Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Těstoviny

Karamelizované kimchi

Uvařeno
bez lepku
bez cukru
bez vajec

Kimchi se velmi dobře hodí do receptů, není vždy nutné ho jíst jednoduše jako .. kimchi. Jste připraveni na kulinářský orgasmus? Pokud se pokusíte udělat tento recept, připravte se, je to fantastické! Dejte vědět, jak vám chutnalo.

Ingredience
Na karamelizované kimchi:
  • 125 g kimchi
  • 10 g mirinu
  • 25 g rýžového sirupu
  • 10 g tamari
  • 30 g arašídového másla
Ostatní ingredience:
  • tempeh
  • olej
  • černá sezamová semínka
  • ramen nudle
  • sůl
  • čerstvá petrželka

    Mám moc ráda podzim. Sama se nacházím v podzimním věku svého života. Užívám si toho, co mi dává zahrada, o kter...

    Jak připravit karamelizované kimchi s tempehem a nudlemi

    1. Všechny ingredience na karamelizované kimchi dejte na pánev. Vše promíchejte a pomalu vařte, dokud omáčka neztmavne a nezhoustne. Dejte stranou
    2. Na pánev nalijte olej, rozpalte ho a přidejte lehce osolený tempeh nakrájený na kostičky a opečte ze všech stran. Nakonec posypejte sezamovými semínky.
    3. Uvařte ramen nudle podle pokynů na obalu.
    4. Vše naservírujte a posypejte čerstvou petrželkou.

    Praktické

    • Karamelizované kimchi můžete uchovávat v lednici po dobou cca 2 dnů.
    • Konzumujte buď teplé nebo vychladlé.
    • Výborné i do placek, na chleba, jako dip ke všemu možnému.
    • Karamelizované kimchi je výrazné, proto ho použijte k neutrálním chutím. Tempeh solte pouze malinko. Nudle už solit nemusíte.

    Obměna

    • Pro verzi bez sóji použijte domácí nesójový tempeh (čočkový, hrachový, cizrnový apod.) a hrachovou omáčku místo tamari.
    • Pokud chcete bezlepkovou verzi, vyměňte ramen nudle za jinou bezlepkovou těstovinu.

    Děti

    • Pikantní jídlo nevhodné pro děti.

    PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

    Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

    Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

    21 lidí už poděkovalo za článek.

    Komentáře

    Vierka, dneska jsem kimchi vařila…Bylo dobré, ale na mě moc chuťově výrazné, stačilo mi trošičku a poprvé v životě jsem měla chuť na pivo.. a taky jsem půl pohárku s chutí vypila:-)))

    Kateřina
    2. 6. 2023

    Souhlasím, je to vynikající! Měla jsem s rýží, protože mi zbyla od včerejška, salátem a trochou sojanézy – pochutnala jsem si moc😘

    Ukázat další komentáře

    Vyzkoušejte také

    Cajunské světlé chilli

    Chutná a kořeněná a také rychle připravená, to jsou důvody, proč je směs Cajun jedna z mých nejoblíbenějších.

    Bezlepkové dýňové lasagne

    Máte rádi lasagne a chcete se stravovat zdravě? Vyzkoušejte tento recept na lasagne bez masa, vajec, mléka a lepku. Užijte si tuto zdravou zeleninovou verz...

    Papírová vietnamská omeleta

    Krásně křupavá, výborná omeleta, jejíž náplň můžete libovolně přizpůsobit sezóně a vlastní fantazii.

    Sečuánská miska

    Pikantní a velice voňavé, lehké asijské jídlo, ve kterém využijeme letní zeleninu.

    Dubu muchim – brokolice s tofu

    Dubu muchin je korejský recept, který můžete podávat jak teplý, tak vychladlý nebo jako přílohu. Je velmi rychlý a během deseti minut máte na stole výborný...

    Teplý vánoční předkrm

    Přestože brokolice Romanesco nepatří mezi tradiční česká vánoční jídla, určitě nikoho nezklame a na vánočním stole si najde své místo. Už jen proto, že jej...