Sójové mléko

Rolované lasagne

Zapečené rolky s cuketou a bešamelem jsou další skvělou variantou, jak upotřebit v kuchyni cukety.

Mungo rolka

Perfektní volba na jídlo do krabičky, na cesty, na piknik, na pohoštění. Slaná dobrota, kterou můžete podávat třeba se salátem nebo pečenou zeleninou, rýží...

Krémový mangold

Mangold zapečený s bešamelem je výborný jako příloha a nebo náplň do placek. Základem receptu je bešamel, který si připravíte velmi snadno i v bezlepkové v...

Veganéza

Tato veganská majonéza, jejíž chuť je neskutečně podobná té klasické, perfektně obohatí letní grilovačky nebo zimní smažené pokrmy.

Natírací rostlinný sýr

Tento natírací slunečnicový sýr je velmi jednoduchý na přípravu. Je skvělý třeba s kouskem kváskového chleba a vhodný jako svačinka, na výlety nebo do prác...
54
15

Které rostlinné mléko vybrat? Průvodce rostlinnými mléky

Výběr rostlinných mlék (tedy dle legislativy spíše nápojů) na trhu je široký. Dokonce až tak, že se v tom začínáme ztrácet. Které mléko vybrat? Které se ho...

Brokolicová lahůdka

Lahodná, jemná, krémová omáčka z brokolice je skvělá ke špagetám nebo jakýmkoliv těstovinám. Super rychlé a jednoduché zdravé jídlo, které budete mít během...

Bezlepkový quiche

Alternativa známého slaného koláče, tentokrát v bezlepkové variantě, skvěle poslouží jako večeře nebo i svačina do práce či na cesty. Koláč je variabilní a...

Krémové řezy

Krémový řez, kterým neurazíte žádnou návštěvu. Je sice třeba ho udělat den dopředu, ale čekání se vyplatí. Je krásně vláčný a ořechová poleva jej skvěle do...

Slané kváskové buchty

Buchty známe všichni, ale zkoušeli jste je někdy na slano? Je to opravdu lahůdka. Náplň lze měnit dle zásob, sezóny a chuti.

Domácí Yuba

Yuba neboli tofu skin nebo tofu kůže je vysoce proteinový a stravitelný produkt z Indočíny, který je možné si vyrobit doma.

Karjalanpiirakka – Karelské pirohy (fotopostup)

Karjalanpiirakka, jinak také karelské pirohy, finské pirohy nebo kareliánky jsou tradičním finským jídlem z regionu Karelia. Jsou to takové pěkné a hodně k...