Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Luštěniny

Fofr fazole s knedlíkem

Uvařeno
bez sóji
sezóna léto

Máte hlad a málo času? Udělejte si tuhle extra rychlovku. Za 15 minut máte jídlo na stole a určitě si pochutnáte.

Ingredience
pro 4 porce
  • 10 obilných knedlíků
  • 2 hrnky vařených bílých fazolí
  • 1 cibule
  • 5 stonků mangoldu/špenát
  • 3 stroužky česneku
  • sušené koření: kurkuma, mletý kmín, mletý koriandr, mletá hořčice
  • olej
  • sůl
  • sojová omáčka
  • čerstvé bylinky na posypku

Když se mi váha vyšplhala na 132 kg, našel jsem Jíme Jinak. Váha šla krásně dolů, zlepšil se mi spánek, přestal jsem ...

Jak udělat rychlou večeři nebo oběd v jednom hrnci

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky, mangold také. Knedlíky pokrájíme na čtvrtky a česnek nasekáme na drobno.
  2. Ve woku rozpálíme olej, vložíme na něj cibuli, osolíme a orestujeme do sklovata.
  3. Přidáme knedlík, česnek, koření, lehce zastříkneme sojovou omáčkou a necháme restovat, dokud se trochu neopeče. Občas promícháme, aby se spodní kousky nespálily.
  4. Když je knedlík lehce opečený, přidáme fazole, mangold a krátce prohřejeme.
  5. Vypneme a můžeme podávat.
  6. Na vrch nasekáme čerstvé bylinky. Skvěle se hodí petrželka nebo pažitka, ale dáváme i nasekaný libeček nebo planou zeleninu.

 

Praktické

  • Pro bezlepkovou verzi použijte bezlepkový knedlík (my jsme použili čirokový) a použijte sojovou omáčku tamari.
  • Pro verzi bez soji vynechejte sojovou omáčku a na začátku více osolte.
Obměna
  • Místo knedlíku můžete použít i těstoviny.
  • Jako koření můžete použít již hotovou směs, např. sladké curry.
  • Místo mangoldu můžete použít špenát či jinou sezónní zeleninu.

Děti

  • Tento pokrm je vhodný pro děti asi od 1,5 roku, pokud ubereme sůl a sojovou omáčku a děti už jsou zvyklé běžně jíst luštěniny.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Se změnou jídelníčku jsem se zbavila mnoha zdravotních potíží, se kterými si medicína nevěděla rady 30 let. Jídlo, vaření, psaní a šíření zdravého životního stylu se stalo mojí vášní. Je mi čím dál lépe a konečně mám své zdraví ve svých rukách. Celý příběh

2 lidi už poděkovali za článek. Oceňte práci autora také.

Komentáře

Parádní rychlovka při práci na homeoffice :-).
(Když máte hotový knedlík a vařenou luštěninu.)

Slavomíra
14. 10. 2021

Knedlík z ovsa,špenát,cícer..a ďaľšia výborná rýchlovka👌a dnes mi chutila aj naparená zelenina(konečne!😀)

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Růžičková kapusta na sladkém curry

Jako dítě jsem růžičkovou kapustu nesnášela. Ovšem tahle verze je pro mě lahůdkou a chutnala dnes i všem dětem. Kdyby jí bylo víc, přidávali bychom si.

Zapečené “šunkové” těstoviny à la šunkofleky

Kam se hrabou klasické šunkafleky! Tenhle recept boduje už řadu let a pořád patří mezi naše oblíbené.

Pikantní kari omáčka

Tato jednoduchá omáčka u mého muže naprosto zabodovala! Lehce pikantní pro něj, dýňová kvůli mě. Jedním slovem lahoda.

Luxusní cuketové lodičky s maso-sýrovou náplní (vegan)

Pochutnejte si na skvělých plněných cuketách s mletým masem a zapečené sýrem ve stylu Jíme Jinak – tedy bez masa a bez sýra. Stačilo přidat dvě zdrav...

Nákyp s černými fazolemi

Zapékané nákypy v chladných dnech příjemně zahřejí. Černé fazole posilují ledviny a červená řepa je dobrá na krev. Vyzkoušejte, jak chutnají společně zapeč...

Z jednoho woku – čirok s ciznou

Rychlé jídlo z jednoho hrnce a pár ingrediencí, na kterém si rozhodně pochutnáte.