Domů Téma Gomasio

gomasio

Polévka z bílé quinoi

Tato hustá a kořeněná polévka vás určitě zahřeje. Je jednoduchá na přípravu, ale neošiďte jí o koření.

Pappardelle s podzimní omáčkou

Další nápad, jak v kuchyni využít dýni, jejíž sezóna je v plném proudu. Zkuste tuto omáčku s černými fazolemi a těstovinami, na které si...

Tofu Katsu Curry

Křupavé tofu a krémové kari, skvělý lehký oběd nebo večeře. Na tomto jídle si jistě pochutnají i ti, kteří zatím nemají tofu příliš v...

18 tipů, jak použít lahůdkové droždí

Máte doma lahůdkové droždí a nevíte co s ním? Inspirujte se, kde všude se dá použít, aby jídla chutnala zase trošku jinak! Můžete s...

Congee z červené thajské rýže

Taky se vám stává, že si zamilujte jídlo natolik, že byste ho mohli jíst pořád a pořád a pořád? Mně se to stalo s...

Rýžová kaše s červenou řepou a wasabi

Super snídaně pro pozdní léto a začátek podzimu. Tahle porridge vám určitě trochu připomene sushi. Velký podíl na to má gomasio, tamari a wasabi.

Sekihan se špízy

Jednoduchý recept inspirovaný Japonskem, to je sekihan - červené adzuki s rýží. Se zeleninovými špízy s tempehem je vynikající! Tradice servírování rýže vařené s...

Chuďasova krémová polévka

Polévka je sice chudá na ingredience, ale bohaté na chuť. Rychlá, lehká, jednoduchá. Tahle velmi bohatá - chudá polévka bude chutnat i těm, kdo...

Smetanové fazole s červenou řepou

Jídlo jako dělané pro milovníky červené řepy. Krémové a vynikající, navíc krásně barevné.

Jaký je rozdíl mezi loupaným a neloupaným sezamem? A jejich použití

Sezam patří k nejstarším známým pěstovaným olejninám a řadí se k nejzdravějším semínkům. Na trhu můžeme koupit loupaný a neloupaný. Víte, jaký je mezi...

Zvracení – jak ho zastavit a jakou nasadit dietu

Zvracením nám tělo dává najevo, že něco není v nepořádku. Je to obranný jev organismu na nebezpečné látky či narušení rovnováhy. Jak v takovém...

Bolesti hlavy a migrény. Proč vznikají a jak se jich zbavit.

Jak může strava způsobit bolest hlavy nebo migrénu, jak tomu předcházet a jaká je první pomoc při akutních stavech i léčba při chronických potížích...

Slovníček zdravé výživy. Odteď už budete vědět, o co jde!

Zdravá výživa je plná cizích a záhadných slov. Víte co znamená třeba kimpira, congee, gomasio, kuzu nebo mochi? Připravili jsme pro vás podrobný slovníček...

Jídlo jako lék: naučte se rozpoznat potraviny dle JIN a JANG...

Které potraviny jsou JANG a které JIN? V této tabulce se naučíme rozpoznávat ty, které jsou extrémní. A naopak zjistíme, které jsou harmonické a...

10 tipů, jak jednoduše snížit denní příjem soli

Jedna čajová lžička (5 g). To je maximální doporučená denní dávka soli pro dospělého člověka. Tuto hranici ale každý den několikanásobně překračujeme, když konzumujeme...

Gomasio se spirulinou

Pokud potřebujete dochutit obilovinu, salát nebo jakékoliv jiné již hotové jídlo, léčivé gomasio je skvělou volbou. Toto gomasio jsem ochutnala na Bali a úplně...

Gomasio

Gomasio je nejen skvělé dochucovadlo salátů a teplých jídel, ale také léčebný prostředek. Léčí pálení žáhy, překyselení, podporuje imunitu a trávení.

Gomasio ze sezamu

Pražené sezamové semínko anebo gomasio jsou výborná dochucovadla, kterými si můžete posypat pokrm, ale má i spoustu dalšího využití. Sezam obsahuje vysoké množství vápníku...

Pórková polévka s kroupami

Máte zbytek vařených krup, trochu petržele, pórku a málo času? Zkuste si uvařit naši bleskovou polévku na které si určitě moc pochutnáte.

Dýňová polévka s amarantem

Začínají mi na zahrádce dozrávat první dýně a tak vznikla další lahodná polévka s dýní. Hodí se jak o obědu, ale klidně i ke...

Gomasio z řasy Wakame a semínek

Toto gomasio mám asi nejraději. Díky řase Wakame voní po moři, je příjemně slané a dýňová semínka v kombinaci se sezamovými mu dodají skvělou...
Téma: hummus, kamut, omáčka na těstoviny, tropické ovoce, kečup, nemoci, ras el hanout, bezlepkové pokrmy, žito, bezlepku, sezamové gomasio, umeboshi, zelenina, paleo, co s tofu, glazování, zázvor, tebi, myšlenky, husté polévky, slaná snídaně, průjem a zvracení, stir fry, udon, Congee z červené thajské rýže, hraška, léky na bolest, červená cibule, ABKM, bio citronová šťáva, obědová polévka, rychlovka, pleurotus, tempura, LSD, lžíce, průjem, teff, rýže s mrkví, mirin, bez sóji, bezlepkové těstoviny, recepty s tofu, semena, bez cukru, Chudá polévka, grünkern, shiromiso, taro, dochucovadlo, jídlo při zvracení, tekka, superfoods, křupky, koji, tofu tvaroh, lievito madre, pšenice, žlučník, koření, krční páteř, migréna, vitarián, kardiovaskulární nemoci, živočišné potraviny, živočišné produkty, snídaně recepty, tabák, bolest hlavy, černé fazole, tempeh starter, soba, hatomugi, GMO, Tamari, kadeřávek, tofu v troubě, jak dochutit jídlo, řasy, sezamové seminko, veganská jídla, kořenící směsi, jang, kuskus, léky, bezlepková jídla, kukicha, online kurz Super saláty, daikon, lupinová mouka, panko, bílá mouka, mléko, smetanové, olej, ořechy, slzovka, veganské jídlo, batát, miso pasta, maizena, krémová polévka, analgetika, měď, kinpira, strava při migrénách, pórek, bez masa, chia semínka, dochucovadla, zvracení, slunečnice, umeboši, kuzu krém, bílé žampiony, bez mléka, topinambury, kvasnice, červená řepa, droždí, limonády, mořské řasy, lotos, dieta při zvracení, loupaný sezam, jak připravit tofu, agar, kimpira, řasa, špízy, první pomoc při bolestech hlavy, kimči, hlíva, tofunéza, luštěniny, asijské jídlo, jin, hlava, suribashi, thajská rýže, fast food, silken tofu, šálek, kokosové mléko, celer, cuketa, hrnek, japonské recepty, ochucovadlo, slané oříšky

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?