Domů Téma Nakládaná zelenina

nakládaná zelenina

Kimchi z dýně hokkaido

Kimchi znamená v korejštině kvašená zelenina. A ta se dá udělat z čehokoliv, co máme zrovna po ruce. Zkuste třeba kimchi z dýně hokkaido....

8+ tipů, jak využít jogurtovač (fermentor) Kuvings

Kuvings jogurtovač není jen k výrobě jogurtů, ale spousty dalších fermentovaných dobrot. Přinášíme vám tipy, jak a k čemu ho lze využít.

Tradiční korejské kimchi – recept přímo z korejská rodiny

Luxusní tradiční kimči, které jsem se naučila přímo z korejské rodiny. V Koreji se recepty na kimchi předávají z generace na generaci a každá...

Vitamín C – podzimní nezbytnost nebo přeceňovaný vitamín?

Začíná období chřipek, viróz a nachlazení. Ze všech stran se na nás hrnou informace, že jedině díky vitamínu C nebudeme nemocní, anebo když už...

Kořeněné pickles jablko-zelí-zázvor

Voní a chutná téměř jako štrůdl. Kvašené zelí a jablíčka v kombinaci s kořením a zázvorem jsou výbornou zahřívací a velmi chutnou kombinací kvašené...

7 nápadů, jak zatížit kvašenou zeleninu

Aby se pickles nebo-li kvašená zelenina podařila, musí být vždy ponořená pod hladinou šťávy. To ale může být někdy oříšek. Proto jsme sepsali našich...

5 tipů, v čem dělat kvašenou zeleninu a jak vybrat tu...

Na pickles (domácí kvašenou zeleninu) existuje spousta speciálních sklenic, kvašáčků, nádob a pružin, ale vystačíte si i s tím, co máte po ruce v...

Nevyhazujte slupky od melounu – udělejte z nich toto!

Milujete melouny a jejich slupky vyhazujete do koše? Chyba! Zkuste je naložit a vyrobit z nich tuto osvěžující dobrotu.

Pickles aneb fermentovaná zelenina – co je to?

Kvašená zelenina je jednoduchý, rychlý a chutný způsob konzervace. Má mnoho živin, enzymů, vitamínů, minerálů a dokáže v našem těle skoro zázraky.

Květák naložený v ume octu

Květák naložený v umeoctu dobře vypadá i chutná. Jeho příprava je velmi snadná a skvěle se tak zužitkují případné přebytky ze zahrádky. Během pár...

Ředkvičky naložené v nálevu s ume octem

Vodní pickles s ume octem je velmi jednoduché a velmi chutné. Skvěle se hodí pro případ, že vám vyroste mnoho ředkviček najednou a nestíháte...

Pickles z řepy a daikonu

Červená řepa má nejvyšší obsah železa a mědi ze všech zelenin. Kvašení ji pozvedne ještě o úroveň výš. Pickles z řepy v kombinaci se...

Jak na pickles – praktické rady, aby se zaručeně povedlo

Domácí kvašená zelenina je vitamínová bomba, skvělé probiotikum a její výroba rozhodně není žádná věda! Nepotřebujete na to žádné speciální pomůcky, všechno potřebné máte...

Kvašená zelenina se zázvorem proti chřipce

Nevlídné podzimní a zimní chladné období s sebou přináší riziko prochladnutí a nemocí. Přírodní prevencí i lékem může být třeba tato kvašená zelenina nabitá...

13 zajímavostí o kvašené zelenině

Že je pickles vitamínová bomba už ví asi každý. Ale věděli jste, že ho jako tajný recept na krásu používala Kleopatra? Nebo že zachránilo...

Benzoan sodný (E211) prodlužuje životnost potravin, ale zkracuje život lidí

Konzervanty jsou běžnou součástí složení mnoha potravin, dokonce i těch zdravých (kysané zelí a kvašáky). Mohou ale vyvolat vážné problémy, zejména některé z nich...

Kvašené cuketové řezy

Křehké a lahodné rychle naložené cukety. Alternativa kvašených okurek, která se skvěle hodí ke každému jídlu jako bohatý zdroj enzymů, vitamínů a minerálů a...

Superrychlé nakládané okurky

Okurková sezona vrcholí, a tak je na čase si udělat ty nejjednodušší a nejrychlejší nakládané okurky - tzv. rychlokvašky. Během 5 minut máte se...

Jak připravit domácí pickles (se solí, bez soli a s umeoctem)

Kvašená zelenina je tradiční způsob konzervace zeleniny našimi předky. Přináší nám spoustu zdravotních benefitů a taky zajímavou chuť. Naučte se, jak vytvořit pickles se...

Nakládaná cuketa – na delší skladování

Cuketové kvašáky jsou rychle hotové a chtějí také celkem rychle zkonzumovat. Je tu však jednoduchá finta, jak si je připravit trvanlivé na celou zimu,...

Jak udělat domácí kvašenou zeleninu se solí (pickles ze zelí a...

Kvašená zelenina (pickles) má tisíciletou tradici a je to ideální způsob jak uchování zeleniny po celý rok a hlavně přes zimu, kdy čerstvá zelenina...

Jak na pickles z červené řepy

Pickles se dá dělat skoro z každé zeleniny, ale třeba z červené řepy je to docela věda, pokud nechcete mít hustou, lepivou červenou kaši...

Jak připravit kvašenou zeleninu – pickles z mrkve

Jaro je přesně to období, kdy kvašenou zeleninu potřebujeme nejvíc. Vyloženě nám léčí játra a je zdrojem vitamínů a bakterií mléčného kvašení pro dobré...

Pickles z červené řepy

Udělat pickles z červené řepy není úplně jednoduchá záležitost, aby jste byli spokojení s výsledkem. A protože my už víme, jak na to, rády se...

Nakládaná cuketa – kvašáky

Cuketové kvašáky nám moc chutnají. Vlastně sotva poznáme rozdíl od okurkových. Naučila nás je kamarádka Jitka, a protože máme vždycky víc cuket než okurek,...

Jak dopadla moje první domácí kvašená zelenina?

  V minulém článku jsem psala o tom, jak jsem vytvořila svoje první pickles. Že to bude tak jednoduché a rychlé jsem nečekala. A jak...

Moje první pickles – kvašená zelenina

Kvašená zelenina, neboli pickles, má tisíciletou tradici. Mléčné kvašení znali naši předkové například v podobě kvašeného zelí nebo okurek "kvašáků". V podstatě to byla...
Téma: střeva, křen, top recepty, kvašené zelí, natto, ADHD, zelí, probiotika, kysaná zelenina, kvašené okurky, kvašky, chřipky, domácí kimči, kopr, kečup, bez cukru, jak zatížit zeleninu, pickles bez soli, bobkový list, Hokaido, nachlazení babské rady, nakládaná zelenina, jak uděla pickles, šípkový čaj, sezóna léto, Klub Jíme Jinak, jak připravit pickles, kondiment, slazené nápoje, jak na pickles, kešu sýr, ume ocet, vitamín C, bez laktózy, enzymy, alergie na mléko, pikls, sýry, dýně, naložený květák, dýně hokkaido, rostlinný johurtjogurt z kešu, střevní mikrobiom, výrobník jogurtů, kysané zelí, jak udělat domácí tempeh, děti od 1 roku, ředkvičky v nálevu, jogurt ze sóji, jak udělat pickles, nervový systém, závaží, střevní bakterie, čili, éčka, kyselé okurky, jogurt, ředkvička, kámen, slané pickles, low carb, jak udělat kimči, kurděje, paleo, jak se zbavit nachlazení, anýz, jak udělat pickls, ředkvičky v umeoctě, hořčice, Sezónní tip, sýr, fit strava, kvašené potraviny, kvašená zelenina, nové koření, lactobacillus, zavařování, picklování, kyselina mléčná, kosmetika, leukémie, pikles, laktobacily, korejská zelenina, kolik vitaminu c, jak zatížit pickles, chilli, jak udělat kimchi, sezóna podzim, slupky od melounu, bakterie mléčného kvašení, recept kimchi, rýma babské rady, zavařená zelenina, eganství, fermentce, řepa, živá strava, ředkvičky v umeoctu, vegan sýry, mikrobiom, jablečný ocet, mandarinka, vitamin c při nachlazení, nakládání v ume octu, rýma a nachlazení, amasaké, zázvor, živé bakterie, kimchi, pružina, džem, jarní cibulka, pomeranče, trávení, hořčičné semínko, vegetariánské recepty, pomeranč, vodní meloun, paprika, kuvings, ředkev, kvašený meloun, příprava pickles, chřipka babské rady, syrová strava, mořské řasy, bez lepku, děti, sušené ovoce, krevní tlak, jak naložit zeleninu, kocovina, chřipka, sezóna jaro, nízkosacharidová, pórek, bílá ředkev, čínské zelí, domácí sýr, jak léčit nachlazení, lowcarb, celiak, pickles z melounu, vitamin c pro děti, exotické ovoce, výroba pickles, stres, olivy, mléčné kvašení

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?