- máslová dýně
- mrkev
- černé fazole
- kokosové mléko podle chuti
- hlíva
- bio kukuřice
- česnek
- cibule
- olivový olej
- citrónová šťáva
- konopná semínka
- gomasio
- dýňová semínka
- domácí pappardelle
- petrželka
- sůl
Jak připravit pappardelle s podzimní omáčkou
- Namočte černé fazole přes noc. Druhý den je vařte v tlakovém hrnci 50 minut.
- Do kastrůlku dejte na kousky nakrájenou cibuli, pár stroužků česneku, dýni a mrkev. Zalijte vodou a vařte, dokud zelenina není měkká.
- Přebytečnou tekutinu z vaření slijte a nechte stranou – je lepší začít mixovat s menším množstvím tekutiny. V případě potřeby ji lze přidat. Rozmixujte, dochuťte podle potřeby solí a pár kapkami citrónové šťávy. Nakonec přidejte kokosové mléko a nechte ještě pár minut vařit.
- Na pánvi rozehřejte olej, přidejte česnek a nakrájenou hlívu. Jemně osmahněte a nakonec přidejte nasekanou petrželku.
- Do další pánve dejte olej, prolisovaný česnek, kukuřici a dobře okapané černé fazole. Orestujte, aby se aktivoval česnek a přidejte houby. V případě potřeby dosolte.
- Nyní uvařte pappardelle a vařené je přidejte do pánve. Promíchejte. Na talíř naservírujte nejdříve dýňový krém, přidejte pappardelle, vše posypejte konopnými semínky, dýňovými semínky a gomasiem. Nakonec ještě posypejte trochou petrželky.
Praktické
- Fazole nechte před přidáním do jídla dobře okapat, jinak jinak zbarví zbytek na černo.
- Citrónovou šťávu přidávejte opatrně, ochutnávejte a laďte postupně dle vaší chuti.
- I množství kokosového mléka přizpůsobte množství krému.
- Pro bezlepkovou dietu požijte bezlepkové těstoviny (např. kukuřičné nebo rýžové).
Obměna
- Pappardelle jsou široké nudle. Pokud je nemáte, můžete zvolit jakékoliv těstoviny.
- Namísto černých fazolí mžete použít jakékoliv jiné.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.
Komentáře
Dnes som na veceru potrebovala nejaku rychlovku. Kedze som nemala namocene fazule, uvarila som ciernu sosovicu. Huby som vynechhala, pretoze som doma ziadne nemala. Kym prisiel manzel domov z prace, bola vecera ma stole. Chutila nam obom, aj dvojrocnej dcerke 🙂 dakujeme 🙂
Věrko, výborné, dnes jsem vyzkoušela, jen jsem si trochu zjednodušila postup – místo dvou pánviček jedna, použila jsem mungo fazole, slzovku a přidala zázvorovou šťávu, tvé recepty jsou chuťově vymazlené:)))