Aby se pickles nebo-li kvašená zelenina podařila, musí být vždy ponořená pod hladinou šťávy. To ale může být někdy oříšek. Proto jsme sepsali našich 7 našich tipů, jak udržujeme kvašenou zeleninu pěkně pod hladinou. Inspirujte se!

1Kámen

Jako skvělé těžítko na pickles postačí větší kámen ze zahrady (takové kameny se dají i koupit). Je třeba ho dobře umýt pod tekoucí vodou a poté alespoň 15 minut vyvařit v hrnci s vodou. Nechejte uschnout a použijte jako těžítko do nádoby a na něj třeba ještě menší sklenici. Kvašená zelenina musí být vždy ponořena pod tekutinou.

2List

V případě vodního pickles zaručeně pod vodou zeleninu udrží pevnější list zelí nebo kapusty. Stačí ho vmáčknout nad zeleninu tak, aby žádná nevyčnívala nad hladinu.

3Menší sklenice s vodou

Sežeňte si menší sklenici, která se vleze celá do té, ve které budete dělat pickles. Tu dobře opláchněte pod horkou vodou, naplňte ji vodou, uzavřete víčkem a zatižte s ní pickles. Na ni můžete položit ještě třeba těžký hrnec, aby byla váha na kvašené zelenině ještě vyšší a vyteklo více tekutiny.

4Pružina

Pružina je praktický zlepšovák při výrobě pickles. Prodává se buď spolu s nádobou (většinou plastovou ve velikostech 0,8 l, 1,8 l a 4 l), anebo samostatně pouze jako pružina, která se dá použít do jakékoliv sklenice s víčkem. Nevýhodou je umělá hmota a kov, který je v kontaktu se zeleninou a snižuje v ní množství vitamínu C.

5Závaží

V eshopech a zdravých výživách se dá sehnat i speciální kameninová závaží na kysané zelí a pickles. Jedna se většinou o dva kameninové díly, kterými se zatíží zelenina v kvašáku nebo sklenici, ale mohou být i skleněná jednodílová.

6Sáček s vodou

Jako závaží se v případě potřeby dá použít i pevný sáček (např. se zipem) naplněný vodou.

7Menší talířek

Menší talířek (od kávy) vložený do větší sklenice s kvašenou zeleninou funguje také jako perfektní závaží. Vhodné je ještě na něj položit něco těžkého, aby tlak na pickles byl ještě vyšší a pickles pustilo více tekutiny.

zdroj obrázků: obrázky byly použity z google.com

 
JJ mi pomohlo najít směr, kterým chci jít
Petrushe: Ahoj Evi, chci touto cestou moc poděkovat za...
Dříve jsem byla agresivní. Na JJ jsem vznášející se bytost
Market: Tak třetí den téměř za mnou a jsem...
Děkujeme za mlíčko pro nekojené děti
Míla: Ahoj jíme jinak, chtěla bych vám poděkovat (hlavně) za...
Můj přítel – masožrout a sladkomil – vyjedl talíř pomalu i s glazurou
Vendtechman: Dneska pokus o ryzove nudle a seitan se...
Díky kurzu jsem snížila přísun chipsů a dalších nesmyslů
Gseidlova: Všechny recepty jsou vynikající. Snížila jsem výrazně přísun...
Díky kurzu již chápu souvislosti
Ilona: Jsem šťastná, že jsem si váš kurz koupila....
Úžasně zpracovaný kurz do naprostých deitalů
Ilona L.: Evi, váš kurz byl naprosto úžasný. Zpracovaný...
Tomu bych nevěřila: Po 3 dnech na JJ stravě mi splasklo břicho!
cihal: Zdravím vás. Začala jsem dle videa polévkami k...
Óda na jara a jarní očistu (Marek)
Postit se dá i s radostí a humorem, jak...
Děkuji za tolik receptů, nápadů a podpory v perfektním kurzu
Alkcz: Milá Evi, Helčo a Romane, Chtěla bych vám všem...
Inspirující kurz pro začátečníky
Lenka: Milá Evo, milá Helčo, ještě jednou vřelé díky za...
Moje tělo po vašem jídle přede blahem
Verulka: Ja som tak nadšená 😀 Kvôli svojím zdravotným...
Díky JJ mám imunitu jak hrom
Eva: Škoda, že jsem takhle nezačala jíst už ve...
Vaše stránky mě nadchly
Agatha: Vaše stránky mě nadchly a hodně inspirovaly. Už...
Články jsou tak nabité tipy, že jde z toho hlava kolem 🙂
Martina: Díky moc za celý “seriál” Cestujeme se zdravou stravou,...
Všechny informace, které jsem si musela přečíst v knížkách, jste shrnuli
Pavlína M.: Ten článek o müsli je prostě, nejde...

Jste unavená a vyčerpaná? Posilte v zimě ledviny

Nastartujte imunitu a vyhněte se nemocem.

Je to snadné. Zjistěte, jak na to.

Stáhnout ZDARMA