Domů > Zdravé recepty > Polévky > Obědové

Letní tan tan ramen

Uvařeno
bez cukru
bez vajec
sezóna léto

Veganská letní verze tradiční polévky ramen bohatá na chutě a vůně a opravdu vynikající. 

Ingredience
Na polévku:
  • 1 lžíce tahini
  • 1 lžíce arašídového másla
  • 1 lžička gochujangu
  • extra panenský olivový olej
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce tamari
  • sůl
  • 250 g sójového mléka
  • 250 g vody
Ostatní ingredience:
  • trochu mořských řas dulse
  • trochu instatní řasy wakame
  • vločky z mořské řasy nori
  • trochu sušeného shiitake
  • tofu
  • cuketa
  • mrkev
  • okurka
  • paprika
  • sezamová semínka
  • sezamový olej
  • nudle ramen
  • červená jalapeňo paprička

Změna jídelníčku mě zachránila před operací kolena a páteře. “Zázračně” mi zmizela osteoporóza po vysazen...

Jak připravit letní tan tan ramen

  1. Namočte shiitake na několik hodin do vody.
  2. Nakrájejte papriky, cukety, mrkev a okurky na tenké tyčinky.
  3. V misce smíchejte arašídové máslo, tahini, gochujang a tamari.
  4. Na pánev nalijte olej, přidejte prolisovaný česnek a osmahněte. Jakmile česnek začne vonět, přidejte omáčku, zalijte sójovým mlékem a vodou. Přidejte dulse, wakame a scezené namočené shiitake. Velmi dobře promíchejte. Vařte několik minut.
  5. Na pánvi na sezamovém oleji orestujte papriku, restujte pár minut.
  6. Na stejné pánvi pár minut opékejte cukety. Dejte stranou.
  7. Na stejné pánvi osmahněte mrkev na pár minut. Dejte stranou.
  8. Uvařte nudle a propláchněte je pod studenou vodou.
  9. Do polévky přidejte nakrájené tofu. Vařte 4 minuty.
  10. Do mísy na ramen (nebo jakékoli jiné) dejte nudle, tofu, vše zalijte polévkou, přidejte zeleninu.
  11. Posypte vločkovanou řasou nori, sezamovými semínky a na závěr jsem přidejte i nepříliš pikantní červené jalapeňo.

Praktické

  • Na restování zeleniny stačí jedna pánev, zeleninu restujte opravdu 1 -2 minuty, ne déle.
  • Použila jsem typicky letní zeleninu ze zahrady. Nebojte se syrové okurky v polévce.
  • Použijte sójové mléko.

Obměna

  • Místo jalapeňa dejte nasekanou čerstvou cibulku.

Děti

  • Pikantní jídlo nevhodné pro děti.

🌱 PS: Začni svou jarní proměnu!

Probuď energii a uprav jídelníček. Uvidíš, že i na jaře se můžeš cítit skvěle! Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Přidej se do skvělé party - už za pár týdnů uvidíš výsledky.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

15 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Mila Beata
13. 11. 2024

Mnam ♥️

oooo, mnam, mnam, skoro som sama sebe ruky utrhala ; ))

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Sečuánská miska

Pikantní a velice voňavé, lehké asijské jídlo, ve kterém využijeme letní zeleninu.

Pečené tofu plátky

Tento velmi jednoduchý a rychlý recept je velmi variabilní a bude záležet pouze na vaší fantazii a sezónnosti zeleniny.

Karamelizované kimchi

Kimchi se velmi dobře hodí do receptů, není vždy nutné ho jíst jednoduše jako .. kimchi. Jste připraveni na kulinářský orgasmus? Pokud se pokusíte udělat t...
16
2

Oi-muchim – marinovaná okurka

Léto je tady a s ním i okurky, proto přináším malý nápad, jak trochu jinak použít okurku v kuchyni. Recept pro milovníky korejské tradiční kuchyně.

Tofu Oktoberfest

Marinované tofu doplněné skvělou podzimní zeleninou, pohankou a čočkou. Barevné, voňavé a pikantní jídlo vhodné pro podzimní dny.

Sunomono – japonský salát s okurkami a wakame

Sunomono, což v japonštině znamená “věci ochucené octem”, je zvláštní salát, jehož verzí je mnoho, ale můj oblíbený je klasický s okurkami. Kon...