Domů Téma Nakládaná zelenina

nakládaná zelenina

Jak na pickles – praktické rady, aby se zaručeně povedlo

Domácí kvašená zelenina je vitamínová bomba, skvělé probiotikum a její výroba rozhodně není žádná věda! Nepotřebujete na to žádné speciální pomůcky, všechno potřebné máte...

5 tipů, v čem dělat kvašenou zeleninu a jak vybrat tu...

Na pickles (domácí kvašenou zeleninu) existuje spousta speciálních sklenic, kvašáčků, nádob a pružin, ale vystačíte si i s tím, co máte po ruce v...

Tradiční korejské kimchi – recept přímo z korejské rodiny

Luxusní tradiční kimči, které jsem se naučila přímo z korejské rodiny. V Koreji se recepty na kimchi předávají z generace na generaci a každá...

Nakládaný patizon à la kvašáky

Patizonové kvašáky jsou snadné na výrobu a je to skvělý způsob, jak zužitkovat nadúrodu nebo jak zpracovat tužší kousky. Patizon sám o sobě nemá...

Pikantní kvašené cuketové řezy

Křehké a lahodné rychle naložené cukety. Alternativa kvašených okurek, která se skvěle hodí ke každému jídlu jako bohatý zdroj enzymů, vitamínů a minerálů a...

Nakládaná cuketa – na delší skladování

Cuketové kvašáky jsou rychle hotové a chtějí také celkem rychle zkonzumovat. Je tu však jednoduchá finta, jak si je připravit trvanlivé na celou zimu,...

Superrychlé nakládané okurky

Okurková sezona vrcholí, a tak je na čase si udělat ty nejjednodušší a nejrychlejší nakládané okurky - tzv. rychlokvašky. Během 5 minut máte se...

Video návod: Jak připravit pickles z mrkve

Kvašená zelenina je velmi chutná a zároveň lék to lék. Piklovaná mrkev je moje favoritka v kvašené zelenině. Návštěvy jsou většinou milé překvapené její jemností...

Ředkvičky naložené v nálevu s ume octem

Vodní pickles s ume octem je velmi jednoduché a velmi chutné. Skvěle se hodí pro případ, že vám vyroste mnoho ředkviček najednou a nestíháte...

Nakládaná cuketa – kvašáky

Cuketové kvašáky nám moc chutnají. Vlastně sotva poznáme rozdíl od okurkových. Naučila nás je kamarádka Jitka, a protože máme vždycky víc cuket než okurek,...

Květák naložený v umeoctu

Květák naložený v umeoctu dobře vypadá i chutná. Jeho příprava je velmi snadná a skvěle se tak zužitkují případné přebytky ze zahrádky. Během pár...

Kimchi z dýně hokkaido

Kimchi znamená v korejštině kvašená zelenina. A ta se dá udělat z čehokoliv, co máme zrovna po ruce. Zkuste třeba kimchi z dýně hokkaido....

8+ tipů, jak využít jogurtovač (fermentor) Kuvings

Kuvings jogurtovač není jen k výrobě jogurtů, ale spousty dalších fermentovaných dobrot. Přinášíme vám tipy, jak a k čemu ho lze využít.

Vitamín C – podzimní nezbytnost nebo přeceňovaný vitamín?

Začíná období chřipek, viróz a nachlazení. Ze všech stran se na nás hrnou informace, že jedině díky vitamínu C nebudeme nemocní, anebo když už...

Kořeněné pickles jablko-zelí-zázvor

Voní a chutná téměř jako štrůdl. Kvašené zelí a jablíčka v kombinaci s kořením a zázvorem jsou výbornou zahřívací a velmi chutnou kombinací kvašené...

7 nápadů, jak zatížit kvašenou zeleninu

Aby se pickles nebo-li kvašená zelenina podařila, musí být vždy ponořená pod hladinou šťávy. To ale může být někdy oříšek. Proto jsme sepsali našich...

Pickles aneb fermentovaná zelenina – co je to?

Kvašená zelenina je jednoduchý, rychlý a chutný způsob konzervace. Má mnoho živin, enzymů, vitamínů, minerálů a dokáže v našem těle skoro zázraky.

Pickles z řepy a daikonu

Červená řepa má nejvyšší obsah železa a mědi ze všech zelenin. Kvašení ji pozvedne ještě o úroveň výš. Pickles z řepy v kombinaci se...

Kvašená zelenina se zázvorem proti chřipce

Nevlídné podzimní a zimní chladné období s sebou přináší riziko prochladnutí a nemocí. Přírodní prevencí i lékem může být třeba tato kvašená zelenina nabitá...

13 zajímavostí o kvašené zelenině

Že je pickles vitamínová bomba už ví asi každý. Ale věděli jste, že ho jako tajný recept na krásu používala Kleopatra? Nebo že zachránilo...

Benzoan sodný (E211) prodlužuje životnost potravin, ale zkracuje život lidí

Konzervanty jsou běžnou součástí složení mnoha potravin, dokonce i těch zdravých (kysané zelí a kvašáky). Mohou ale vyvolat vážné problémy, zejména některé z nich...

Jak připravit domácí pickles (se solí, bez soli a s umeoctem)

Kvašená zelenina je tradiční způsob konzervace zeleniny našimi předky. Přináší nám spoustu zdravotních benefitů a taky zajímavou chuť. Naučte se, jak vytvořit pickles se...

Jak udělat domácí kvašenou zeleninu se solí (pickles ze zelí a...

Kvašená zelenina (pickles) má tisíciletou tradici a je to ideální způsob jak uchování zeleniny po celý rok a hlavně přes zimu, kdy čerstvá zelenina...

Jak na pickles z červené řepy

Pickles se dá dělat skoro z každé zeleniny, ale třeba z červené řepy je to docela věda, pokud nechcete mít hustou, lepivou červenou kaši...

Pickles z červené řepy

Udělat pickles z červené řepy není úplně jednoduchá záležitost, aby jste byli spokojení s výsledkem. A protože my už víme, jak na to, rády se...

Jak dopadla moje první domácí kvašená zelenina?

  V minulém článku jsem psala o tom, jak jsem vytvořila svoje první pickles. Že to bude tak jednoduché a rychlé jsem nečekala. A jak...

Moje první pickles – kvašená zelenina

Kvašená zelenina, neboli pickles, má tisíciletou tradici. Mléčné kvašení znali naši předkové například v podobě kvašeného zelí nebo okurek "kvašáků". V podstatě to byla...
Téma: cuketa, domácí ocet, sezóna léto, bakterie mléčného kvašení, slupky od melounu, naložené cukety, paleo, Základní principy, hořčičné semínko, kvašené cukety, pikles, jak se rychle zbavit rýmy, bez laktózy, fit strava, kuvings fermentor, stres, kopr, křen, domácí sýr, fermentování, džem, citron, fermentovaná zelenina, benzoát sodný, kvašené slupky, nervový systém, zelí, ume ocet, fresh, šípky, co na nachlazení, jak se zbavit rýmy, vitamín C, Hokaido, střevo, alergie na mléko, kvašáky, ředkev, patizonové kvašáky, ovocné víno, naložené ředkvičky, šípkový čaj, jak připravit pickles, kokosový jogurt, ovocný džus, cuketové kvašáky, mandarinka, jak uděla pickles, parkinsonova choroba, Klub Jíme Jinak, ředkvičky v umeoctě, kimchi, korejská zelenina, mléčné kvašení, kvašení zeleniny, vodní kvašení, jak zatížit zeleninu, závaží, děti od 1 roku, naložené patizony, probiotika, kvašená mrkev, benzen, jak udělat kimchi, domácí jogurt, kurděje, bobkový list, pikls, vodní pickles, aditiva, rejuvelac, výrobník jogurtů, jak vyrobit pickles, sezóna jaro, čili, lactobacillus, meloun, krev, jogurtovač, vegetariánství, patizony, kyselé okurky, nakládání v ume octu, kvašené okurky, děti, fermentované potraviny, kimči, rostlinné sýry, rýma babské rady, pomeranč, sezóna zima, kvašený patizon, příprava pickles, vegan, pasterizace, co je to pickles, enzymy, bez lepku, pickles se solí, Sezónní tip, bolest v krku, jak udržet zeleninu pod vodou, krevní tlak, vegan jogurt, zázvor, pórek, kešu sýr, chilli pasta, dýně, kondiment, jak zatížit pickles, kysaná zelenina, slazené nápoje, nakládaný patizon, kvašený květák, v čem dělat pickles, jak udělat pickls, rakovina, okurka, kvaení, kolik vitaminu c, bez mléka, vegan sýry, hořčice, jak udělat kimči, sýry, domácí kimchi, jak udělat kvašenou zeleninu, bez cukru, střevní mikroflóra, TČM, jak naložit zeleninu, naložený květák, antioxidanty, original JJ, recept na nachlazení, řepa, vodní meloun, nakládačky, pomeranče, pickles z cukety, jak naložit zeleniny, kváskování, kvašená zelenina, kvašáky z cukety, cibule, naložené okurky, dýně hokkaido, vitamin c v potravinách, nemoc

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?