Další nápad, jak v kuchyni využít dýni, jejíž sezóna je v plném proudu. Zkuste tuto omáčku s černými fazolemi a těstovinami, na které si jistě pochutná celá rodina.

Ingredience
  • máslová dýně
  • mrkev
  • černé fazole
  • kokosové mléko podle chuti
  • hlíva
  • bio kukuřice
  • česnek
  • cibule
  • olivový olej
  • citrónová šťáva
  • konopná semínka
  • gomasio
  • dýňová semínka
  • domácí pappardelle
  • petrželka
  • sůl

Jak připravit pappardelle s podzimní omáčkou

  1. Namočte černé fazole přes noc. Druhý den je vařte v tlakovém hrnci 50 minut.
  2. Do kastrůlku dejte na kousky nakrájenou cibuli, pár stroužků česneku, dýni a mrkev. Zalijte vodou a vařte, dokud zelenina není měkká.
  3. Přebytečnou tekutinu z vaření slijte a nechte stranou – je lepší začít mixovat s menším množstvím tekutiny. V případě potřeby ji lze přidat. Rozmixujte, dochuťte podle potřeby solí a pár kapkami citrónové šťávy. Nakonec přidejte kokosové mléko a nechte ještě pár minut vařit.
  4. Na pánvi rozehřejte olej, přidejte česnek a nakrájenou hlívu. Jemně osmahněte a nakonec přidejte nasekanou petrželku.
  5. Do další pánve dejte olej, prolisovaný česnek, kukuřici a dobře okapané černé fazole. Orestujte, aby se aktivoval česnek a přidejte houby. V případě potřeby dosolte.
  6. Nyní uvařte pappardelle a vařené je přidejte do pánve. Promíchejte. Na talíř naservírujte nejdříve dýňový krém, přidejte pappardelle, vše posypejte konopnými semínky, dýňovými semínky a gomasiem. Nakonec ještě posypejte trochou petrželky.

Praktické

  • Fazole nechte před přidáním do jídla dobře okapat, jinak jinak zbarví zbytek na černo.
  • Citrónovou šťávu přidávejte opatrně, ochutnávejte a laďte postupně dle vaší chuti.
  • I množství kokosového mléka přizpůsobte množství krému.
  • Pro bezlepkovou dietu požijte bezlepkové těstoviny (např. kukuřičné nebo rýžové).

Obměna

  • Pappardelle jsou široké nudle. Pokud je nemáte, můžete zvolit jakékoliv těstoviny.
  • Namísto černých fazolí mžete použít jakékoliv jiné.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.

⏩ BRZY ZAČÍNÁ PODZIMNÍ DETOX KURZ

  1. Dnes som na veceru potrebovala nejaku rychlovku. Kedze som nemala namocene fazule, uvarila som ciernu sosovicu. Huby som vynechhala, pretoze som doma ziadne nemala. Kym prisiel manzel domov z prace, bola vecera ma stole. Chutila nam obom, aj dvojrocnej dcerke 🙂 dakujeme 🙂

  2. Věrko, výborné, dnes jsem vyzkoušela, jen jsem si trochu zjednodušila postup – místo dvou pánviček jedna, použila jsem mungo fazole, slzovku a přidala zázvorovou šťávu, tvé recepty jsou chuťově vymazlené:)))

    • Lenko, to je dobře. Každý si to upraví a připraví podle sebe. V kuchyni se pravidla nedodržují. Jsem ráda, děkuji moc🥰

  3. Zobrazit všech 7 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekMalajské Roti Jala
Další článekJak jíst zdravě na výletech s dětmi