Nakládané ředkvičky jsou rychlým a skvělým slaným kondimentem, který chuťově i barevně oživí každý oběd nebo večeři.

Ingredience
na 1 sklenici
  • 2 svazky ředkviček
  • 1 l vody
  • 1 lžíce soli

Jak připravit ředkvičky ve slaném nálevu

  1. Ředkvičky si omyjeme a buď necháme v celku nebo na mandolíně nakrájíme na tenké plátky.
  2. Ředkvičky přemístíme do čisté sklenice.
  3. Do hrnce nalijeme vodu a přidáme zarovnanou lžíci soli.
  4. Přivedeme k varu, zamícháme a vypneme.
  5. Zalijeme ředkvičky.
  6. Na ředkvičky do sklenice položíme list zelí, kapusty nebo salátu, aby nevyplavaly na hladinu.
  7. Zatížíme například další sklenicí, aby obsah byl pod tekutinou.
  8. Přikryjeme víčkem a necháme 5-7 dní fermentovat.
  9. Poté zašroubujeme víčko a přemístíme do lednice.

Praktické

  • Skladujeme v lednici.
  • Přidáváme jako doplněk talíře.
  • Slaný nálev lze použít k dalšímu kvašení, anebo do jídel či salátů.

Obměna

  • Místo vody se solí můžete použít i umeocet.
  • Ředkvičky můžete vyměnit za jakoukoliv jinou zeleninu (např. ředkve, květák, tuřín aj.).

Děti

  • Dětem podáváme až od 2. roku.

Všichni ostatní si všimli, že jsem zhubla

Vera: Mám teď za sebou týdenní pobyt s našimi studenty,...

Královský oběd za půl hodiny

Lucie.L.: Chtěla jsem poděkovat za dnešní promyšlené "menu" pro...

S každým jídlem si říkám: “Tohle je TOP”

Eva: S každým dalším jídlem si říkám "tak tohle je...

JJ je pro mě hodnotným zdrojem věrohodných informací

Katka: Ačkoliv maso a vajíčka mám moc ráda, články...

Stal se zázrak. Dcera je nadšená z jídla

Trundova: Večer dcera (10 roků) snědla zbylou svíčkovou a...

JJ má pro mě kouzlo, které nejde ani popsat

Miluše: JJ má pro mě kouzlo, které nejde ani...

Manžel na této stravě cukrovku vyléčil

Metodej: Určitě je, manžel na této stravě v podstatě...

Díky JJ mám více energie a 5 kg dole

Libenk: Hlavně chci moc poděkovat za Váš přístup, pořád...

Vždyť budu po Vánocích zase štíhlejší!

Magda: Je mi tu s Vámi móóóóc krásně. A...

Toto je stravování, který jsem celý život hledala

Danfejfar: Dobrý den, děkuji, děkuji. děkuji. Toto je stravování,...

Můj 19letý syn začal sám vařit dle JJ

Magda: Před chvílí se starší syn (19 let) ptá,...

Začala jsem milovat vaření díky JJ

Alena M. K.: Evi, moooc děkuji za kurz, týden...

Děkuji za skvělý kurz

Ilona: Děkuji, děvčata, za skvělý kurz. Tady to jde...

Moje tělo po vašem jídle přede blahem

Verulka: Ja som tak nadšená 😀 Kvôli svojím zdravotným...

Díky za kurz, který mě nikam netlačil, ale naopak motivoval

MoniVr: Dobrý den, chci moc poděkovat, cítím se moc...

Dříve jsem byla agresivní. Na JJ jsem vznášející se bytost

Market: Tak třetí den téměř za mnou a jsem...

Zkuste náš nový online kurz Super Saláty

Dělejte saláty jako šéfkuchař!

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekJarní detoxikační salát
Další článekMohu na vývar používat i slupky z nebio zeleniny?