Milujete melouny a jejich slupky vyhazujete do koše? Chyba! Zkuste je naložit a vyrobit z nich tuto osvěžující dobrotu.

Ingredience
  • slupky od melounu
  • křen
  • česnek
  • kuličky pepře
  • květ kopru
  • list rybízu
  • 1 l vody
  • 1 lžíce soli

Jak připravit kvašené slupky od melounu

  1. Slupky od melounu pořádně omyjeme a odkrájíme zelené části (necháme jen bílou dužinu).
  2. Nakrájíme je na hranolky.
  3. Do čisté sklenice skládáme vrstvy slupek a prokládáme to kouskem křenu, česnekem, pepřem, listy rybízu a květy kopru.
  4. Až máme poslední vrstvu, zalijeme to nálevem.
  5. Nálev připravíme převařením vody se solí – vodu nalijeme do hrnce, nasypeme sůl a necháme zavřít, poté vypneme.
  6. Necháme trošku vychladnout a zalijeme sklenici až nad poslední vrstvu melounu.
  7. Nahoru dáme větší kus omytého zelného nebo kapustového listu a zatížíme tak, aby byl meloun včetně listu celý ponořený pod hladinou.
  8. Necháme kvasit v pokojové teplotě cca 10 dní.
  9. Poté sníme nebo uchováváme v lednici.

Praktické

  • Pickles můžeme zatížit buď dobře vyvařeným kamenem, čistou sklenicí, speciální pružinkou, naplněným sáčkem s vodou aj.
  • Chutná podobně jako naložené okurky :-) Slupky jsou šťavnaté a výborně osvěží.

Obměna

  • Místo listu rybízu můžete použít např. bršlici nebo jiný list.
  • Nálev si můžete ochutit dle preferencí vlastním kořením a dochucovadly (zázvor, česnek, kořen kukurmy, chilli papričky, feferonky, kopr, nové koření, bobkový list, kuličky pepře, hořčičné semínko aj.).

Děti

  • Pickles je slané, proto podáváme dětem až od 2,5 let a jen kousek.

Děkuji za to, co děláte!

Zlatka: Dakujem velmi pekne za vsetko co robite pre...

Nikdy jsem tak ráda nevařila… až teď!

Jana: Nikdy jsem tak ráda nevařila jako nyní s...

Po zvážení jsem se nestačila divit!

Eva: První týden jsem nedržela půst, byli jsme na...

Ani som veriť nechcela, keď som sa dnes ráno merala (Edita)

Edita: Dobrý deň, dnes mám 15. deň programu Hubneme...

Prožívám teď zářící období (Kattynka)

Kattynka: Momentálně se nacházím v jiné životní rovině -...

Objevila jsem kapustu a nemohu se jí nabažit!

Stipl2: Misto cizrny sel do hrnce opeceny tempeh a...

Je to fakt supééér! Tři týdny, tři kila. (Hana, 50 let)

Milá Evi, jsem ve Vašem klubu JJ a v kurzu...

Děkuji za skvělý kurz

Ilona: Děkuji, děvčata, za skvělý kurz. Tady to jde...

Kvalitě mých nehtů 3 měsíční strava s Jíme Jinak velmi pomohla (Dagmar)

Dagmar: Kvalitě mých nehtů 3 měsíční strava s Jíme...

Je mi mnohem líp ve vlastním těle

Hanka: Dobrý den, děkuji za kurz. Zhubla v pase...

Jsem moc ráda, že jsem do sebe za kurz investovala

Giana: Váš kurz se mi moc líbí. Jídla jsou...

Z vašich článků jde cítit tolik pozitivní energie! Čtu je každý den.

Dagstr: Z Vašich článků a rozhovorů jde tolik pozitivní energie....

JJ mi změnila pohled na jídlo a dodalo sebevědomí si dělat věci po svém

Venisy: Skupina Jíme Jinak mi před šesti lety změnila...

Za 4 týdny mám 4 kg dole (Sylva)

Sylva: Krásný den, děvčata:-) Jsem s vámi už 4....

Kurz mi pomohl mnohé si uvědomit

Slechtova777: Kurz mi velmi pomohl si uvědomit, že někdy...
  1. Můj nálev byl bez listu rybízu, byl s listem zelí, nevím, jak moc je to rozhodující, ale nechutnalo nám to jako naložené okurky a zelenou slupku se nám nepodařilo ani pokousat.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekNebe v puse aneb salát není jen okurka, paprika a rajče!
Další článekŠpendlíková bublanina (bezlepková)