Rostlinná smetana
Hlavní jídla
klub
5
3
Špagetová hnízda
Špagetová hnízda jsou nejen pěkná na pohled, ale i výborná a plná kontrastních chutí. Toto jídlo je zároveň velmi jednoduché na přípravu a variabilní, zele...
23
20
Krémová mírně pikantní kari korma
Jemně kořeněná krémová indická omáčka speciální chuti s kari pastou, kořením, zázvorem a spoustou výborné zeleniny.
21
32
Kvásková cibulačka
Cibulačka patří mezi naše oblíbené polévky. Tahle s kváskem je příjemně nakyslá a patří mezi naše nejoblíbenější. Je rychlá a jednoduchá, dělám ji i pro ná...
Polévky
klub
25
30
Nejlepší rajčatová polévka bez rajčat
Tomatová polévka patří k našim nejoblíbenějším. Děláme ji však bez rajčat, bez cukru a nezahušťujeme ji moukou. Přesto je k nerozeznání od pravé rajské a n...
27
11
Hlíva na kari
Podzim je tady a přišel čas zahřívacích jídel. Hlíva ústřičná v kombinaci s kari to splňuje dokonale. Navíc pokud uvaříte fazole předem, máte rychle hotový...
64
65
Dýňové špagety s pestem
Vyladěná krémová omáčka z dýně spolu s pestem a špagetami tvoří dokonalou kombinaci. Nalaďte se na podzim díky tomuto receptu :-)
Pikantní smetanové kernotto s červenými fazolemi
Když není čas nebo chuť stát u plotny, rychlý recept přijde vždy vhod. Díky smetaně je kernotto krásně krémové a jemné, ale v kombinaci s chilli a česnekem...
64
19
Segedínský guláš s fazolemi
Dostali jste chuť na oblíbenou klasiku, jako je segedínský guláš? Jde to i zdravě. Zkuste tuto verzi s fazolemi a určitě si pochutnáte.
20
2
Smetanová omáčka z kedlubnu s mangoldem
Skvělá omáčka k těstovinám, obilovinám, knedlíkům nebo plackám. Skvěle při ní zužitkujete sezónní zeleninu a ještě si pochutnáte na rychlém a jednoduchém j...
16
7
Cuketová omáčka s fazolemi, hříbky a mangoldem
Když je hodně hub, cuket a mangoldu, dělám tuhle omáčku. Je rychlá a moc nám chutná. A můžete v ní skvěle využít i přerostlou cuketu s tvrdou slupkou.
7
6
Jemný křenový krém
Křenový krém býval v našich končinách oblíbenou pochoutkou. Tato luxusní jemná křenová pěna se hodí jako dip např. k uzenému tempehu či tofu nebo jako souč...