Domů > Zdravé recepty > Zelenina a saláty > Kvašená

Nakládané ředkvičky (pickles)

Uvařeno
bez lepku
bez cukru
bez mléka
sezóna jaro

Nakládané ředkvičky jsou rychlým a skvělým slaným kondimentem, který chuťově i barevně oživí každý oběd nebo večeři.

Ingredience
na 1 sklenici
  • 2 svazky ředkviček
  • 1 l vody
  • 1 lžíce soli

Lucka, maminka 16 měsíčního Matýska a těžce mentálně postižené holčičky Ninušky změnila jídelníček sobě a dětem před ...


Jak připravit ředkvičky ve slaném nálevu

  1. Ředkvičky si omyjeme a buď necháme v celku nebo na mandolíně nakrájíme na tenké plátky.
  2. Ředkvičky přemístíme do čisté sklenice.
  3. Do hrnce nalijeme vodu a přidáme zarovnanou lžíci soli.
  4. Přivedeme k varu, zamícháme a vypneme.
  5. Vodu necháme trochu zchladnout, abychom ředkvičky neuvařili. Můžeme zalít i zcela vychladlou vodou.
  6. Zalijeme ředkvičky.
  7. Na ředkvičky do sklenice položíme list zelí, kapusty nebo salátu, aby nevyplavaly na hladinu.
  8. Zatížíme například další sklenicí, aby obsah byl pod tekutinou.
  9. Přikryjeme víčkem a necháme 5-7 dní fermentovat.
  10. Poté zašroubujeme víčko a přemístíme do lednice.

Praktické

  • Skladujeme v lednici.
  • Přidáváme jako doplněk talíře.
  • Slaný nálev lze použít k dalšímu kvašení, anebo do jídel či salátů.

Obměna

  • Místo vody se solí můžete použít i umeocet.
  • Ředkvičky můžete vyměnit za jakoukoliv jinou zeleninu (např. ředkve, květák, tuřín aj.).

Děti

  • Dětem podáváme až od 2. roku.

PS: Jde hubnout a normálně jíst? Pojď to zjistit! 😁

Tisíce lidí s námi shodily 5 kg za 14 dní. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček s výbornými recepty, videa, jemné cvičení - a živou podporu! Už za 2 týdny uvidíš výsledky. Mrkni na výzvu Hubneme do plavek a naskoč!

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

27 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Prosím, zřejmě je na pickles a kimchi v těchto vedrech moc teplé počasí. Vše mi kvasí rychle a hned to zezelená a zplesniví do tří dnů v místnosti. V červnu, když bylo chladněji jsem to dělala jedna radost a šlo to krásně, ale teď v červenci. Nestíhám to ohlídat před zplesnivěním a vždy se tam něco dostane asi?

Děkuji moc za tento recept.V obchodě měli slevový balíček,kde bylo x svazků ředkviček,ale to by jeden nesnedl,tak jsem to naložila.Mela jsem trochu obavu,jedna sklenice bohuzel zplesnivela,ale ta druha ne a jsem mile překvapená, jak vyborne to chutna.Budu ho vsude doporučovat,pritom tak jednoduchý,levný, jsem nadšená 🙏🙂

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

20

7 nápadů, jak zatížit kvašenou zeleninu

Aby se pickles nebo-li kvašená zelenina podařila, musí být vždy ponořená pod hladinou šťávy. To ale může být někdy oříšek. Proto jsme sepsali našich 7 naši...

Naše nejoblíbenější pickles

Milujeme kvašenou zeleninu. Je chutná a plná vitamínů a laktobacilů, kteří se postarají o náš zdravý střevní mikrobiom. Stačí nastrouhat, naložit do skleni...

Listové kimči

Rychlá a snadná výroba skvělého kondimentu z přebytků listů vás mile překvapí. Využít můžete všechny listy a natě zdravé zeleniny. Nejen hlávkový a jiné sa...
15
7

Pikantní kvašené cuketové řezy

Křehké a lahodné rychle naložené cukety. Alternativa kvašených okurek, která se skvěle hodí ke každému jídlu jako bohatý zdroj enzymů, vitamínů a minerálů ...

Tradiční korejské kimchi – recept přímo z korejské rodiny

Luxusní tradiční kimči, které jsem se naučila přímo z korejské rodiny. V Koreji se recepty na kimchi předávají z generace na generaci a každá rodina má ten...

Životabudič – koktejl z kopřivy a dalšího plevele

Čerstvé divoké byliny jsou bohaté na vitamíny, enzymy, minerály a mnoho dalších látek, které naše tělo potřebuje. Pokud vám nechutná žabinec v salátu, vyzk...