- 125 g tofu natural
- 100 g čerstvého hrášku
- 30 g kešu
- citrónová šťáva
- jarní cibulka i s natí
- pepř
- sůl
- olivový olej
Jak připravit jemnou tofu pomazánku s hráškem
- Uveďte vodu k varu a blanšírujte tofu ne déle než dvě minuty. Nechte na talířku vychladnout.
- Do sekáčku dejte vyloupaný hrášek, tofu, kešu, sůl, pepř a jarní cibulku i s natí. Rozmixujte dohladka.
- Dejte pomazánku do misky, navrch můžete přidat kuličky hrášku, jarní cibulku, zakápněte olivovým olejem a popepřete.
Praktické
- Nať jarní cibulky použijte, pokud víte, že nebyla ničím chemicky ošetřovaná.
- Uchovávejte v lednici.
Obměna
- Místo jarní cibulky, můžete použít sladkou cibuli a na posypání pažitku.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl a vynecháme pepř.
PS: Zkoušíte recepty? Co se do toho pustit pořádně?
Co si 8 týdnů vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o vás 8 týdnů pečovat a podporovat vás na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky a detox.
Komentáře
Vyborna pomazanka, dekuji za Vase recepty. 😍 Jen se clovek docela naloupe hrasku, a to jsem ani 100 g nemela. A pro uplnost v receptu jeste chybi, ze se do mixeru pridava i ta citronova stava, ktera je v ingrediencich.
Pomazánka je vynikající :) hrášek jsem měla jen z mrazáku, ale i tak – super! 😋