Když není čas nebo chuť stát u plotny, rychlý recept přijde vždy vhod. Díky smetaně je kernotto krásně krémové a jemné, ale v kombinaci s chilli a česnekem teprve dostává ten správný šmrnc.

Ingredience
2 porce
  • cuketa (kousek žluté a kousek zelené)
  • 1 malá červená cibule
  • 1 hrst hrášku
  • 2 velké žampiony
  • 1 hrnek vařených červených fazolí
  • 2 stroužky česneku
  • 200 ml rostlinné smetany
  • 2 polévkové lžíce rajského protlaku bez cukru
  • 1 hrnek špaldového kernotta (neuvařené)
  • 150 ml vody
  • sůl
  • pepř
  • chilli
  • mletá červená paprika
  • troška sirupu
  • koriandr (volitelné)
  • jarní cibulka

Jak připravit fazolové smetanové kernotto

  1. Dáme vařit kernotto do mírně osolené vody a vaříme do té doby, než bude na skus.
  2. Ve větší pánvi orestujeme nakrájenou cuketu, cibuli a žampiony.
  3. Přidáme protlak a zalijeme vodou.
  4. Přimícháme uvařené kernotto, zalijeme smetanou, přidáme prolisovaný česnek, sůl, pepř, chilli, červenou papriku a trošku sirupu. Přikryjeme poklicí a vaříme zhruba 7 minut tak, aby kernotto „došlo“ a získalo krémovou konzistenci.
  5. Odkryjeme poklici, přidáme hrášek, fazole a nasekaný koriandr, krátce ještě povaříme, promícháme a servírujeme posypané jarní cibulkou.

Praktické

  • Pokud máte fazole uvařené předem, je to příprava tohoto jídla opravdová rychlovka.
  • Při potížích s klouby a ledvinami vynecháváme rajčatový protlak.

Obměna

  • Zeleninu zvolte dle chuti či sezóny, můžete přidat např. pórek, papriku či mrkev.
  • Můžete použít jakýkoliv druh fazolí podle chuti a zásob.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.

Seriál: Jak na jaro

materiály
  • Stáhněte si jej a upravte jídelníček.
  • Vyhněte se nemocem a jarní únavě.
  • Jídelníček ke stažení!

Dějí se věci neuvěřitelné, jeden zázrak střídá druhý (Magda)

Magda: Ahoj všichni, konečně je to tady, vau... Podzimní...

Dostala jsem pochvalu za skvělý krevní obraz (díky JJ stravě)

Hankaj: Včera jsem byla darovat krev a dostala jsem...

Som plná energie (Viera)

Viera: Jedlo mi veľmi chutí, som plná energie, je...

Měníte mi život k lepšímu

Pája: Ahoj, moc díky, v 50 mi měníte život...

Kurz pro začátečníky

Alena: Děkuji za spoustu podnětů, které jsem na vašem...

Už rok každý den nová skvělá jídla (Marta)

Marta: Nuda??? Ani omylem! Vařím podle Jíme Jinak rok......

Klesl mi cholesterol, glykemie i další hodnoty v krvi

Jana P.: Dobrý den, chtěla jsem vám poděkovat, za...

První týden kurzu a 2 kg dole!

Lada: Už mi nepnou kalhoty přes stehna a je...

Za těch pár korun za kurz jsem dostala nálož informací

Vlasztovka: Přesto, že podle stránek JJ jím už od...

Cítím se mnohem více v pohodě

Avka: Zase mě začalo bavit vařit a zjišťuji, jak...

Přerod tetičky Tsunami na tanečnici salsy pokračuje.

Evi, Helčo. Co jste mi to udělaly! Místo práce...

Můj 19letý syn začal sám vařit dle JJ

Magda: Před chvílí se starší syn (19 let) ptá,...

Konečně mám všechny informace na jednom místě

Jitka: Dobrý den, chtěla jsem vám moc poděkovat za...

Ač jsem 3 roky na vege stravě, na JJ receptech funguje mé tělo lépe

Pavlivlmaeorua: Zdravím, nejprve bych chtěla poděkovat, za úžasný dar,...

Děkuji za skvělý kurz

Ilona: Děkuji, děvčata, za skvělý kurz. Tady to jde...

Dokonce i dcera jídlo snědla – to je velký úspěch!

Hanka: Odpoledne jsem se dívala na Vaše vaření, vypadalo...

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekKrémový ořechový dortík (nepečený)
Další článekJablíčka v kuzu