- cuketa (kousek žluté a kousek zelené)
- 1 malá červená cibule
- 1 hrst hrášku
- 2 velké žampiony
- 1 hrnek vařených červených fazolí
- 2 stroužky česneku
- 200 ml rostlinné smetany
- 2 polévkové lžíce rajského protlaku bez cukru
- 1 hrnek špaldového kernotta (neuvařené)
- 150 ml vody
- sůl
- pepř
- chilli
- mletá červená paprika
- troška sirupu
- koriandr (volitelné)
- jarní cibulka
Jak připravit fazolové smetanové kernotto
- Dáme vařit kernotto do mírně osolené vody a vaříme do té doby, než bude na skus.
- Ve větší pánvi orestujeme nakrájenou cuketu, cibuli a žampiony.
- Přidáme protlak a zalijeme vodou.
- Přimícháme uvařené kernotto, zalijeme smetanou, přidáme prolisovaný česnek, sůl, pepř, chilli, červenou papriku a trošku sirupu. Přikryjeme poklicí a vaříme zhruba 7 minut tak, aby kernotto “došlo” a získalo krémovou konzistenci.
- Odkryjeme poklici, přidáme hrášek, fazole a nasekaný koriandr, krátce ještě povaříme, promícháme a servírujeme posypané jarní cibulkou.
Praktické
- Pokud máte fazole uvařené předem, je to příprava tohoto jídla opravdová rychlovka.
- Při potížích s klouby a ledvinami vynecháváme rajčatový protlak.
Obměna
- Zeleninu zvolte dle chuti či sezóny, můžete přidat např. pórek, papriku či mrkev.
- Můžete použít jakýkoliv druh fazolí podle chuti a zásob.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.
PS: Víte už jak na zdravé cukroví?
My na Jíme Jinak ano! Naučíme vás chutné cukroví - bez cukru a 100% rostlinné! 💖 Mrkněte jak nahradit cukr ve vánočním pečení nebo se seznamte s perfektním plánem pečení zdravého cukroví. A myslíme i na vás, kterým dělá starosti lepek. Ochutnejte některý ze 40 receptů na bezlepkové cukroví.
Buďte první, kdo napíše komentář