- 50 g rozinek
- 50 g mandlí
- 50 g lískových ořechů
- 150 g rýžové mouky
- 100 g pohankové mouky
- 15 g oleje
- 10 g psyllia
- 50 g rýžového sirupu
- 60 g nakrájeného jablka
- vanilka
- 1 kypřící prášek bez fosfátů
- citrónová kůra z bio citrónu
- 1 lžička skořice
- 300 g rýžového mléka
Jak připravit jablečný chlebíček bez lepku
- Rozinky, lískové ořechy a mandle nasekejte nahrubo a dejte do mísy.
- Přidejte mouku, psyllium, prášek do pečiva, vanilku, skořici, citrónovou kůru a na kostičky nakrájené jablko. Vše dobře promíchejte.
- Přidejte všechny tekuté ingredience. Dobře promíchejte a nechte 15 minut stát, aby se psyllium aktivovalo.
- Troubu předehřejte na 190°C.
- Poměrně hustou směs nalijte do olejem vymazané a rýžovou moukou vysypané dortové formy. Pečte na 190°C asi 25 minut. Chlebíček vyklopte a nechte vychladnout.
Praktické
- Pečte v jakékoliv dortové formě.
- Každá trouba peče jinak, délku pečení si upravte.
- Těsto musíte nechat aspoň 15 minut odpočívat, aby psyllium utvořilo gel.
- Pokud máte rádi moučníky sladší, přidejte sirup nebo slad podle vaší chuti.
Obměna
- Můžete přidat i jiné oříšky.
- Místo rýžového můžete použít jakékoliv jiné rostlinné mléko.
- Chlebíček můžete polévat čokoládou a různě zdobit.
Děti
- Veganská buchta vhodná pro děti od 1,5 roku, lépe od 2 let. Pokud už je ale dítě zvyklé na běžné pečivo, sušenky apod., bez obav mu tuto zdravou alternativu nabídneme.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Právě jsem ho dopekla. Přidala jsem víc jablek. Je nadychaný a chutný. Díky za recept.
Chlebíček je chuťově je výborný, ale neměla jsme ho tak nadýchaný jako na obrázku, srazil se na gumovou hmotu. Pekla jsem 2x, poprvé přesně dle receptu, podruhé jsem ubrala mléko. Nevíte prosím čím by to mohlo být?