Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Těstoviny

Pappardelle s podzimní omáčkou

Uvařeno
bez sóji
bez mléka
bez vajec
sezóna podzim

Další nápad, jak v kuchyni využít dýni, jejíž sezóna je v plném proudu. Zkuste tuto omáčku s černými fazolemi a těstovinami, na které si jistě pochutná celá rodina.

Ingredience
  • máslová dýně
  • mrkev
  • černé fazole
  • kokosové mléko podle chuti
  • hlíva
  • bio kukuřice
  • česnek
  • cibule
  • olivový olej
  • citrónová šťáva
  • konopná semínka
  • gomasio
  • dýňová semínka
  • domácí pappardelle
  • petrželka
  • sůl

Alena je aktivní maminka dvouletého syna, která rozhodně neměla problémy s váhou. Myslela, ž...

Jak připravit pappardelle s podzimní omáčkou

  1. Namočte černé fazole přes noc. Druhý den je vařte v tlakovém hrnci 50 minut.
  2. Do kastrůlku dejte na kousky nakrájenou cibuli, pár stroužků česneku, dýni a mrkev. Zalijte vodou a vařte, dokud zelenina není měkká.
  3. Přebytečnou tekutinu z vaření slijte a nechte stranou – je lepší začít mixovat s menším množstvím tekutiny. V případě potřeby ji lze přidat. Rozmixujte, dochuťte podle potřeby solí a pár kapkami citrónové šťávy. Nakonec přidejte kokosové mléko a nechte ještě pár minut vařit.
  4. Na pánvi rozehřejte olej, přidejte česnek a nakrájenou hlívu. Jemně osmahněte a nakonec přidejte nasekanou petrželku.
  5. Do další pánve dejte olej, prolisovaný česnek, kukuřici a dobře okapané černé fazole. Orestujte, aby se aktivoval česnek a přidejte houby. V případě potřeby dosolte.
  6. Nyní uvařte pappardelle a vařené je přidejte do pánve. Promíchejte. Na talíř naservírujte nejdříve dýňový krém, přidejte pappardelle, vše posypejte konopnými semínky, dýňovými semínky a gomasiem. Nakonec ještě posypejte trochou petrželky.

Praktické

  • Fazole nechte před přidáním do jídla dobře okapat, jinak jinak zbarví zbytek na černo.
  • Citrónovou šťávu přidávejte opatrně, ochutnávejte a laďte postupně dle vaší chuti.
  • I množství kokosového mléka přizpůsobte množství krému.
  • Pro bezlepkovou dietu požijte bezlepkové těstoviny (např. kukuřičné nebo rýžové).

Obměna

  • Pappardelle jsou široké nudle. Pokud je nemáte, můžete zvolit jakékoliv těstoviny.
  • Namísto černých fazolí mžete použít jakékoliv jiné.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

29 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Kateřina
23. 11. 2023

Taky jsem neměla hlívu, tak jsem místo ní nakrájela kousek červené papriky. Na talíři to vypadalo nádherně a chuť skvělá! Další vynikající recept😋

Dnes som na veceru potrebovala nejaku rychlovku. Kedze som nemala namocene fazule, uvarila som ciernu sosovicu. Huby som vynechhala, pretoze som doma ziadne nemala. Kym prisiel manzel domov z prace, bola vecera ma stole. Chutila nam obom, aj dvojrocnej dcerke 🙂 dakujeme 🙂

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Fusilli s květákem a fenyklem

Na těstoviny mám ráda super rychlé, jednoduché kondimenty, připravené za pár minut. Tyto fusilli jsou připravené se sezónní zeleninou, květákem a fenyklem,...

Bezlepkové dýňové lasagne

Máte rádi lasagne a chcete se stravovat zdravě? Vyzkoušejte tento recept na lasagne bez masa, vajec, mléka a lepku. Užijte si tuto zdravou zeleninovou verz...

Spaghettoni alla crudaiola

Rychlé, čerstvé, chutné letní jídlo. Zatímco se vaří těstoviny, stihneme nachystat vše ostatní a během pár minut pak máme jídlo na stole. Příprava tohoto j...

Spaghetti cacio e pepe jinak

Špagety cacio e pepe (sýr a pepř) jsou špičkovým prvním chodem kuchyně regionu Lazio, skvělou vynikající klasikou s velmi jednoduchou a rychlou přípravou, ...

Tofu s hatcho miso omáčkou

Výborné pikantní, kořeněné jídlo s jednoduše upraveným tofu, které krásně doladí pokrm a jde skvěle dohromady s chuťově výraznou omáčkou.

Veganský Mac and Cheese

Příznivci originálních receptů a tradic se asi chytnou za hlavu! Co má tohle společného s klasickým Mac and Cheese? Ochutnejte a posuďte sami.