Nakládané ředkvičky jsou rychlým a skvělým slaným kondimentem, který chuťově i barevně oživí každý oběd nebo večeři.

Ingredience
na 1 sklenici
  • 2 svazky ředkviček
  • 1 l vody
  • 1 lžíce soli

Jak připravit ředkvičky ve slaném nálevu

  1. Ředkvičky si omyjeme a buď necháme v celku nebo na mandolíně nakrájíme na tenké plátky.
  2. Ředkvičky přemístíme do čisté sklenice.
  3. Do hrnce nalijeme vodu a přidáme zarovnanou lžíci soli.
  4. Přivedeme k varu, zamícháme a vypneme.
  5. Zalijeme ředkvičky.
  6. Na ředkvičky do sklenice položíme list zelí, kapusty nebo salátu, aby nevyplavaly na hladinu.
  7. Zatížíme například další sklenicí, aby obsah byl pod tekutinou.
  8. Přikryjeme víčkem a necháme 5-7 dní fermentovat.
  9. Poté zašroubujeme víčko a přemístíme do lednice.

Praktické

  • Skladujeme v lednici.
  • Přidáváme jako doplněk talíře.
  • Slaný nálev lze použít k dalšímu kvašení, anebo do jídel či salátů.

Obměna

  • Místo vody se solí můžete použít i umeocet.
  • Ředkvičky můžete vyměnit za jakoukoliv jinou zeleninu (např. ředkve, květák, tuřín aj.).

Děti

  • Dětem podáváme až od 2. roku.

Poděkování

Dobrý den, vaše stránky jsem objevila cca před měsícem....

Největší hubnutí nastalo po vysazení cukru a bílého pečiva

Mrask: Dobrý den, začala jsem asi 14 dní před...

Děkuji za to, co děláte a šíříte

Inka: Pěkný předvánoční čas. Dnes jsem narazila Evi na...

Ukázali jste mi cestu, jak lépe zvládnout nový životní styl

Alča K.: Získala jsem lásku a nadšení pro vaření,...

Jíst jinak je to nejlepší, co mě mohlo v životě potkat

Zabazaba: Jíst jinak jsem začala kvůli své dceři s...

Nová inspirace

Andrea: Díky za kurz, sobě děkuji za odvahu za...

JJ má pro mě kouzlo, které nejde ani popsat

Miluše: JJ má pro mě kouzlo, které nejde ani...

Velký dík za kurz

Jana: Paní Evičko a Heleno, velký dík za kurz vánoce...

Bez cukru, vajíček, bílé mouky… a takhle výtečné

Magda: Tak, a vánoční cukroví mám dodělané, jupííííííííííííííííííííí. Linecké...

Díky JJ se mi běhá lehčeji a déle vydržím – je to tak jednoduché!

Hanka: Dobrý den, hlásím, že po dvou týdnech na...

Vaše stránky mě nadchly

Agatha: Vaše stránky mě nadchly a hodně inspirovaly. Už...

Jsem ráda, že jsem do toho šla!

Giana: Chtěla bych moc poděkovat za celé zpracování kurzu,...

S každým jídlem si říkám: “Tohle je TOP”

Eva: S každým dalším jídlem si říkám "tak tohle je...

Stal se zázrak. Dcera je nadšená z jídla

Trundova: Večer dcera (10 roků) snědla zbylou svíčkovou a...

Toto je stravování, který jsem celý život hledala

Danfejfar: Dobrý den, děkuji, děkuji. děkuji. Toto je stravování,...

Bez ranní polévky to u mě už nejde

Zdlang: Devcata, jsem spokojena, jak to valim a zvladam,...

Zkuste náš nový online kurz Super Saláty

Dělejte saláty jako šéfkuchař!

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekJarní detoxikační salát
Další článekMohu na vývar používat i slupky z nebio zeleniny?