Měkoučké uvařené kaštany jsou výbornou pochoutkou nebo základem pro kaštanové pyré nebo sladké dezerty. Připravte si hrnec a vroucí vodu a jdeme na to...
Ingredience
  • jedlé kaštany

Jak připravit vařené jedlé kaštany

  1. Do vroucí vody nasypte křížem naříznuté kaštany.
  2. Na středním plameni vařte 8-10 minut.
  3. Vodu slijte, promněte v utěrce, aby se narušila skořápka.
  4. Kaštany ještě teplé zbavte skořápky včetně hnědé slupky.

Praktické

  • Nejlepší je jíst kaštany ještě teplé.
  • Z vařených kaštanů můžete připravit spoustu dobrůtek. Můžete je rozmixovat na pyré a použít do kaše, dezertů atp.
  • Kaštany můžete také vařit spolu s obilovinou – například kaštany s celozrnnou rýží.

Obměna

  • Místo vaření můžete použít na restování kaštanů i pánev nebo troubu. Postup je stejný – naříznout, vložit na pánev nebo plech a restovat či péct, dokud nejsou měkké.

Děti

  • Kaštany ve formě měkkého pyré jsou vhodné pro nejmenší děti. Do roka jim nesolíme, ani nekořeníme, ani nepoužíváme olej.

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekČím potírat perníčky, závin či vánočku (místo vejce)
Další článekKřupavé zelí s tofu