Nakládané ředkvičky jsou rychlým a skvělým slaným kondimentem, který chuťově i barevně oživí každý oběd nebo večeři.


Ingredience
na 1 sklenici
  • 2 svazky ředkviček
  • 1 l vody
  • 1 lžíce soli

Jak připravit ředkvičky ve slaném nálevu

  1. Ředkvičky si omyjeme a buď necháme v celku nebo na mandolíně nakrájíme na tenké plátky.
  2. Ředkvičky přemístíme do čisté sklenice.
  3. Do hrnce nalijeme vodu a přidáme zarovnanou lžíci soli.
  4. Přivedeme k varu, zamícháme a vypneme.
  5. Vodu necháme trochu zchladnout, abychom ředkvičky neuvařili. Můžeme zalít i zcela vychladlou vodou.
  6. Zalijeme ředkvičky.
  7. Na ředkvičky do sklenice položíme list zelí, kapusty nebo salátu, aby nevyplavaly na hladinu.
  8. Zatížíme například další sklenicí, aby obsah byl pod tekutinou.
  9. Přikryjeme víčkem a necháme 5-7 dní fermentovat.
  10. Poté zašroubujeme víčko a přemístíme do lednice.

Praktické

  • Skladujeme v lednici.
  • Přidáváme jako doplněk talíře.
  • Slaný nálev lze použít k dalšímu kvašení, anebo do jídel či salátů.

Obměna

  • Místo vody se solí můžete použít i umeocet.
  • Ředkvičky můžete vyměnit za jakoukoliv jinou zeleninu (např. ředkve, květák, tuřín aj.).

Děti

  • Dětem podáváme až od 2. roku.

Zkuste náš nový online kurz Super Saláty

Dělejte saláty jako šéfkuchař!

Muži říkají, že mi to sluší víc než obvykle

Julajka: Chci Vám moc poděkovat, jak to máte bezvadně...

Děkuji – spadli jste nám z nebe…

Jana:Uzasny clanek. Neuveritelne, jak stejne to mame. Dceri jsou...

Články jsou tak nabité tipy, že jde z toho hlava kolem 🙂

Martina: Díky moc za celý “seriál” Cestujeme se zdravou stravou,...

Kurz pro začátečníky

Alena: Děkuji za spoustu podnětů, které jsem na vašem...

I sestřička v nemocnici si všimla, že jím zdravě

Bartoanaovj: Evi, Helčo, děkuji za práci kterou děláte. I...

Díky zdravé stravě mi zmizel myom

Havliar: Já chci moc pochválit stránky!!! Jsou super! Teď...

Díky JJ jsem ušetřila, cítím se lépe, hubnu a lépe i vypadám!

Kateřina: Na JJ stravě jsem oproti normálnímu stravování ušetřila...

Členství v klubu JJ je cesta, jak si užít život na tomto světě

Jajabre: Klub JJ - dává mi radost z jídla,...

Překvapilo mě, jaký rozdíl je, když nejím maso a mléko

Slavkast: Chtěla bych za kurs moc poděkovat! Nejvíce mě...

Děkuji za cenné vychytávky a úžasnou motivaci

Annabirke S.: Ahoj Evi. O pochvalu nemáte nouzi, ale...

JJ mi změnila pohled na jídlo a dodalo sebevědomí si dělat věci po svém

Venisy: Skupina Jíme Jinak mi před šesti lety změnila...

Klesl mi cholesterol, glykemie i další hodnoty v krvi

Jana P.: Dobrý den, chtěla jsem vám poděkovat, za...

Letos úspěch na entou

Neli: Stromeček čeká v kýbli s vodou na balkoně,...

Z vašich článků jde cítit tolik pozitivní energie! Čtu je každý den.

Dagstr: Z Vašich článků a rozhovorů jde tolik pozitivní energie....

Každý nový článek je obrovským přínosem

Martina: Díky moc za celý "seriál" o cestování, který...

První týden kurzu a 2 kg dole!

Lada: Už mi nepnou kalhoty přes stehna a je...
    • My dáváme relativně horkou, ono to pak rychleji kvasí, ale nesmí být vroucí, aby se hned neuvařili. Takže uvařit, vypnout a po chvíli zalít.

  1. Zobrazit 4 komentáře

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekChimichurri – omáčka na argentinský způsob
Další článekJste prostě skvělí – vážím vás i vaší práce