Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Zeleninová jídla

Červené fazole s čekankou

Uvařeno
bez lepku
sezóna podzim
sezóna zima

Vyzkoušejte tuto výbornou směs fazolí a čekanky, kterou skvěle doplňuje pečená dýně a pohanka. Určitě si pochutnáte.

Ingredience

Trpěla jsem maniodepresivní poruchou, poporodními depresemi, nadváhou, ekzémy, bolestmi zad, návaly vzteku. Měla jsem...

Jak připravit pečenou dýni se směsí z fazolí a čekanky

  1. Uvařte pohanku, uvařenou pohanku ochuťte olivovým olejem, osolte a přidejte nasekanou pažitku. Dejte stranou.
  2. Uvařite fazole a dejte je stranou.
  3. Na pánev nalijte olej, přidejte nasekanou cibuli, černuchu, cajunské koření a osmahněte.
  4. Přidejte fazole i s trochou vody, ve které se vařily, chvíli poduste a ke konci varu přidejte nasekanou čekanku.
  5. Dýni nakrájejte na plátky, osolte, potřete česnekem a olejem a dejte do fritézy asi na 25 minut při teplotě 190°C.
  6. Naservírujte vše na talíř a posypejte pažitkou.

Praktické

  • Dýni můžete péci i v klasické troubě.
  • Na tento recept se skvěle hodí dýně máslová, kterou lze krájet na plátky.
  • Množství ingrediencí přizpůsobte počtu strávníků.

Obměna

  • Nelekněte se červené čekanky, klidně můžete koupit tu bílou belgickou.
  • Místo černuchy můžete použít klasický kmín, ovšem doporučuji černuchu koupit a použít.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření.

PS: Z práce do práce, život letí a vy nic nestíháte?

Pokud před sebou stále jen hrnete všechny ty povinnosti, které život přináší, je čas se zastavit. 🛑 Je tohle život, který chcete? O tomto jste snili? Asi ne. V přírodě začíná nový biologický rok, nový začátek a i my to letos můžeme udělat jinak. Právě tomu se v Jarní Očistě také věnujeme a máme dokonce připravený silný závěrečný aktivační rituál, aby se vaše záměry mohly uskutečit. Zdaleka v očistě nejde jen o vyvážený jídelníček. Pojďte si ujasnit touhy, naberte zas energii a pojďte se cítit ve svém těle lépe. Začněte s námi 8 týdenní Jarní očistu. Pročistíme tělo, zlepšíme jídelníček, postavu i psychiku.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? Nic neriskujete, můžete jen získat..Moje desatero: 1. Jsem vegan, vařím vegansky. 2. V kuchyni se nechci nudit proto vařím pestře. 3. Stále se učím. Chci poznávat nové ingredience, nové potraviny a chutě. 4. Používám UFO ingredience. Kdo se bojí nesmí do lesa. 5. Dbám na kvalitu potravin. To nejlepší co si můžu dovolit v bio kvalitě pokud to je možné. Na jídle rozhodně nešetřím. 6. Vařím a jím sezonně. 7. Co můžu to si vypěstuji. Baví mě to a vím co jím. 8. Vařím pro mě a pro rodinu. Musí to chutnat nám a popřípadě mým blízkým. Je mi jedno co si o mém jídle myslí ostatní na Facebooku, Instagramu a jiných sociálních sítí. 9. Vařím pro radost, ne z povinnosti. Fantazie a zábava je ingrediencí číslo jedna. 10. Inspiruje mě ajurvéda, makrobiotika, asijské weby, ale hlavně moje hlava. Z mých receptů má někdo strach, zdají se složité a plné neznámého. Pokud patříš do této kategorie, stačí se poohlédnout po něčem jiném. Děkuji za pozornost Člověk sám nemůže změnit svět, ale každý člověk může šířit poselství, které ten svět změní..

31 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Zapečený talíř

Chuťově vynikající a jednoduché jídlo. Jen navrstvíte jednotlivé vrstvy do formy, dáte do trouby a v mezičase si můžete připravit třeba chutný salátek.

Bezlepkové dýňové lasagne

Máte rádi lasagne a chcete se stravovat zdravě? Vyzkoušejte tento recept na lasagne bez masa, vajec, mléka a lepku. Užijte si tuto zdravou zeleninovou verz...

Dušené zelí z jednoho hrnce

Rychlé, jednoduché a voňavé jídlo, skvělé k obilovinám, jehož příprava je snadná a téměř bez práce

Beluga na švestkách

Podzim se blíží a já si konečně začínám užívat jeho plodů a barev. Pokud máte rádi zajímavé a nezvyklé kontrasty chutí, určitě vyzkoušejte.

Pomerančová glazovaná cizrna

Jednoduchá, netradiční a velmi lahodná úprava cizrny, ve které se snoubí svěží chuť citrusů a pikantního koření.

Cordon bleu jinak

Pokrm inspirovaný klasickým Cordn bleu, ovšem zcela bez masa a dalších produktů živočišného původu, s nádherným krémovým vnitřkem a křupavou krustičkou.