- 1 hrnek červené loupané čočky
- šťáva z bio citónu
- 1 lžíce tahini
- sladká paprika
- 1 lžíce sezamového oleje
- 1 stroužek česneku
- čerstvá petrželka
- sůl
Jak připravit rychlou čočkovou pomazánku
- Uvařte čočku, sceďte a nechte vychladnout. Scezenou vodu nevylévejte, můžete jí později potřebovat na doladění hustoty.
- Vložte do mixéru s ostatními ingrediencemi a rozmixujte podle libosti. Někdo má raději hrubší strukturu, někdo zase hladký krém.
- Hotovou pomazánku dejte do misky, poprašte sladkou mletou paprikou a posypejte čerstvou petrželovou natí.
Praktické
- Po rozmixování ochutnejte a dolaďte podle vaší chuti.
- Pokud by se vám zdála pomazánka příliš hustá, přidejte trochu vody z vařené čočky.
Obměna
- Můžete vyzkoušet jakoukoliv luštěninu.
- Místo petrželky můžete použít čerstvý koriandr.
Děti
- Vhodné pro děti od 1,5 roku, ale ubereme sůl a koření.
PS: Zkoušíte recepty? Co se do toho pustit pořádně?
Co si 8 týdnů vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o vás 8 týdnů pečovat a podporovat vás na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky a detox.
Komentáře
Skvělá, rychlá jednoduchá 👌 Děkuji za recept🙏
Po tréninku v bazénu je třeba doplnit palivo 😀
Dnes pomazánka od Vierky s domácím kváskovým chlebem a napařenou brokolicí. V lednici na mě smutně koukalo kus červeného zelí. Tak jsem ho pomačkal s umeoctem a zasypal petrželkou, po 2 hodinách fermentace, to bude fajn salát 😀