Jednoduché chutné jídlo nenáročné na přípravu, které je dobré i vychladlé. Můžete si ho připravit i s sebou do krabičky a pochutnat si na něm na výletě nebo v práci.

Ingredience
2 porce
  • 100 g ječmene
  • 100 g fazolí cannellini
  • pórek
  • čerstvý česnek
  • čerstvý bob zahradní
  • mangold
  • pistácie
  • cibule
  • červená řepa
  • daikon
  • olej
  • čerstvý tymián
  • čerstvý estragon
  • petržel
  • sůl
  • pepř
  • umeocet
  • kůra z bio citrónu

Jak připravit ječmen s fazolemi a pečenou zeleninou

  1. Namočte přes noc 100 g fazolí cannellini a 100 g ječmene. Druhý den je vařte samostatně, fazole v nové vodě s řasou, a odložte je.
  2. Daikon a řepu nakrájejte na kostičky, cibuli rozkrojte na polovinu. Vše dejte na plech vyložený pečícím papírem osolte, pokapejte olejem a vložte asi na 40 minut do trouby na 220°C.
  3. Nalijte olej do pánve, přidejte pórek nakrájený na plátky, nasekaný česnek a nasekaný mangold. Jemně orestujte a po několika minutách pokropte umeoctem a trochou vody. Osolte, opepřete, promíchejte a poduste ne příliš dlouho. Nakonec přidejte čerstvý bob zahradní. Ten stačí v pokrmu pouze prohřát.
  4. Několik sekund opečte na suché pánvi pistácie.
  5. Nasekejte tymián, petržel a estragon.
  6. Poté, co jsou všechny přípravy hotové, dejte do pánve fazole a ječmen s pórkem a mangoldem, promíchejte a servírujte. Nastrouhejte na pokrm kůru z citrónu, posypte nasekanými bylinkami a pistáciemi. Na to položte upečenou zeleninu. Vše posypejte petrželkou, tymiánem a estragonem.

Praktické

  • V letním období můžete podávat i vlažné, třeba polité nějakou zálivkou dle vaší chuti. Vhodné jídlo na cesty, do práce do krabičky.

Obměna

  • Můžete použít jakoukoli jinou obilovinu.
  • Můžete obměnit luštěninu dle chuti.
  • Nevynechte ovšem citrónovou kůru, bylinky a pistácie.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření a dáváme pozor, aby nevdechly kusy oříšků.

 

⏩ BRZY ZAČÍNÁ PODZIMNÍ DETOX KURZ

Soyabella – mlékovar na výrobu rostlinných mlék a mnoho dalšího

Dobrý den, chci se zeptat na Soyabella – mlékovar na...

Chutě na sladké a výkyvy úplně ustaly (Šárka)

Šárka: Už jsem léta letoucí vařila vegansky, ale s...

Konec nudným salátům (Jaroslav)

Jaroslav: Můj první salát z tohoto kurzu. Jednou větou:...

Obleču konečně věci, které jsem nenosila už 7 let (Iveta)

Iveta: Ze shozených kil mám obrovskou radost, obleču věci,...

Jsem nadšená a hubnu

Siva: Dobrý den, jsem tady poprvé. Stránky JJ jsem...

Konečně mám všechny informace na jednom místě

Jitka: Dobrý den, chtěla jsem vám moc poděkovat za...

Nejlepší polévka. Kluci vylízali i hrnec a vaříme ji i dnes

Michaela: Prý nejlepší polévka světa a to došel zázvor....

I v 67 letech lze jíst zdravě!

Zachoptik: Dobrý den, 14 dní je za mnou. Je...

Oooo, já vařím a peču (Soňa)

Soňa: Oooo, já vařím a peču !! Kdybyste věděly,...

Aj okolie si všimlo (Eva)

Eva: Srdečne ďakujem, že som mohla absolvovať tento kurz....

JJ je pro mě hodnotným zdrojem věrohodných informací

Katka: Ačkoliv maso a vajíčka mám moc ráda, články...

Mám takovou radost a takový příval energie, že si to nemohu nechat pro sebe (Jana)

Jana: Ahoj Evi, mám takovou radost a takový příval...

Začít se dá vždycky (Hanka)

Hanka: Jsem na konci kurzu Hubneme do plavek. Chci...

Jsem ráda, že jsem na vás narazila v pravou chvíli

Mayf: Dobrý den, jsem rada, že jsme na vás...

Nemám hlad, nehoní mě mlsná a mám lepší náladu (Renáta)

Renáta: Dobrý den paní Evo, jsem dnes den před...

Krevní testy vyšly skvěle (Vanda)

Vanda: Na stravě dle Jíme Jinak jsem už rok...

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekSpaghetti cacio e pepe jinak
Další článekVodnice nebo tuřín? Rozdíly stručně a jednoduše!