto, zalijeme smetanou, přidáme prolisovaný česnek, sůl, pepř, chilli, červenou papriku a trošku sirupu. Přikryjeme poklicí a vaříme zhruba 7 minut tak, aby kernotto “došlo” a získalo krémovou konzistenci.
  5. Odkryjeme poklici, přidáme hrášek, fazole a nasekaný koriandr, krátce ještě povaříme, promícháme a servírujeme posypané jarní cibulkou.
🌞 TIP: Sada na letní hubnutí - stáhni si hned teď ZDARMA.

Praktické

  • Pokud máte fazole uvařené předem, je to příprava tohoto jídla opravdová rychlovka.
  • Při potížích s klouby a ledvinami vynecháváme rajčatový protlak.

Obměna

  • Zeleninu zvolte dle chuti či sezóny, můžete přidat např. pórek, papriku či mrkev.
  • Můžete použít jakýkoliv druh fazolí podle chuti a zásob.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.

PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?

Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!

Vaření a pečení je mojí velkou vášní a rostlinná strava mi otevřela úplně jiné a nové rozměry. Ráda experimentuji, zkouším pro mě zatím neznámé ingredience a tvořím nové recepty. Díky Jíme Jinak jsem se naučila přemýšlet o tom, jak lépe poskládat talíř, také jsem vyřadila z jídelníčku některé suroviny a nikdy jsem se necítila tak dobře, jako nyní.

12 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Dobrý den, recept vypadá bombasticky. Všechno jsem si na to sehnala, jen mám dilema s výrazem špaldové kernotto. V Country life mi řekli, že je to totéž jako špaldové celozrnné těstoviny. Můžete mi to potvrdit? Mě těstovina nepřijde totéž jako obilovina, ale jsem zatím lajk v této oblasti. Viz obrázek. Děkuji za reakci. Hanka

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Středomořské pyramidy

Jednoduché, rychle hotové a efektní jídlo vhodné pro horké letní dny. Netradiční dobrota, která potěší nejen rodinu, ale jistě s ní uděláte dojem i na vaše...

Variace na stroganoff

Rostlinná varianta na známý stroganoff, v němž nechybí kyselé okurky ani žampiony. Výborně se hodí nejen k rýži, ale klidně i k čerstvému domácímu kváskové...

Špagety narůžovo

Červená řepa je zdravá a úžasně univerzální surovina. Dá se připravit na tisíc způsobů. Tento recept je rychlý a kombinace řepy a těstovin je skvělá.

Černá rýže s pestem a fazolemi

Výborné zdravé a přirozeně bezlepkové jídlo, kde využijeme zásoby cuket. Díky konopnému semínku je pokrm i příjemně křupavý, určitě ho nevynechávejte.

Arašídové stew

Toto výborné zahřívací jídlo, jehož příprava vám nezabere mnoho času, můžete nakombinovat s oblíbenou obilovinou či plackami a zeleninu i obilovinu můžete ...

Paccheri s cuketou a bazalkovým olejem

Další nápad, jak využít cuketu – jednoduchý a rychlý recept s vůní léta.