Na kuličky:
- 1/4 hrnku mandlí
- 1/4 hrnku ovesných vloček bez lepku
- 2 lžíce mandlového másla
- 1/2 hrnku malin
- 1 lžíce kokosového oleje
- 2 lžíce rýžového sirupu
Na polevu:
- 60 g kvalitní hořké čokolády
- 1 lžíce kakaového másla/kokosového oleje
- mandle na posypání
Jak připravit rychlé ovocné kuličky
- Do blendru dáme všechny ingredience na kuličky a rozmixujeme.
- Ze vzniklé hmoty vytvoříme kuličky a dáme je na chvíli ztuhnout do mrazáku.
- Mezitím připravíme polevu. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu spolu s kakaovým máslem/kokosovým olejem a kuličky v ní obalíme. Posypeme sekanými mandlemi a necháme v lednici ztuhnout.
Praktické
- Pokud nemáte intoleranci na lepek, můžete použít i klasické vločky.
Obměna
- Pokud si mrazíte přebytky ovoce, lze to i s nimi a můžete si zamlsat i mimo sezónu.
Děti
- Veganská sladkost vhodná pro děti od 2 let, pokud už touží po čokoládě. Jinak se je snažíme na „hnědé“ dezerty nezvykat a odkládáme to na co nejpozději. Pro děti můžeme připravit kuličky bez polevy.
Komentáře
Pro velký úspěch jsem už dělala podruhé. Vnouček nadšeně prohlásil, že jsou megadobré a musela jsem je před ním zavřít, aby zbylo i na vnučku (taky chválila) a na dědu. Pochutnali si všichni, na mě nezbylo…
😋😘👍