Nakládané ředkvičky jsou rychlým a skvělým slaným kondimentem, který chuťově i barevně oživí každý oběd nebo večeři.
Ingredience
na 1 sklenici
- 2 svazky ředkviček
- 1 l vody
- 1 lžíce soli
Jak připravit ředkvičky ve slaném nálevu
- Ředkvičky si omyjeme a buď necháme v celku nebo na mandolíně nakrájíme na tenké plátky.
- Ředkvičky přemístíme do čisté sklenice.
- Do hrnce nalijeme vodu a přidáme zarovnanou lžíci soli.
- Přivedeme k varu, zamícháme a vypneme.
- Vodu necháme trochu zchladnout, abychom ředkvičky neuvařili. Můžeme zalít i zcela vychladlou vodou.
- Zalijeme ředkvičky.
- Na ředkvičky do sklenice položíme list zelí, kapusty nebo salátu, aby nevyplavaly na hladinu.
- Zatížíme například další sklenicí, aby obsah byl pod tekutinou.
- Přikryjeme víčkem a necháme 5-7 dní fermentovat.
- Poté zašroubujeme víčko a přemístíme do lednice.
Praktické
- Skladujeme v lednici.
- Přidáváme jako doplněk talíře.
- Slaný nálev lze použít k dalšímu kvašení, anebo do jídel či salátů.
Obměna
- Místo vody se solí můžete použít i umeocet.
- Ředkvičky můžete vyměnit za jakoukoliv jinou zeleninu (např. ředkve, květák, tuřín aj.).
Děti
- Dětem podáváme až od 2. roku.
Mnaaaam ♥️ Děkujeme JJ
Hotovo ♥️ Mňaaáááám ♥️Miluju tu chuť a taky miluju, jak snadné a rychlé to je , děkujeme JJ
Děkujeme Mílo 😍
šel by prosím stejný postup použít i na kedlubnu gigant?
Ano, tu nakládám taky tak.
Ředkvičky se zalévají vychladlou nebo horkou vodou? Díky.
My dáváme relativně horkou, ono to pak rychleji kvasí, ale nesmí být vroucí, aby se hned neuvařili. Takže uvařit, vypnout a po chvíli zalít.
Na tohle se chystám a musím to vyzkoušet, ředkvičky miluji a tyhle musí být výborné.
To jsou 😉