Jednoduché chutné jídlo nenáročné na přípravu, které je dobré i vychladlé. Můžete si ho připravit i s sebou do krabičky a pochutnat si na něm na výletě nebo v práci.

Ingredience
2 porce
  • 100 g ječmene
  • 100 g fazolí cannellini
  • pórek
  • čerstvý česnek
  • čerstvý bob zahradní
  • mangold
  • pistácie
  • cibule
  • červená řepa
  • daikon
  • olej
  • čerstvý tymián
  • čerstvý estragon
  • petržel
  • sůl
  • pepř
  • umeocet
  • kůra z bio citrónu

Jak připravit ječmen s fazolemi a pečenou zeleninou

  1. Namočte přes noc 100 g fazolí cannellini a 100 g ječmene. Druhý den je vařte samostatně, fazole v nové vodě s řasou, a odložte je.
  2. Daikon a řepu nakrájejte na kostičky, cibuli rozkrojte na polovinu. Vše dejte na plech vyložený pečícím papírem osolte, pokapejte olejem a vložte asi na 40 minut do trouby na 220°C.
  3. Nalijte olej do pánve, přidejte pórek nakrájený na plátky, nasekaný česnek a nasekaný mangold. Jemně orestujte a po několika minutách pokropte umeoctem a trochou vody. Osolte, opepřete, promíchejte a poduste ne příliš dlouho. Nakonec přidejte čerstvý bob zahradní. Ten stačí v pokrmu pouze prohřát.
  4. Několik sekund opečte na suché pánvi pistácie.
  5. Nasekejte tymián, petržel a estragon.
  6. Poté, co jsou všechny přípravy hotové, dejte do pánve fazole a ječmen s pórkem a mangoldem, promíchejte a servírujte. Nastrouhejte na pokrm kůru z citrónu, posypte nasekanými bylinkami a pistáciemi. Na to položte upečenou zeleninu. Vše posypejte petrželkou, tymiánem a estragonem.

Praktické

  • V letním období můžete podávat i vlažné, třeba polité nějakou zálivkou dle vaší chuti. Vhodné jídlo na cesty, do práce do krabičky.

Obměna

  • Můžete použít jakoukoli jinou obilovinu.
  • Můžete obměnit luštěninu dle chuti.
  • Nevynechte ovšem citrónovou kůru, bylinky a pistácie.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření a dáváme pozor, aby nevdechly kusy oříšků.

 

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

Jsem myšlenkou Jíme Jinak unešená (Veronika)

Veronika: Ahoj všichni z Jíme Jinak. Ačkoliv jsem nejela...

Nemusím vymýšlet, co vařit, hubnu a jsem trpělivější a laskavější (Zuzka)

Zuzka: Zdravím všechny kurzovníky. Včerejší půst jsem dala kroupovo-zeleninový...

Kojené dceři se rapidně zlepšil ekzém

Veronbak: Následkem jídla dle JJ se mé 0,75 kojené...

Nevěděla jsem, že umím tak dobře vařit (Andrea)

Andrea: Zdravím všechny ze své pozice na chvostu pelotonu!...

I po kurzu pokračuji dál, protože je mi dobře (Petra Monika)

Petra Monika: Děkuji za kurz Huneme do plavek, bylo...

Obdivuji pestrost ve vašich receptech

Romana: Prozatím se rozkoukávám, obdivuji pestrost, s kterou je...

5 kg dole a klouby už ani nevím, že mám (Andrea)

Andrea: Milá Evo, milý celý týme Jíme Jinak! Chci...

Marta: Nechci nic hodnotit, chci jen poděkovat

Marta: Ahojte nechci nic hodnotit. Chtěla bych poděkovat za...

Tohle není dieta, jakou jsem zažívala dříve (Radka)

Radka: Jsem naprosto nadšená 🤩 Tohle není dieta, jakou...

Moc děkuji za recepty

Dana: Moc děkuji za recepty. Vyzkouším. Určitě budou výborné,...

Nemůžu si pomoct, ty jídla z kurzu jsou tak dobrá, že vylizuji talíře i hrnce…

Magda: Ahoj všichni, dnes uvařil manžel - zelí, bramborový knedlík a...

Jak krásný je svět, když máte zdraví

Vladka: Holky, chci Vám napsat krátký komentář. Byla jsem...

Jídleníček, recepty, nákupní seznam – vše je super (Jana)

Jana: Přiznám se, svíčkovou (byť od maminky) nemusím. Dvacet...

Po 6. dni mi splasklo břicho

Market: Dnes 6. den, váha šla krásně dolů o...

Bez zmenšování porcí mám 1,6 kg dole!

Anička: Musím pochlubit, že i bez zmenšování porcí a se...

Kontakt

Mrzí nás to, není v našich silách odpovídat na...

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekPřebývá vám nať z ředkviček? Víme, proč ji určitě nevyhodit, ale usušit!
Další článekVodnice nebo tuřín? Rozdíly stručně a jednoduše!