Domů > Zdravé recepty

Vařené kaštany

Uvařeno
bez lepku
bez mléka
sezóna podzim

Měkoučké uvařené kaštany jsou výbornou pochoutkou nebo základem pro kaštanové pyré nebo sladké dezerty. Připravte si hrnec a vroucí vodu a jdeme na to…

Ingredience
  • jedlé kaštany

Mirka už delší dobu nejí cukr, bílou mouku, maso a z větší části ani mléčné výrobky. O to víc ji překvapilo, že za po...

Jak připravit vařené kaštany

  1. Do vroucí vody nasypte křížem naříznuté jedlé kaštany.
  2. Na středním plameni vařte 8-10 minut.
  3. Vodu slijte, promněte v utěrce, aby se narušila skořápka.
  4. Kaštany ještě teplé zbavte skořápky včetně hnědé slupky.

Praktické

  • Nejlepší je jíst kaštany ještě teplé.
  • Z vařených kaštanů můžete připravit spoustu dobrůtek. Můžete je rozmixovat na pyré a použít do kaše, dezertů atp.
  • Kaštany můžete také vařit spolu s obilovinou – například kaštany s celozrnnou rýží.

Obměna

  • Místo vaření můžete použít na restování kaštanů i pánev nebo troubu. Postup je stejný – naříznout, vložit na pánev nebo plech a restovat či péct, dokud nejsou měkké.

Děti

  • Kaštany ve formě měkkého pyré jsou vhodné pro nejmenší děti. Do roka jim nesolíme, ani nekořeníme, ani nepoužíváme olej.

PS: Pojďme vařit podle jarního jídelníčku!

🌷 Jaro je tu - nový začátek. Pojďte kuchtit 🍲 skvělá a svěží rostlinná jídla 🌱, pochutnat si, pročistit si tělo a zlepšit náladu v prima partě 🤗. Naskočte s námi na 8 týdenní Jarní očistu. Jsme s vámi živě, pomůžeme a podpoříme! ❤

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

20 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Dobrý den, dají se někde sehnat jedlé kaštany na váhu, které by nebyly balené?

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Ředkvičky naložené v nálevu s ume octem

Vodní pickles s ume octem je velmi jednoduché a velmi chutné. Skvěle se hodí pro případ, že vám vyroste mnoho ředkviček najednou a nestíháte je konzumovat....

Špagety z dýně ve stylu Pad Thai – lepší než klasické nudle!

Toto jídlo je přímo gastronomický zážitek. Rozhodně lepší než klasické Pad Thai nudle! Pokud milujete dýně a thajskou kuchyni, nažhavte troubu a upečte si ...

Karamelizovaná mrkev v hořčično-“medové” zálivce

Křehká slaďoučká restovaná mrkev v chutné hořčično-“medové” zálivce. Skvělá příloha pro celou rodinu.

Pikantní špagetová dýně s mangoldem

Špagetová dýně nezklame nikdy. Pokud máte taky na zahrádce mangold, udělejte si tuhle naší “špenátovou” verzi. Se špenátem je samozřejmě taky s...

Podzimní talíř s kaštany a fenyklem

Máte rádi fenykl? Vyzkoušejte ho v této lahodné kombinaci s kaštany a olivami a dejte vědět, jak jste si pochutnali.

Pečená zelenina s popencem a kopřivou

I když je jaro studené, stejně si ho dáme na talíř. V téhle podobě vás rozhodně zahřeje.