Když není čas nebo chuť stát u plotny, rychlý recept přijde vždy vhod. Díky smetaně je kernotto krásně krémové a jemné, ale v kombinaci s chilli a česnekem teprve dostává ten správný šmrnc.

Ingredience
2 porce
  • cuketa (kousek žluté a kousek zelené)
  • 1 malá červená cibule
  • 1 hrst hrášku
  • 2 velké žampiony
  • 1 hrnek vařených červených fazolí
  • 2 stroužky česneku
  • 200 ml rostlinné smetany
  • 2 polévkové lžíce rajského protlaku bez cukru
  • 1 hrnek špaldového kernotta (neuvařené)
  • 150 ml vody
  • sůl
  • pepř
  • chilli
  • mletá červená paprika
  • troška sirupu
  • koriandr (volitelné)
  • jarní cibulka

Jak připravit fazolové smetanové kernotto

  1. Dáme vařit kernotto do mírně osolené vody a vaříme do té doby, než bude na skus.
  2. Ve větší pánvi orestujeme nakrájenou cuketu, cibuli a žampiony.
  3. Přidáme protlak a zalijeme vodou.
  4. Přimícháme uvařené kernotto, zalijeme smetanou, přidáme prolisovaný česnek, sůl, pepř, chilli, červenou papriku a trošku sirupu. Přikryjeme poklicí a vaříme zhruba 7 minut tak, aby kernotto „došlo“ a získalo krémovou konzistenci.
  5. Odkryjeme poklici, přidáme hrášek, fazole a nasekaný koriandr, krátce ještě povaříme, promícháme a servírujeme posypané jarní cibulkou.

Praktické

  • Pokud máte fazole uvařené předem, je to příprava tohoto jídla opravdová rychlovka.
  • Při potížích s klouby a ledvinami vynecháváme rajčatový protlak.

Obměna

  • Zeleninu zvolte dle chuti či sezóny, můžete přidat např. pórek, papriku či mrkev.
  • Můžete použít jakýkoliv druh fazolí podle chuti a zásob.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.

⏩ BRZY ZAČÍNÁ PODZIMNÍ DETOX KURZ

Vaše kurzy jsou super

Lucie: Moc Vás zdravím, holky :-). Od doby, co...

Dostávám pochvaly, jak dobře vypadám. A polévku už jí i manžel

Lenka: Tak se Vám musím pochlubit, dnes jsem dostala...

Jíme Jinak mi otevřelo oči (Janysek)

Janysek: Dobrý den,v loňském roce mi vygradovaly bolesti břicha,...

Zbavila jsem se bolestí hlavy, žaludku a 3,5 kg (Zdeňka)

Zdeňka: Zdravím celý tým Jíme Jinak a všechny odvážné...

Věřím, že to půjde (Olga)

Olga: Zdravím a připojuji se ke všem, co děkují,...

Po 12 letech mám konečně v pořádku ranní glykémii (Katerina)

Katerina: Dobrý den Evi - byť pomalu, ale přece...

Manžel si ani nevšiml, že jíme jinak

Alena.brunova: Před pár dny mne manžel načapal u monitoru, odkud...

Bolest kloubů je pryč (Hana)

Hana: Špatně se mi hýbalo s prsteníčkem na ruce...

Začala jsem milovat vaření díky JJ

Alena M. K.: Evi, moooc děkuji za kurz, týden...

Výborné recepty

Zlatka: Již týden vařím podle vašich receptů, výborné!

Přestala mě pálit žáha, ustaly trávicí problémy a kalhoty se oblékají snadněji

Ilona: Cítím se lépe: nepálí mě žáha, nemám žádné...

Martina: Výborné! A muž pochválil: „Máš

Martina: Výborné! A muž pochválil: "Máš to dobrý" :)...

Bez ranní polévky to u mě už nejde

Zdlang: Devcata, jsem spokojena, jak to valim a zvladam,...

Krevní tlak už mám v pořádku a beru minimum léků (Hana)

Hana: Zeleninový vývar mám odzkoušený i na mé fence...

Upravil se mi tlak, cholesterol i astma (v 73 letech)

Proda4: Dobrý den, patřím sice k začátečnicím ve stravování...

Ukázali jste mi cestu, jak lépe zvládnout nový životní styl

Alča K.: Získala jsem lásku a nadšení pro vaření,...

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekKrémový ořechový dortík (nepečený)
Další článekJablíčka v kuzu