Rychle a výborně, to je heslo této rychlo večeře.
Ingredience
pro 4 porce
  • 1 cibule
  • půlka cukety
  • 1/2 pórku
  • 1 červená kapie nebo paprika
  • 1 balíček uzeného tempehu (200g)
  • 2 lžíce oleje
  • špetka soli
  • 1 lžíce tahini
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • 1 dcl horké vody
  • půl lžičky tymiánu
  • 1 hrnek bulguru
  • 2 hrnky vody na vaření bulguru
  • 2 hrnky ledového salátu na ozdobu

Jak uvařit tempeh se zeleninou

  1. Bulgur zalijeme dvojnásobkem vody, přidáme trochu soli a povaříme cca 2 minuty.
  2. Necháme ho 10 minut dojít pod pokličkou, dokud se všechna voda nevstřebá.
  3. Než se bulgur uvaří, omyjeme a nakrájíme zeleninu – cibuli na měsíčky, cuketu, kapii a pórek na proužky.
  4. Tempeh nakrájíme na menší kostky.
  5. Ve woku rozpálíme olej a přidáme na něj cibuli, ihned posolíme a krátce orestujeme.
  6. Přidáme pórek, kapii, cuketu, pórek a tymián a restujeme 5 minut.
  7. Přidáme nakrájený tempeh a ještě 5 minut restujeme.
  8. V deci horké vody rozmícháme tahiny a sójovou omáčku a celé to přidáme k orestované zelenině a chvilku společně provaříme.
  9. K orestované zelenině s tempehem přidáme uvařený bulgur a dobře promícháme.
  10. Servírujeme s pokrájeným ledovým salátem nebo polníčkem.

Obměna

  • Zeleninu a koření můžete klidně vyměnit.
  • Místo bulguru můžete použít kuskus nebo rýži.
  • Pro bezlepkovou variantu zvolte pohankový bulgur nebo jinou rychlou bezlepkovou obilovinu.

Děti a tempeh

  • Takto upravený pokrm je vhodný pro děti cca od 1,5 roku. U menších dětí ubíráme tuk a sůl.

To, co děláte, mě obohacuje, inspiruje a učí

Pavla: děkuji Vám za Vaši lásku k jídlu, díky níž...

Podpora v kurzu byla úžasná

Bilkorji: Kurz VÝBORNÝ, pro potěchu těla, duše i oka...

Syn začal dobrovolně jíst dušenou zeleninu

Alena.brunova: Teda ty kapustičky na zádíčka! To je mňamkošinka!...

S vámi se cítím jako doma, doslova!

Michaela H. S.: Evka, mám zimomriavky po celom tele a...

Bez cukru, vajíček, bílé mouky… a takhle výtečné

Magda: Tak, a vánoční cukroví mám dodělané, jupííííííííííííííííííííí. Linecké...

Moc mě to baví!

Libenk: Děkuji za výborný recept 🙂 Dnes upečeno a...

Moje jídlo chutnalo spolužákům, kteří běžně jí sladkosti

Dagbri: Moje jídlo chutnalo spolužákovi ve škole, který dostává...

Začala jsem milovat vaření díky JJ

Alena M. K.: Evi, moooc děkuji za kurz, týden...

Díky vám jsem začala vařit polévky – jsou tak chutné i rychlé na přípravu!

Marta: Milá paní Evo, chtěla bych Vám moc poděkovat za...

Všichni pějí na vaše jídla chválu

Helena Š.: Dobrý den, protože nejsem na sociálních sítí, ale...

Jde to i se dvěma maličkými dětmi

Martina: Ahoj Evi a Helčo, a všichni ostatní ?. Jsem s...

Ač jsem 3 roky na vege stravě, na JJ receptech funguje mé tělo lépe

Pavlivlmaeorua: Zdravím, nejprve bych chtěla poděkovat, za úžasný dar,...

Zhubla jsem 5 kg za 3 týdny a 9 cm v pase

Lenka: vaše recepty okukuju již dlouho, až letos jsem vyzkoušela...

9 kilo dole, odběr krve super, bez pilulek

Mirka: Vaše stránky jsem okukovala delší dobu,ale až v únoru...

Díky JJ mám imunitu jak hrom

Eva: Škoda, že jsem takhle nezačala jíst už ve...

Díky JJ solíme o polovinu méně a přestali jsme mlsat

Anicer: Tak do jarní očisty jsme doma vstoupili jako úplní...

Jste unavená a vyčerpaná? Posilte v zimě ledviny

Nastartujte imunitu a vyhněte se nemocem.

Je to snadné. Zjistěte, jak na to.

Stáhnout ZDARMA

  1. Upravil bych, že bulgur vaříme dle návodu na obalu. Jsou velké rozdíly v délce vaření dle druhu a hrubosti zrn a také více možností přípravy (např. jen nechat hodinu nabobtnat po zalití horkou vodou a pod).

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekMayské proroctví II.
Další článekMayské proroctví III.