Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Rizota

Rizoto s mandlovým krémem

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka

Krémové, lahodné a na přípravu nenáročné rizoto z několika lehce dostupných ingrediencí.

Ingredience
3-4 porce
  • 300 g celozrnné rýže ribe
  • 70 g mandlí
  • 70 m sójového mléka
  • zelené fazolky
  • 3 lžíce olivového oleje na krém
  • olej
  • citrónová šťáva
  • sůl
  • pažitka

Změna jídelníčku nemusí být vždycky náročná a únavná. Renatě malou chvilku trvalo, než pochopila, al...

Jak připravit krémové rizoto s fazolkami

  1. Do mixéru nasypte mandle, sůl, přidejte 3 polévkové lžíce olivového oleje, citrónovou šťávu a sójové mléko a rozmixujte na hustý krém.
  2. Uvařte fazolky a dejte stranou.
  3. Na pánvi s olejem orestujte cibuli. Pak na cibuli nasypte rýži, zalijte vodou a vařte 45 minut. Když je rýže vařená, přidejte fazolky, osolte, promíchejte a prohřejte.
  4. Nakonec do rýže přidejte krém, pořádně promíchejte a nechte provařit ještě pár minut. Pokud se vám zdá rizoto hodně husté, nařeďte ho trochou vody. Konzistence musí být krémová. Na talíři posypte pažitkou.

Praktické

  • Celozrnná rýže ribe se vaří 45 minut. Je to nejlepší rýže, co jsem vyzkoušela na rizota.
  • Pro verzi bez sóji použijte jiné rostlinné mléko.

Obměna

  • Můžete použít jakoukoliv rýži vhodnou pro rizota.
  • Místo fazolek můžete použít cuketu.

Děti

  • S menším množstvím soli vhodné pro děti od 2 let.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

70 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Mňam, tak to byla lahůdka 😊 Teda, ale je to syté. Zase jsem měla velký hlad a velké oči 😃 Sice jsem funěla, ale dala jsem to 😀🙈🙈🙈 Když ono to bylo tak dobré 😁 Přidala jsem ještě vařenou cizrnu. Děkujeme 😊

Dobrý den, v INGREDIENCÍCH vám vypadla cibule…

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Prasorizo – řecký pórek s rýží

Prasorizo je přirozeně veganské jídlo, které je syté a plné chuti. Tato řecká klasika je vyrobena z hrstky jednoduchých surovin a je z ní lehký a zdravý ob...

Celerový krém s cuketou

Jemný krém z celeru s restovanou cuketou. Snadný a rychlý recept, který si můžete dle libosti obměnit podle sezóny a vaší chuti.

Luštěninový nákyp

Tento bezlepkový nákyp vás chuťově určitě nezklame. Navíc pokud máte uvařené luštěniny, budete ho mít připravený během chvilky.

Řepa se špaldou

Jednoduchý a lahodný recept pro milovníky červené řepy. Moje oblíbená kombinace se špaldou.

Řecká Gemista (plněná zelenina)

V tomto původně řeckém receptu je možné zužitkovat letní úrodu zeleniny. Název receptu gemista znamená v překladu z řečtiny plněný. Pro chuťovou autenticit...

Celozrnné farfalle se zeleninou, čočkou a klíčky alfa alfa

Krásně barevný letní recept, do kterého využijete čerstvá sezónní zeleninu a jehož příprava vám nezabere mnoho času.