Podzimní lahodná kaše pro velké i malé se sladkými kaštany. Když ji rozmixujete, budete mít lahodný krém!

Ingredience
2-4 porce
  • 1 hrnek jáhel
  • 2,5 hrnky vody
  • 1 hrnek kokosového mléka
  • hrst kaštanů
  • sůl

Jak připravit kaštanovo-jáhlovou kaši

  1. Jáhly propláchneme pod tekoucí vodou a zalijeme je čistou vodou.
  2. Kaštany vyloupeme (nebo použijeme již vyloupané), nakrájíme na kousky a přidáme k jáhlám.
  3. Přivedeme k varu, osolíme a snížíme plamen.
  4. Vaříme 15 minut, poté zalijeme mlékem a vaříme ještě dalších 5-10 minut doměkka.

Praktické

  • Pokud by jáhly vsákly veškerou tekutinu, přilijeme ještě mléko (každé jáhly jinak sají tekutinu).
  • Pokud chceme ještě více tekutější kaši, přilijeme jednoduše více mléka nebo vody.
  • Kaši můžeme rozmixovat, anebo nechat tak, jak je.
  • Ke kaši podáváme třeba rozdušenou dýni, mrkev nebo batát. Pokud ji chceme jako dezert, můžeme přidat rozdušené ovoce.

Obměna

  • Kaštany můžeme použít buď přímo již vyloupané, anebo si je můžeme sami vyloupat a povařit spolu s jáhlami. Výborné jsou ještě předem upečené.
  • Pokud máme kaštanové pyré, můžeme ho do kaše použít.
  • Místo jáhel můžeme takto uvařit kaši i z jiných obilovin. Pokud použijeme vločky, anebo druhy obilovin, které se vaří rychle, je třeba si kaštany předem předvařit nebo použít již předvařené a oloupané.
  • Místo kokosového mléka můžeme použít i jiné.
  • Na doslazení a dochucení kaše můžeme použít amasaké, slad nebo sirup.
  • Kaši můžeme ochutit i sladkým kořením – skořice, perníkové koření, vanilka aj.
  • Kdo má rád, může si ji ještě posypat kakaem nebo karobem.

Děti

  • Tato kaše je vhodná pro děti od 1 roku.

Nezmizela mi jen přebytečná kila, ale i návaly, chuť na sladké a zlepšila se má paměť

kamlibe: Po dvou týdnech vaření z vašeho jídelníčku se dostavila...

Od chvíle, kdy jsem na JJ nepotřebuji žádné knihy

Michaela H. S.: Mám veľa rôznych zdravých kuchárských kníh,...

JJ má pro mě kouzlo, které nejde ani popsat

Miluše: JJ má pro mě kouzlo, které nejde ani...

Díky vám mohu něco udělat pro zdraví sebe i svých blízkých

Zdeňka H.: Velice ráda vařím z Vašich receptů, naposledy to...

Vaření je rychlé, jednoduché a velmi chutné! Jsem vděčná, že jsem do toho šla.

Ivanavaokabu: Tolik nových chutí a tolik zeleniny jsem nesnědla...

Díky JJ mi snížili léky na revmatoidní artritidu

Eva: Ještě jednou děkuji za Jíme jinak, děláte to...

Po kurzu mě vyřadili z diabetologie

Lentilka: Já se minulý rok přihlásila do Vánočního kurzu...

Můj muž i tchán se jídlo pochvalují

L.fuca: Toto stravování mě baví a hlavně mi dělá...

Kurz mě nakopl a konečně přemýšlím o tom, co jím

Lucka: Ahoj Evi a Helí, byly jste úžasné a...

Hubneme, i když nedržíme dietu

Mayf: Dobrý den,moc jsme si pochutnali. Začali jsme nedávno...

Inspirující kurz pro začátečníky

Lenka: Milá Evo, milá Helčo, ještě jednou vřelé díky za...

Webové stránky JJ jsou návykové!

Annabirke-semerakova: Také já nyní, po ukončení kurzu, děkuji Evičce,...

Děkuji, že JJ děláte s láskou a obrovským nadšením

Žaneta: Moc se mi Vaše stránky líbí, je vidět,...

Kamarádky mě chválí, jak dobře vypadám a zářím

Ikminka: Ahoj všichni! Minulý rok jsem začala jíst jinak,...

Nemůžu si pomoct, ty jídla z kurzu jsou tak dobrá, že vylizuji talíře i hrnce…

Magda: Ahoj všichni, dnes uvařil manžel - zelí, bramborový knedlík a...

Hlavní je ten pocit, jak se po kurzu cítím!

Alko: Splaskla jsem přes prsa o 6 cm, v...

Seriál: Jak na jaro

materiály
  • Stáhněte si jej a upravte jídelníček.
  • Vyhněte se nemocem a jarní únavě.
  • Jídelníček ke stažení!

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekBiologická zima už je tu!
Další článekJak si chránit a zahřívat ledviny