Milujete melouny a jejich slupky vyhazujete do koše? Chyba! Zkuste je naložit a vyrobit z nich tuto osvěžující dobrotu.
Ingredience
  • slupky od melounu
  • křen
  • česnek
  • kuličky pepře
  • květ kopru
  • list rybízu
  • 1 l vody
  • 1 lžíce soli

Jak připravit kvašené slupky od melounu

  1. Slupky od melounu pořádně omyjeme a odkrájíme zelené části (necháme jen bílou dužinu).
  2. Nakrájíme je na hranolky.
  3. Do čisté sklenice skládáme vrstvy slupek a prokládáme to kouskem křenu, česnekem, pepřem, listy rybízu a květy kopru.
  4. Až máme poslední vrstvu, zalijeme to nálevem.
  5. Nálev připravíme převařením vody se solí – vodu nalijeme do hrnce, nasypeme sůl a necháme zavřít, poté vypneme.
  6. Necháme trošku vychladnout a zalijeme sklenici až nad poslední vrstvu melounu.
  7. Nahoru dáme větší kus omytého zelného nebo kapustového listu a zatížíme tak, aby byl meloun včetně listu celý ponořený pod hladinou.
  8. Necháme kvasit v pokojové teplotě cca 10 dní.
  9. Poté sníme nebo uchováváme v lednici.

Praktické

  • Pickles můžeme zatížit buď dobře vyvařeným kamenem, čistou sklenicí, speciální pružinkou, naplněným sáčkem s vodou aj.
  • Chutná podobně jako naložené okurky 🙂 Slupky jsou šťavnaté a výborně osvěží.

Obměna

  • Místo listu rybízu můžete použít např. bršlici nebo jiný list.
  • Nálev si můžete ochutit dle preferencí vlastním kořením a dochucovadly (zázvor, česnek, kořen kukurmy, chilli papričky, feferonky, kopr, nové koření, bobkový list, kuličky pepře, hořčičné semínko aj.).

Děti

  • Pickles je slané, proto podáváme dětem až od 2,5 let a jen kousek.

Radka: Díky za bezvadné materiály a podporu

Děkuji za všechen bezvadný materiál na webu i za...

Z maroda jsem zase činorodá!

Jarka: Ahoj Evi a Heli a všichni klubáci ♥...

První týden kurzu a 2 kg dole!

Lada: Už mi nepnou kalhoty přes stehna a je...

Lituji, že jsem vás neobjevila dřív. Měníte můj život k lepšímu

Eva: Jsem s vámi moc ráda! Měníte mi život...

Velké díky za filmový festival

Ivana: Holky, nechtělo se mi přihlašovat na festivalové stránky,...

I můj nastávající se oblizuje až za ušima

Vfadra: Jídla jsou skvělá, celkově se snažím vařit zdravě,...

Už 4. týden bez kafe a spím hlubokým spánkem!

Tereza: Přidávám též pozitivní ohlas - kávu jsem zkusila...

Rychlá příprava jídel, které mi chutnají

Pribe: Mám dole 4,8 kg a pokračuji dál. Je...

9 kilo dole, odběr krve super, bez pilulek

Mirka: Vaše stránky jsem okukovala delší dobu,ale až v únoru...

Úspěch: manžel vylízal i talíř

Slunivok: Skvělý recept ! Uvařila jsem si čočku na...

Obdivuji vaše recepty a úžasné nápady

Lenka M.: Nejsem ortodoxní JJ, ale tuto stravu mám...

Konečně zdravý jídelníček

Ilona71: 2,5 kg dole. Jsem moc rada za tento...

JJ mi pomohlo najít směr, kterým chci jít

Petrushe: Ahoj Evi, chci touto cestou moc poděkovat za...

Díky JJ se mi běhá lehčeji a déle vydržím – je to tak jednoduché!

Hanka: Dobrý den, hlásím, že po dvou týdnech na...

Moje jídlo chutnalo spolužákům, kteří běžně jí sladkosti

Dagbri: Moje jídlo chutnalo spolužákovi ve škole, který dostává...

I večer jsem plná energie. To už jsem dlouho nezažila!

Petra: Chci moc poděkovat za super kurz. Už je...
  1. Můj nálev byl bez listu rybízu, byl s listem zelí, nevím, jak moc je to rozhodující, ale nechutnalo nám to jako naložené okurky a zelenou slupku se nám nepodařilo ani pokousat.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekLesní houby a jejich vliv na zdraví
Další článekSpaghetti carbonara vegetariana