Rychle a výborně, to je heslo této rychlo večeře.

Ingredience
pro 4 porce
  • 1 cibule
  • půlka cukety
  • 1/2 pórku
  • 1 červená kapie nebo paprika
  • 1 balíček uzeného tempehu (200g)
  • 2 lžíce oleje
  • špetka soli
  • 1 lžíce tahini
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • 1 dcl horké vody
  • půl lžičky tymiánu
  • 1 hrnek bulguru
  • 2 hrnky vody na vaření bulguru
  • 2 hrnky ledového salátu na ozdobu

Jak uvařit tempeh se zeleninou

  1. Bulgur zalijeme dvojnásobkem vody, přidáme trochu soli a povaříme cca 2 minuty.
  2. Necháme ho 10 minut dojít pod pokličkou, dokud se všechna voda nevstřebá.
  3. Než se bulgur uvaří, omyjeme a nakrájíme zeleninu – cibuli na měsíčky, cuketu, kapii a pórek na proužky.
  4. Tempeh nakrájíme na menší kostky.
  5. Ve woku rozpálíme olej a přidáme na něj cibuli, ihned posolíme a krátce orestujeme.
  6. Přidáme pórek, kapii, cuketu, pórek a tymián a restujeme 5 minut.
  7. Přidáme nakrájený tempeh a ještě 5 minut restujeme.
  8. V deci horké vody rozmícháme tahiny a sójovou omáčku a celé to přidáme k orestované zelenině a chvilku společně provaříme.
  9. K orestované zelenině s tempehem přidáme uvařený bulgur a dobře promícháme.
  10. Servírujeme s pokrájeným ledovým salátem nebo polníčkem.

Obměna

  • Zeleninu a koření můžete klidně vyměnit.
  • Místo bulguru můžete použít kuskus nebo rýži.
  • Pro bezlepkovou variantu zvolte pohankový bulgur nebo jinou rychlou bezlepkovou obilovinu.

Děti a tempeh

  • Takto upravený pokrm je vhodný pro děti cca od 1,5 roku. U menších dětí ubíráme tuk a sůl.

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

Konec nudným salátům (Jaroslav)

Jaroslav: Můj první salát z tohoto kurzu. Jednou větou:...

Děkuji za zorganizovaný celý jídelníček v kurzu

Bezinj: Druhý týden zvládám dobře, jídlo chutná i mému...

S každým jídlem si říkám: „Tohle je TOP“

Eva: S každým dalším jídlem si říkám "tak tohle je...

Konečně více vnímám své tělo

Avka: Ahoj celému týmu JJ a všem, kteří prošli...

Syn začal dobrovolně jíst dušenou zeleninu

Alena.brunova: Teda ty kapustičky na zádíčka! To je mňamkošinka!...

Nejlepší knedlíčky

Lenka: Tyto knedlíčky jsou chuťově snad nejlepší, jaké jsem...

Díky novým videím v kurzu mám pocit, že jsme si blíž

Tereza: Moc moc chválím za nové zpracování kurzu (videa),...

Mám víc energie a čistší hlavu

Neli: S úklidy řádím od úterka, pěkně využívám dynamickou...

Naučili jste mě, že jídlo není jen o obživě, ale také o radosti a potěšení

Lenka: Jsem přesvědčená, že člověku se dostávají informace, které...

Můj 19letý syn začal sám vařit dle JJ

Magda: Před chvílí se starší syn (19 let) ptá,...

Děláte úžasnou osvětu – jsem nadšená!

Monika V.: Mooc děkuji. Děláte úžasnou osvětu. Já jsem...

Zánět močového měchýře je pryč bez ATB

Mona: Abych se taky pochlubila úspěchy, tak musím říct,...

Bez zmenšování porcí mám 1,6 kg dole!

Anička: Musím pochlubit, že i bez zmenšování porcí a se...

První týden kurzu a 2 kg dole!

Lada: Už mi nepnou kalhoty přes stehna a je...

Muži říkají, že mi to sluší víc než obvykle

Julajka: Chci Vám moc poděkovat, jak to máte bezvadně...

Od chvíle, kdy jsem na JJ nepotřebuji žádné knihy

Michaela H. S.: Mám veľa rôznych zdravých kuchárských kníh,...
  1. Upravil bych, že bulgur vaříme dle návodu na obalu. Jsou velké rozdíly v délce vaření dle druhu a hrubosti zrn a také více možností přípravy (např. jen nechat hodinu nabobtnat po zalití horkou vodou a pod).

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekMayské proroctví II.
Další článekMayské proroctví III.