Domů Téma Nakládaná zelenina

nakládaná zelenina

Květák naložený v umeoctu

Květák naložený v umeoctu dobře vypadá i chutná. Jeho příprava je velmi snadná a skvěle se tak zužitkují případné přebytky ze zahrádky. Během pár...

Kimchi z dýně hokkaido

Kimchi znamená v korejštině kvašená zelenina. A ta se dá udělat z čehokoliv, co máme zrovna po ruce. Zkuste třeba kimchi z dýně hokkaido....

8+ tipů, jak využít jogurtovač (fermentor) Kuvings

Kuvings jogurtovač není jen k výrobě jogurtů, ale spousty dalších fermentovaných dobrot. Přinášíme vám tipy, jak a k čemu ho lze využít.

Tradiční korejské kimchi – recept přímo z korejská rodiny

Luxusní tradiční kimči, které jsem se naučila přímo z korejské rodiny. V Koreji se recepty na kimchi předávají z generace na generaci a každá...

Vitamín C – podzimní nezbytnost nebo přeceňovaný vitamín?

Začíná období chřipek, viróz a nachlazení. Ze všech stran se na nás hrnou informace, že jedině díky vitamínu C nebudeme nemocní, anebo když už...

Kořeněné pickles jablko-zelí-zázvor

Voní a chutná téměř jako štrůdl. Kvašené zelí a jablíčka v kombinaci s kořením a zázvorem jsou výbornou zahřívací a velmi chutnou kombinací kvašené...

7 nápadů, jak zatížit kvašenou zeleninu

Aby se pickles nebo-li kvašená zelenina podařila, musí být vždy ponořená pod hladinou šťávy. To ale může být někdy oříšek. Proto jsme sepsali našich...

5 tipů, v čem dělat kvašenou zeleninu a jak vybrat tu...

Na pickles (domácí kvašenou zeleninu) existuje spousta speciálních sklenic, kvašáčků, nádob a pružin, ale vystačíte si i s tím, co máte po ruce v...

Nevyhazujte slupky od melounu – udělejte z nich toto!

Milujete melouny a jejich slupky vyhazujete do koše? Chyba! Zkuste je naložit a vyrobit z nich tuto osvěžující dobrotu.

Pickles aneb fermentovaná zelenina – co je to?

Kvašená zelenina je jednoduchý, rychlý a chutný způsob konzervace. Má mnoho živin, enzymů, vitamínů, minerálů a dokáže v našem těle skoro zázraky.

Ředkvičky naložené v nálevu s ume octem

Vodní pickles s ume octem je velmi jednoduché a velmi chutné. Skvěle se hodí pro případ, že vám vyroste mnoho ředkviček najednou a nestíháte...

Pickles z řepy a daikonu

Červená řepa má nejvyšší obsah železa a mědi ze všech zelenin. Kvašení ji pozvedne ještě o úroveň výš. Pickles z řepy v kombinaci se...

Jak na pickles – praktické rady, aby se zaručeně povedlo

Domácí kvašená zelenina je vitamínová bomba, skvělé probiotikum a její výroba rozhodně není žádná věda! Nepotřebujete na to žádné speciální pomůcky, všechno potřebné máte...

Kvašená zelenina se zázvorem proti chřipce

Nevlídné podzimní a zimní chladné období s sebou přináší riziko prochladnutí a nemocí. Přírodní prevencí i lékem může být třeba tato kvašená zelenina nabitá...

13 zajímavostí o kvašené zelenině

Že je pickles vitamínová bomba už ví asi každý. Ale věděli jste, že ho jako tajný recept na krásu používala Kleopatra? Nebo že zachránilo...

Benzoan sodný (E211) prodlužuje životnost potravin, ale zkracuje život lidí

Konzervanty jsou běžnou součástí složení mnoha potravin, dokonce i těch zdravých (kysané zelí a kvašáky). Mohou ale vyvolat vážné problémy, zejména některé z nich...

Kvašené cuketové řezy

Křehké a lahodné rychle naložené cukety. Alternativa kvašených okurek, která se skvěle hodí ke každému jídlu jako bohatý zdroj enzymů, vitamínů a minerálů a...

Superrychlé nakládané okurky

Okurková sezona vrcholí, a tak je na čase si udělat ty nejjednodušší a nejrychlejší nakládané okurky - tzv. rychlokvašky. Během 5 minut máte se...

Jak připravit domácí pickles (se solí, bez soli a s umeoctem)

Kvašená zelenina je tradiční způsob konzervace zeleniny našimi předky. Přináší nám spoustu zdravotních benefitů a taky zajímavou chuť. Naučte se, jak vytvořit pickles se...

Nakládaná cuketa – na delší skladování

Cuketové kvašáky jsou rychle hotové a chtějí také celkem rychle zkonzumovat. Je tu však jednoduchá finta, jak si je připravit trvanlivé na celou zimu,...

Jak udělat domácí kvašenou zeleninu se solí (pickles ze zelí a...

Kvašená zelenina (pickles) má tisíciletou tradici a je to ideální způsob jak uchování zeleniny po celý rok a hlavně přes zimu, kdy čerstvá zelenina...

Jak na pickles z červené řepy

Pickles se dá dělat skoro z každé zeleniny, ale třeba z červené řepy je to docela věda, pokud nechcete mít hustou, lepivou červenou kaši...

Jak připravit kvašenou zeleninu – pickles z mrkve

Jaro je přesně to období, kdy kvašenou zeleninu potřebujeme nejvíc. Vyloženě nám léčí játra a je zdrojem vitamínů a bakterií mléčného kvašení pro dobré...

Pickles z červené řepy

Udělat pickles z červené řepy není úplně jednoduchá záležitost, aby jste byli spokojení s výsledkem. A protože my už víme, jak na to, rády se...

Nakládaná cuketa – kvašáky

Cuketové kvašáky nám moc chutnají. Vlastně sotva poznáme rozdíl od okurkových. Naučila nás je kamarádka Jitka, a protože máme vždycky víc cuket než okurek,...

Jak dopadla moje první domácí kvašená zelenina?

  V minulém článku jsem psala o tom, jak jsem vytvořila svoje první pickles. Že to bude tak jednoduché a rychlé jsem nečekala. A jak...

Moje první pickles – kvašená zelenina

Kvašená zelenina, neboli pickles, má tisíciletou tradici. Mléčné kvašení znali naši předkové například v podobě kvašeného zelí nebo okurek "kvašáků". V podstatě to byla...
Téma: česnek, kosmetika, nachlazení babské rady, střevní bakterie, jak zatížit zeleninu, závaží, Sezónní tip, kysaná zelenina, nakládané zelí, hlávkové zelí, krevní tlak, rakytník, fermentor, domácí sýr, hyperaktivita, bez lepku, dýně hokkaido, nakládaná zelenina, střevní mikrobiom, jak udělat pickls, pickles z melounu, vitamin c pro děti, zelenina, kolik vitaminu c, pickles bez soli, daikon, vegan jogurt, jak udělat kimchi, sezóna zima, střevo, fermentované potraviny, okurek, bezlepková dieta, druhy pickles, ředkev, jak léčit nachlazení, ABKM, zavařování, jogurt ze sóji, kyselina mléčná, čínské zelí, original JJ, čaj na nachlazení, sezóna léto, kimči, citrusy, jak vyrobit pickles, výrobník jogurtů, ředkvičky v umeoctě, vegetariánské recepty, alergie na mléko, pikles, kopr, korejské kimchi, kešu sýr, co na nachlazení, pomeranč, pórek, melounové slupky, celiakie, recept pickles, kvašené okurky, hořčice, domácí kimchi, pasterizace, okurka, vitamíny, citron, řepa, šípky, zelí, domácí amasaké, mrkev, pikls, kvašené ředkvičky, éčka, kvašený květák, výroba kimchi, rýma babské rady, slupky od melounu, pomerančový džus, benzen, ředkvičky, exotické ovoce, korejská zelenina, okurky, jak na pickles, nakládání v ume octu, jak zatížit pickles, Klub Jíme Jinak, křen, rostlinný johurtjogurt z kešu, sojový jogurt, tempeh, kedlubna, nemoc, rakovina, mléčné kvašení, čili pasta, bakterie mléčného kvašení, čili, bez cukru, mořské řasy, low carb, domácí kimči, fermentovaná zelenina, fermentce, jak se zbavit rýmy, meloun, naložené ředkvičky, paleo, nachlazení, amasaké, zavařená zelenina, minerály, bílá ředkev, miso, fermentované produkty, kvašené, chilli pasta, proti nachlazení, olivy, raw food, kocovina, jak se zbavit nachlazení, pickles se solí, kuvings fermentor, kvašený meloun, chřipky, nádoby na pickles, Hokaido, kvašené potraviny, jak udělat pickles, veganství, parkinsonova choroba, jak uděla pickles, bez sóji, nízkosacharidová, šípkový čaj, nové koření, kvašení, ADHD, ochlazení, kvašení zeleniny, chilli, sýr, kvašené slupky, kvašené zelí, kvašená zelenina, sůl

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?