Podzimní lahodná kaše pro velké i malé se sladkými kaštany. Když ji rozmixujete, budete mít lahodný krém!

Ingredience
2-4 porce
  • 1 hrnek jáhel
  • 2,5 hrnky vody
  • 1 hrnek kokosového mléka
  • hrst kaštanů
  • sůl

Jak připravit kaštanovo-jáhlovou kaši

  1. Jáhly propláchneme pod tekoucí vodou a zalijeme je čistou vodou.
  2. Kaštany vyloupeme (nebo použijeme již vyloupané), nakrájíme na kousky a přidáme k jáhlám.
  3. Přivedeme k varu, osolíme a snížíme plamen.
  4. Vaříme 15 minut, poté zalijeme mlékem a vaříme ještě dalších 5-10 minut doměkka.

Praktické

  • Pokud by jáhly vsákly veškerou tekutinu, přilijeme ještě mléko (každé jáhly jinak sají tekutinu).
  • Pokud chceme ještě více tekutější kaši, přilijeme jednoduše více mléka nebo vody.
  • Kaši můžeme rozmixovat, anebo nechat tak, jak je.
  • Ke kaši podáváme třeba rozdušenou dýni, mrkev nebo batát. Pokud ji chceme jako dezert, můžeme přidat rozdušené ovoce.

Obměna

  • Kaštany můžeme použít buď přímo již vyloupané, anebo si je můžeme sami vyloupat a povařit spolu s jáhlami. Výborné jsou ještě předem upečené.
  • Pokud máme kaštanové pyré, můžeme ho do kaše použít.
  • Místo jáhel můžeme takto uvařit kaši i z jiných obilovin. Pokud použijeme vločky, anebo druhy obilovin, které se vaří rychle, je třeba si kaštany předem předvařit nebo použít již předvařené a oloupané.
  • Místo kokosového mléka můžeme použít i jiné.
  • Na doslazení a dochucení kaše můžeme použít amasaké, slad nebo sirup.
  • Kaši můžeme ochutit i sladkým kořením – skořice, perníkové koření, vanilka aj.
  • Kdo má rád, může si ji ještě posypat kakaem nebo karobem.

Děti

  • Tato kaše je vhodná pro děti od 1 roku.

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

Děláte úžasnou osvětu – jsem nadšená!

Monika V.: Mooc děkuji. Děláte úžasnou osvětu. Já jsem...

Recepty v kurzu jsou perfektně připravené

Dudkoa: Jste super, zatím mám za sebou 10. den...

Manžel je ze stravy nadšený. Řekl, že už končí se slaninou!

Bára: Dala jsem na stůl polévku a najednou dcery...

Radka: Díky za bezvadné materiály a podporu

Děkuji za všechen bezvadný materiál na webu i za...

Díky JJ solíme o polovinu méně a přestali jsme mlsat

Anicer: Tak do jarní očisty jsme doma vstoupili jako úplní...

Jsem ráda, že jsem se do klubu JJ přihlásila

Katka: moc, moc děkuji za klub JJ, jsem z toho...

Děkuji za perfektní kurz a cenné rady

Kateřina: Ahoj, zdravím všechny účastníky kurzu ? Děkuji celému...

Kamarádky mě chválí, jak dobře vypadám a zářím

Ikminka: Ahoj všichni! Minulý rok jsem začala jíst jinak,...

Nemusím brát léky, bez kterých už jsem nemohla fungovat. Po 2 měsících. (Kája)

Kaja: Ja som skúsila zo zdravotných dôvodov (niektoré aj vážnejšie)...

Není nic, co by mi z vašich jídel nechutalo

Alena: Milá děvčata! Moc Vám fandím! Od počátku, kdy jsem byla...

S vaším webem je stravování pro nás jednodušší

Ludmila D.: Vaše stránky už sleduji nějakou dobu. Letos jsem...

Děti nepoznaly, že je to zdravé

Alena: můj 6letý masař nepoznal, že sekaná není z masa,...

Jsem nadšená, jak mi jídlo chutná a nemám chuť na sladké

Dagmar: Dobrý den Evi, jsem nadšená, jak mi jídlo...

Vaření dle JJ je jednoduché a nejsem unavená, takže to jde samo

Jana: Těch informací je hodně, ale strašně mě to...

Tomu bych nevěřila: Po 3 dnech na JJ stravě mi splasklo břicho!

cihal: Zdravím vás. Začala jsem dle videa polévkami k...

Hlavním motivem pro mě bylo sdíleni a inspirace

Pavlína: Dámy, dobrý den. Pro mě je to dnes...

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekBiologická zima už je tu!
Další článekJak si chránit a zahřívat ledviny