Domů > Zdravé recepty > Pomazánky a dipy

Pomazánka z fazolí a škumpy

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka
bez vajec

Lahodný fazolový krém, kterému dává šmrnc koření sumah. Abyste dosáhli správné chuti, určitě ho z receptu nevynechávejte.

Ingredience
  • 240 g vařených fazolí cannellini
  • 1 lžíce tahini
  • 1 vrchovatá lžíce sojového jogurtu
  • sůl
  • 1 vrchovatá lžička škumpy (sumah)
  • 2 stroužky česneku
  • citrónová šťáva
  • čerstvá petrželka
  • extra panenský olivový olej
  • černý pepř

Našim dětem je 12, 15 a 17 let. Jíme jinak necelé 4 roky a byl to vývoj. Jak jsme to řešili s cukrem, když byly děti ...

Jak připravit fazolovou pomazánku se škumpou

  1. Uvařte fazole cannellini a nechte je stranou.
  2. Do sekáčku dejte fazole cannellini, jogurt, sůl, citrónovou šťávu, tahini a vymačkaný česnek. Nasekejte, abyste získali požadovanou konzistenci.
  3. Hotovou pomazánku dejte do mísy, posypte ji škumpou, petrželkou a černým pepřem. Pokapejte olivovým olejem.

Praktické

  • Fazole vařte hodně do měkka.
  • Určitě nevynechte škumpu.

Obměna

  • Použijte jakékoliv bílé fazole.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.

 

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Člověk sám nemůže změnit svět, ale každý člověk může šířit poselství, které ten svět změní..

2 lidi už poděkovali za článek. Oceňte práci autora také.

Komentáře

Klub

Škumpa? Vierko to asi nebude rostlina, která roste kolem našeho potoka. Dost mě to zmátlo😐

Ukázat další komentáře

Mohlo by se vám líbit

12
41

Startujeme online kurz Podzimní detox

Čtěte více na toho téma

Vyzkoušejte také

Houbové paté

Tento jednoduchý a rychlý recept můžete využít i ve vašich dalších přípravách. Jak ho použijete, je na vás a určitě najdete i jiná využití, než jako paštik...

Houbová paštika

Obchody nabízejí velké množství veganských alternativ paštik, ale složení nebývá zrovna ideální. Domácí je prostě domácí a bude záležet jen na vás, jak kva...

Pikantní mungo pomazánka

Jednoduchá a lahodná pikantní pomazánka, která vás překvapí svojí “rybičkovou” chutí.

Lahodná paštika

Vynikající ořechová paštika, kterou budete mít připravenou během chviličky. Skvělá ke krekrům, na chleba nebo placky. Určitě najde své využití také na svát...

Lebedové pesto

Tohle pesto z lebedy, které se také říká horský špenát, budete milovat. 

Sváteční předkrm z fazolí Cannellini

Jemný fazolový krém vhodný jako svačina nebo rychlé pohoštění pro návštěvu. Pokud si fazole uvaříte předem, máte výborný dip ke slaným krekrům nebo kváskov...