- celozrnná rýže Ribe
- čerstvé hříbky
- jedlé kaštany
- olej
- česnek
- sůl
- pepř
- čerstvá petrželka
Jak připravit houbové rizoto s kaštany
- Kaštany opečte a odstraňte slupku.
- Vařte rýži po dobu 45 minut.
- Na pánev nalijte olej, prolisovaný česnek, nakrájené hřiby a jemně orestujte. Zakryjte poklicí a několik minut duste.
- Ke konci vaření na houby rozdrobte kaštany, osolte, opepřete, posypejte petrželkou, přidejte uvařenou rýži, dobře promíchejte a podávejte.
Praktické
- Při vaření rýži příliš nevysušte.
- Kaštany můžete restovat na klasické pánvi, péct v troubě nebo je uvařit ve vodě. Já je opékám na děravé pánvi určené k pečení kaštanů.
Obměna
- Můžete použít jakoukoliv rýži vhodnou pro rizota.
- Do rizota můžete přidat prakticky jakékoliv houby, ale hříbky jsou určitě ta nejlepší volba.
Děti
- Vhodné pro děti 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření.
- Pozor na kusy kaštanů.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Vierko výborný a rychlý recept, díky za něj! Vařila jsem z rýže carnaroli, ty chutě byly dokonalé 👍👍👍
Jen drobnost, místo italské by se asi více hodilo české. Italské se vždy připravuje z kulatozrné rýže a to s postupným přidáváním vývaru a bílého vína k rýži. Jo a kaštany jsem viděl v Tescu. Nechci tím říct, že je to špatný recept, akorát ne italský 🙂