Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Rizota

Italské podzimní rizoto

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka
sezóna podzim

Houby pořád rostou, tak neváhejte a zkuste toto lahodné podzimní rizoto.

Ingredience
  • celozrnná rýže Ribe
  • čerstvé hříbky
  • jedlé kaštany
  • olej
  • česnek
  • sůl
  • pepř
  • čerstvá petrželka

Miška najela na jídelníček podle Jíme Jinak a byla velmi překvapená, v jak krátkém čase se začala cítit jinak. Přesta...

Jak připravit houbové rizoto s kaštany

  1. Kaštany opečte a odstraňte slupku.
  2. Vařte rýži po dobu 45 minut.
  3. Na pánev nalijte olej, prolisovaný česnek, nakrájené hřiby a jemně orestujte. Zakryjte poklicí a několik minut duste.
  4. Ke konci vaření na houby rozdrobte kaštany, osolte, opepřete, posypejte petrželkou, přidejte uvařenou rýži, dobře promíchejte a podávejte.

Praktické

  • Při vaření rýži příliš nevysušte.
  • Kaštany můžete restovat na klasické  pánvi, péct v troubě nebo je uvařit ve vodě. Já je opékám na děravé pánvi určené k pečení kaštanů. 

Obměna

  • Můžete použít jakoukoliv rýži vhodnou pro rizota.
  • Do rizota můžete přidat prakticky jakékoliv houby, ale hříbky jsou určitě ta nejlepší volba.

Děti

  • Vhodné pro děti 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření.
  • Pozor na kusy kaštanů.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

34 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Vierko výborný a rychlý recept, díky za něj! Vařila jsem z rýže carnaroli, ty chutě byly dokonalé 👍👍👍

Jen drobnost, místo italské by se asi více hodilo české. Italské se vždy připravuje z kulatozrné rýže a to s postupným přidáváním vývaru a bílého vína k rýži. Jo a kaštany jsem viděl v Tescu. Nechci tím říct, že je to špatný recept, akorát ne italský 🙂

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Gratinovaná hlíva s krémem

Jednoduchý a rychlý recept, na kterém si jistě pochutnáte. Houby jsou vynikající skoro ke všemu, např. k plackám a z krému můžete snadno připravit klasicko...

Bezlepkové dýňové lasagne

Máte rádi lasagne a chcete se stravovat zdravě? Vyzkoušejte tento recept na lasagne bez masa, vajec, mléka a lepku. Užijte si tuto zdravou zeleninovou verz...

Medailonky Butternut s egyptskou směsí

Velmi jednoduchý a přitom tak lahodný recept na dýni s křupavou krustičkou a skvělou směsí koření. Chvála Egypťanům za tuto báječnou směs koření, která pas...

Cajunské světlé chilli

Chutná a kořeněná a také rychle připravená, to jsou důvody, proč je směs Cajun jedna z mých nejoblíbenějších.

Teplý vánoční předkrm

Přestože brokolice Romanesco nepatří mezi tradiční česká vánoční jídla, určitě nikoho nezklame a na vánočním stole si najde své místo. Už jen proto, že jej...

Osmahnutá rýže se zeleninou a tempehem

Rychlé jednoduché jídlo bez masa a lepku, skvělé pro začínající podzim.