Bio citronová šťáva

Pečený květák se špaldou a tofu smaženicí

Máte rádi obalovaný květák? Vyzkoušejte tuto jeho zdravou a lahodnou verzi. Příprava tohoto pokrmu zabere trochu času, ale výsledek stojí za to. Chuť tohot...

Hráškový hummus

Hummus, ve kterém cizrnu nahrazuje hrášek. Pár lístků máty, které si perfektně rozumí s hráškem, učinilo tento krém velmi svěžím a příjemně vonícím jarem. ...

Jarní strozzapreti

Recept pro milovníky těstovin a rychlých jednoduchých receptů. Lehké svěží jídlo, které budete mít na stole během chvilky.

Panna cotta naslano

Všichni určitě dobře znáte dezert na lžičku panna cotta. Tohle je její slaná verze, která se velmi hodí na slavnostní předkrm, na svátky a pro různé oslavy...

Galetky s cizrnou

Galetky dělám ráda, jsou jednoduché, rychlé a chutné. Náplň do nich může být nekonečně variabilní, a tak zkouším pokaždé jinou. Tato náplň z cizrny je famó...

Goji bochánky

Další varianta oblíbených rychlých “hromádek”, skvělá jako sladká svačinka nebo pohoštění ke kávě nebo čaji. Tento dezert je bez vajec, mléka a...

Krémové tofu s mandlemi, zeleninou a ječmenem

Tento recept jistě přesvědčí i odpůrce tofu o tom, že z něj lze vykouzlit lahodné skvělé jídlo. Vyzkoušejte a dejte vědět, jak vám chutnalo.

Jarní nářez s hráškovým krémem

Vyzkoušejte tuto lahodnou sekanou, která se skvěle hodí k různým omáčkám a krémům a protože je výborná i za studena, můžete si jí vzít s sebou do krabičky ...

Hemp fu

Domácí nesójová verze tofu, kterou využijete do salátů, do různých náplní, pomazánek, podobně jako klasické tofu.

Ředkvičkový dip

Ředkvička je pro mě symbolem jara a zde nám s bylinkami vytvořila super kondiment prakticky na cokoliv.

Batátový hummus

Hummus tentokrát s batáty – je lahodný namazaný na domácím chlebu, skvělý také do placek a k syrové zelenině.

Pórkové jarní závitky (fotopostup)

Jednoduché jarní závitky, kde jako obal požijeme pórkové listy. Ve své jednoduchosti jsou stále bohaté na chuť a věřím, že vás nezklamou.