Rychlovka, která sklidila nečekaný úspěch. Než se uvařila omáčka, byly připravené těstoviny a jídlo bylo na stole za 20 minut. Díky kopru a kokosu dostala jemný jarní nádech a všichni se jen olizovali.

Ingredience
pro 4 porce
  • 1 cibule
  • 1 hrnek loupané červené čočky
  • 2 mrkve
  • 1 petržel
  • 1/2 pórku
  • 2 lžíce kokosového krému/kokosového mléka
  • 1 lžíce oleje
  • sůl
  • 1/2 lžičky římského kmínu
  • 2 stroužky česneku
  • 3 stonky kopru
  • 2 hrnky zel. vývaru/horké vody
  • umeocet a jablečný ocet na dochucení

Postup

  1. Dáme ohřát vývar, opláchneme čočku a nakrájíme zeleninu na menší kousky.
  2. V hrnci rozpálíme olej, vložíme na něj cibuli, osolíme, přidáme kmín a orestujeme.
  3. Přidáme mrkev, petržel, pórek a čočku, promícháme a necháme krátce orestovat.
  4. Pak zalijeme vývarem/vodou.
  5. Po 15 minutách odstavíme,  přidáme česnek a vše společně rozmixujeme, ne však zcela do hladka, necháme kousky.
  6. Přidáme nasekaný kopr a kokosový krém.
  7. Podle chuti dokyselíme a dosolíme jablečným octem a umeoctem.

Praktické

  • Když směs nerozmixujete, můžete podávat jako směs zeleniny a čočky.
  • Když si během vaření omáčky dáme vařit těstoviny, máme jídlo za 20 minut na stole a ještě zbude čas na nějaký ten salátek.
  • Máte-li po ruce zbylé obiloviny, máte ušetřenou práci s těstovinami a příprava bude ještě rychlejší.

Obměna

Místo kopru můžete použít jakékoli jiné bylinky a místo kokosového krému můžeme dát rostlinnou smetanu.

Kombinujeme

Omáčka se výborně hodí na těstoviny nebo ke knedlíku, ale může to být omáčka k jakémukoliv jinému jídlu. Tím, že už obsahuje čočku, máme pokrytou část luštěnin a pro kompletní talíř už potřebujeme jen obilí a zeleninu.

Děti

Takto připravený pokrm je možné podat dětem od 1,5 roku, pokud ubereme dochucovadla a šetříme se solí  Děti od 2 let mohou už jíst s vámi. Dětem mladším jednoho roku uvaříme zeleninu ve vodě a rozmixujeme zvlášť bez dochucovadel.

Děkuji moc za videa

Magda: Děvčata, děkuji moc za videa, jsou úžasná a...

Úklid podle vás je super: kuchyň takový vítr dlouho nezažila

Radka: Jsem nadšená ze spousty skvělých receptů a rad....

Začátek nebyl snadný, ale výsledky jsou neuvěřitelné!

Rob: Dobrý den, skvělá práce!!! Po knihách: Fit pro život,...

Díky JJ mi snížili léky na revmatoidní artritidu

Eva: Ještě jednou děkuji za Jíme jinak, děláte to...

Šok: jí to i můj masomil manžel!

Jana: Šok! Jídla z kurzu jí i můj masomil...

I v 67 letech lze jíst zdravě!

Zachoptik: Dobrý den, 14 dní je za mnou. Je...

Podpora v kurzu byla úžasná

Bilkorji: Kurz VÝBORNÝ, pro potěchu těla, duše i oka...

Přidala se ke mně i kolegyně z práce

Hanina515: Nemám ani extra chutě, když dětem peču klasickou buchtu,...

S vámi je očista vždy příjemnější

Iva: Každý rok si říkám, že budu šetřit a...

Dcera se mnou začala snídat polévku!

Kajkule: Všechna jídla jsou moc dobrá! Moc vás chválím, pěkně...

Vaření dle JJ je zábava a rychlovka a navíc s dobrým pocitem

Spenito: Klasické konvenční vaření mně v poslední době přestávalo...

Děkuji za skvělý kurz

Ilona: Děkuji, děvčata, za skvělý kurz. Tady to jde...

Zbavila jsem se zánětu v rameni

Jitka M.: srdečně Vás zdravím a děkuji Vám za spoustu...

Syn zahodil instantní polévku, aby si dal moji

Dagbri: Mám dobré zprávy. Když starší syn ochutnal tuto...

Hubnutí přišlo tak nějak samo

Chania: Vynechala jsem pečivo, nepotřebuji ho. Cukr jsem přestala...

To, co děláte, mě obohacuje, inspiruje a učí

Pavla: děkuji Vám za Vaši lásku k jídlu, díky níž...

Seriál: Jak na jaro

materiály
  • Stáhněte si jej a upravte jídelníček.
  • Vyhněte se nemocem a jarní únavě.
  • Jídelníček ke stažení!
  1. Zobrazit 5 komentáře

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekZemě živitelka
Další článekBatátovo-čočková krémová polévka