Měkoučké uvařené kaštany jsou výbornou pochoutkou nebo základem pro kaštanové pyré nebo sladké dezerty. Připravte si hrnec a vroucí vodu a jdeme na to…
Jak připravit vařené jedlé kaštany
- Do vroucí vody nasypte křížem naříznuté kaštany.
- Na středním plameni vařte 8-10 minut.
- Vodu slijte, promněte v utěrce, aby se narušila skořápka.
- Kaštany ještě teplé zbavte skořápky včetně hnědé slupky.
Praktické
- Nejlepší je jíst kaštany ještě teplé.
- Z vařených kaštanů můžete připravit spoustu dobrůtek. Můžete je rozmixovat na pyré a použít do kaše, dezertů atp.
- Kaštany můžete také vařit spolu s obilovinou – například kaštany s celozrnnou rýží.
Obměna
- Místo vaření můžete použít na restování kaštanů i pánev nebo troubu. Postup je stejný – naříznout, vložit na pánev nebo plech a restovat či péct, dokud nejsou měkké.
Děti
- Kaštany ve formě měkkého pyré jsou vhodné pro nejmenší děti. Do roka jim nesolíme, ani nekořeníme, ani nepoužíváme olej.
A co dále? Blíží se čas na jarní detox!
Pokud vám po zimě
chybí energie, trápí vás
únava nebo máte
kila navíc, pojďte s tím něco udělat. Nenecháme vás v tom a hážeme záchranné lano! 😊 Začínáme
8 týdenní Jarní očistu.
Pročistíme tělo,
zlepšíme jídelníček i postavu a zase bude dobře.
Komentáře
Dobrý den, dají se někde sehnat jedlé kaštany na váhu, které by nebyly balené?