Jak připravit vařené kaštany
- Do vroucí vody nasypte křížem naříznuté jedlé kaštany.
- Na středním plameni vařte 8-10 minut.
- Vodu slijte, promněte v utěrce, aby se narušila skořápka.
- Kaštany ještě teplé zbavte skořápky včetně hnědé slupky.
Praktické
- Nejlepší je jíst kaštany ještě teplé.
- Z vařených kaštanů můžete připravit spoustu dobrůtek. Můžete je rozmixovat na pyré a použít do kaše, dezertů atp.
- Kaštany můžete také vařit spolu s obilovinou – například kaštany s celozrnnou rýží.
Obměna
- Místo vaření můžete použít na restování kaštanů i pánev nebo troubu. Postup je stejný – naříznout, vložit na pánev nebo plech a restovat či péct, dokud nejsou měkké.
Děti
- Kaštany ve formě měkkého pyré jsou vhodné pro nejmenší děti. Do roka jim nesolíme, ani nekořeníme, ani nepoužíváme olej.
PS: Pojďme vařit podle jarního jídelníčku!
🌷 Jaro je tu - nový začátek. Pojďte kuchtit 🍲 skvělá a svěží rostlinná jídla 🌱, pochutnat si, pročistit si tělo a zlepšit náladu v prima partě 🤗. Naskočte s námi na 8 týdenní Jarní očistu. Jsme s vámi živě, pomůžeme a podpoříme! ❤
Komentáře
Dobrý den, dají se někde sehnat jedlé kaštany na váhu, které by nebyly balené?