Domů > Zdravé recepty > Slané chuťovky

Černé fazole podle Elly

Uvařeno
bez lepku
bez cukru

Jednoduché a rychlé jídlo, které jistě potěší i konvenční strávníky. Skvělé jako rychlá večeře, třeba s kouskem kváskového chleba nebo různými plackami.

Ingredience
1 porce
  • 100 g sušených černých fazolí
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje
  • šťáva z 1/2 velkého citrónu
  • 2 lžičky rýžového misa
  • 2 polévkové lžíce rajčatové šťávy
  • sůl
  • pepř
  • čerstvá pažitka

Jak připravit vynikající černé fazole podle Elly

  1. Černé fazole namočte přes noc.
  2. Další den vařte fazole, dokud nejsou velmi měkké.
  3. Do pánve dejte olej, přidejte prolisovaný česnek a ohřejte olej, aby se česnek rozvoněl.
  4. Poté přidejte vařené fazole, miso, rajčatovou šťávu a citrónovou šťávu. Osolte a opepřete. Část fazolí trochu rozmačkejte vidličkou, ne všechny ! Vařte na mírném ohni asi 10 minut. Nakonec posypejte pažitkou.

3denní “Podzimní detox výzva”
Imunita + Jídelníček + Antistres
Tři nabité dny pro vitální podzim!

Rezervovat místo zdarma

Praktické

  • Můžete podávat teplé i vychladlé.
  • Počítejte vždy 100 g suchých fazolí na osobu.

Obměna

  • Můžete vyzkoušet i jiný druh fazolí.
  • Můžete použít i bylinky, záleží na vaší fantazii.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.

Zdroj inspirace

  • Inspirací k tomuto receptu mi byla Ella Woodwardová, jejíž život je obrácen vzhůru nohama kvůli onemocnění ortostatickým posturálním tachykardickým syndromem. Ella se rozhodla čelit tomuto problému holistickými prostředky, ale zejména změnou stravy. Její recept jsem si upravila, vyzkoušela a nyní ho nabízím k vyzkoušení i vám.

PS: Zkoušíte recepty? Co se do toho pustit pořádně?

Co si 8 týdnů vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o vás 8 týdnů pečovat a podporovat vás na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

106 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Jaroslav Hlávka
8. 4. 2024

Rychlá čtvrteční večeře 🙂

Jaroslav Hlávka
5. 2. 2024

Luxusní, rychlé a velmi lehké jídlo 🙏❤️

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Geomeun kongjorim – sladké korejské fazole

Sladké a zároveň slané, přesně takové jsou tyto fazole, které jsou v Koreji oblíbenou přílohou. Jejich chuť je opravdu skvělá a potěší hlavně ty, co mají r...

Prasorizo – řecký pórek s rýží

Prasorizo je přirozeně veganské jídlo, které je syté a plné chuti. Tato řecká klasika je vyrobena z hrstky jednoduchých surovin a je z ní lehký a zdravý ob...

Beluga na švestkách

Podzim se blíží a já si konečně začínám užívat jeho plodů a barev. Pokud máte rádi zajímavé a nezvyklé kontrasty chutí, určitě vyzkoušejte.

Sladkokyselá quinoa

Rychlé a lahodné, přirozeně bezlepkové jídlo plné kontrastních chutí, o které se postará dýně, umeocet a kysané zelí.

Hlíva s omáčkou z kaparů a růžového pepře

Výborná pečená hlíva doplněná dipem, který můžete využít i k jiným receptům.Tento dip si můžete přizpůsobit vaší chuti a měnit konzistenci podle toho, na c...

Brokolicová pečená placka

Tato vláčná bezlepková placka z brokolice je rychlá na přípravu a můžete ji jíst jen tak samotnou třeba na svačinu nebo jako přílohu k různým pokrmům dle v...