Provoňte si vaší kuchyň tímto jednoduchým a lahodným pokrmem. Asafoetida v něm určitě nesmí chybět, je to právě ona, která celému pokrmu dodá tu správnou indickou vůni a chuť.

Ingredience
  • 1 červená cibule
  • 3-4 mrkve
  • olej
  • 1 šálek rýžových vloček
  • černá hořčičná semínka
  • kmín
  • asafoetida
  • kurkuma
  • kari listy
  • kešu ořechy
  • čerstvá petrželka
  • čerstvá pažitka
  • citrónová šťáva
  • kajenský pepř
  • tempeh
  • sůl

Jak připravit pikantní mrkev po indicku

  1. Do pánve dejte olej, rozpalte ho a přidejte hořčičná semínka, sušené kari listy, asafoetidu a kmín. Jemně orestujte. Přidejte cibuli a na malé kousky nakrájenou mrkev, osolte, promíchejte a ještě pár minut restujte.
  2. Dochuťte kajenským pepřem, podlijte vodou a duste.
  3. V misce namočte rýžové vločky na 10 minut. Opláchněte je a přidejte k mrkvi. Přisypejte kurkumu, promíchejte, podlijte vodou a dále duste, dokud se mrkev neuvaří a voda se zcela nevsákne. Konečný výsledek musí být takový, jaký je vidět na talíři na fotce.
  4. Na pánev nalijte olej a orestujte na kostičky nakrájený tempeh. Poté přidejte k mrkvi.
  5. Posypejte petrželkou, pažitkou, opečenými kešu a zakápněte citrónovou šťávou.

Praktické

  • Množství ingrediencí přizpůsobte počtu strávníků.
  • Mrkev je sladká, proto nevynechte kajenský pepř a citrónovou šťávu.

Obměna

  • Místo kešu můžete použít arašídy.

Děti

  • Pikantní a kořeněné jídlo nevhodné pro děti.

 

⏩ BRZY ZAČÍNÁ PODZIMNÍ DETOX KURZ

Manžel mě podporuje a vaří se mnou (Jana)

Jana: Ahoj Evi, musím sa priznať, že napriek tomu,...

Ještě, že tento web existuje!

Lenka: Děkuji Vám. Za rady i za celý tento...

Děkujeme za záchranu života!

karmaocean: Dobrý den, díky Bohu vás objevila manželka, začínali...

Jíme Jinak mi otevřelo oči (Janysek)

Janysek: Dobrý den,v loňském roce mi vygradovaly bolesti břicha,...

Zíksla jsem správné návyky a ploché bříško (Kristýna)

Kristýna: Moc děkuji za kurz, tobě Evi, i všem...

poděkování

Vaše stránky jsou pro mě velkým přínosem, právě procházím...

Lituji, že jsem vás neobjevila dřív. Měníte můj život k lepšímu

Eva: Jsem s vámi moc ráda! Měníte mi život...

Zbožňuji vaše recepty

Ema K.: Zbožňuji Vase recepty, vařím, peču, baštím, papám a...

Cítím se neskutečně lehčí a zmizelo i bušení srdce

Jaterik: Ahoj holky, moc děkuji za skvělý program. Vaření...

Po 10 dnech 2 kg dole a krev čistější (Jamila)

Jarmila: Dnes ráno mám 10. den kurzu Hubneme do...

JJ mi pomohlo najít směr, kterým chci jít

Petrushe: Ahoj Evi, chci touto cestou moc poděkovat za...

To, co děláte, mě obohacuje, inspiruje a učí

Pavla: děkuji Vám za Vaši lásku k jídlu, díky níž...

„denní menu“

Mám takový návrh či dotaz - nebylo by možné...

Inspirující kurz pro začátečníky

Lenka: Milá Evo, milá Helčo, ještě jednou vřelé díky za...

Prva pochvala (dalsie celkom urcite budu nasledovat)

Anička: Dobry den, pred par dnami som objavila vasu stranku...

Bez masa je mi skvěle

Petra: Nejdřív jsem to vůbec neplánovala, ale nakonec jsem maso...

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekSlaný mini cheesecake (bezlepkový)
Další článekCuketový perník (bez lepku)