Rychle a výborně, to je heslo této rychlo večeře.

Ingredience
pro 4 porce
  • 1 cibule
  • půlka cukety
  • 1/2 pórku
  • 1 červená kapie nebo paprika
  • 1 balíček uzeného tempehu (200g)
  • 2 lžíce oleje
  • špetka soli
  • 1 lžíce tahini
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • 1 dcl horké vody
  • půl lžičky tymiánu
  • 1 hrnek bulguru
  • 2 hrnky vody na vaření bulguru
  • 2 hrnky ledového salátu na ozdobu

Jak uvařit tempeh se zeleninou

  1. Bulgur zalijeme dvojnásobkem vody, přidáme trochu soli a povaříme cca 2 minuty.
  2. Necháme ho 10 minut dojít pod pokličkou, dokud se všechna voda nevstřebá.
  3. Než se bulgur uvaří, omyjeme a nakrájíme zeleninu – cibuli na měsíčky, cuketu, kapii a pórek na proužky.
  4. Tempeh nakrájíme na menší kostky.
  5. Ve woku rozpálíme olej a přidáme na něj cibuli, ihned posolíme a krátce orestujeme.
  6. Přidáme pórek, kapii, cuketu, pórek a tymián a restujeme 5 minut.
  7. Přidáme nakrájený tempeh a ještě 5 minut restujeme.
  8. V deci horké vody rozmícháme tahiny a sójovou omáčku a celé to přidáme k orestované zelenině a chvilku společně provaříme.
  9. K orestované zelenině s tempehem přidáme uvařený bulgur a dobře promícháme.
  10. Servírujeme s pokrájeným ledovým salátem nebo polníčkem.

Obměna

  • Zeleninu a koření můžete klidně vyměnit.
  • Místo bulguru můžete použít kuskus nebo rýži.
  • Pro bezlepkovou variantu zvolte pohankový bulgur nebo jinou rychlou bezlepkovou obilovinu.

Děti a tempeh

  • Takto upravený pokrm je vhodný pro děti cca od 1,5 roku. U menších dětí ubíráme tuk a sůl.

Staňte se členy Klubu Jíme Jinak

Získáte videorecepty, jídelníčky, rozhovory s odborníky, rady, slevy na nákupy a online kurzy.

materiály

S Vámi mám pocit, že na to nejsem sama (Daniela)

Daniela: Jsem učitelka a celý svůj profesní život se...

Jídlo jsou pestrá a rozmanitá, že už se nechci vrátit ke klasice

Viky: Hezký den, jídla jsou pestrá, rozmanitých chutí, že...

Lituji, že jsem vás neobjevila dřív. Měníte můj život k lepšímu

Eva: Jsem s vámi moc ráda! Měníte mi život...

Děti nepoznaly, že je to zdravé

Alena: můj 6letý masař nepoznal, že sekaná není z masa,...

Moc děkuji za recepty

Dana: Moc děkuji za recepty. Vyzkouším. Určitě budou výborné,...

Děkuji za podrobné recepty, inspiraci a motivaci

Jája: Dobrý večer, jsem začátečník a tak dost nestíhám.....

Poděkování

Dobrý den, vaše stránky jsem objevila cca před měsícem....

Kojené dceři se rapidně zlepšil ekzém

Veronbak: Následkem jídla dle JJ se mé 0,75 kojené...

Neuvěřitelných 13 cm v pase dole!

Iveta: Od začátku ledna mám 5 kg dole, díky...

Nejdřív jsem byla za exota, ale teď se ke mně přidávají další (Zuzana, 57 let)

Zuzana: Když jsem před lety přestala jíst maso, protože...

Díky vám jsem začala vařit polévky – jsou tak chutné i rychlé na přípravu!

Marta: Milá paní Evo, chtěla bych Vám moc poděkovat za...

Vaše stránky mě nadchly

Agatha: Vaše stránky mě nadchly a hodně inspirovaly. Už...

Výsledky se dostavují okamžitě

Magda:  Jsem moc ráda, že jsem s vámi všemi...

Kurz mi pomohl mnohé si uvědomit

Slechtova777: Kurz mi velmi pomohl si uvědomit, že někdy...

Zase si tančím a zpívám (Monika)

Monika: Krásná ženo Evo 🌺 Velmi Ti děkuji za...
  1. Upravil bych, že bulgur vaříme dle návodu na obalu. Jsou velké rozdíly v délce vaření dle druhu a hrubosti zrn a také více možností přípravy (např. jen nechat hodinu nabobtnat po zalití horkou vodou a pod).

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekMayské proroctví II.
Další článekMayské proroctví III.